Advertising Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advertising Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advertising manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advertising manager wordt.

Wat is een Advertising Manager?

De Advertising Manager is verantwoordelijk voor het regelen van reclamemogelijkheden voor zijn bedrijf. De Advertising Manager koopt reclameruimte op in bepaalde media en bepaalt hoe deze ruimte ingevuld moet worden. Het kan ook zijn dat het bedrijf zelf reclameruimte verkoopt, waar de Advertising Manager dan ook verantwoordelijk voor is.

De Advertising Manager houdt zich niet alleen bezig met het binnenhalen van reclamedeals en het onderhouden van contacten, maar moet ook zorgen dat de reclame er creatief en overtuigend uitziet en zo nieuwe klandizie aantrekt. De reclame moet weergeven waar het bedrijf voor staat, aantrekkelijk zijn, en ook nog op de goede plaatsen te zien zijn. De reclame moet vanzelf meer reclame gaan genereren. Hiervoor is contact nodig met een reclamebureau of de creatieve afdeling binnen het bedrijf.

Waar de Advertising Manager zich voornamelijk mee bezighoudt wisselt. Sommige bedrijven verkopen enkel reclame, anderen hebben het heel hard zelf nodig. De Advertising Manager heeft zo een heel afwisselende baan, waarbij hij steeds zijn contacten gebruikt om dingen gedaan te krijgen en het profiel van de organisatie vorm te geven en te verbeteren.

Wil je werken als Advertising Manager?

Werk je al als Advertising Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advertising Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advertising Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advertising Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Marketing Manager
  • Advertising Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advertising Manager

Wat verdient een Advertising Manager?

Het salaris van een Advertising Manager zal ongeveer tussen de €2500 en €3900 per maand bedragen, al kan het bij grote internationale bedrijven hoger liggen. Vaak komt er bij dit soort functies een bonusregeling kijken, en verder ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die per bedrijf of organisatie verschillen.

Salarisschaal Advertising Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advertising Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Advertising Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advertising Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Advertising Manager vacatures

Paid Advertising Manager
Good Company
Leer de organisatie kennen Onze klant is een internationaal agentschap dat wereldwijd actief is. Een gerenommeerde speler in de Belgische reclamewereld en die op hoog niveau samenwerkt met internationale A-merken. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advertising Manager

Wat is de toekomst van Advertising Manager?

Er is niet veel vraag naar Advertising Managers, omdat een Advertising Manager vaak ook zijn eigen werk regelt. Bijna alles verloopt dan via het netwerk dat hij heeft opgebouwd. Een succesvolle Advertising Manager kan bij een groot, internationaal bedrijf terechtkomen en daar de leiding krijgen over de gehele marketingafdeling. De grootste kansen liggen hierdoor dan ook in het buitenland.

Baankans Advertising Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advertising Manager worden: Opleidingen tot Advertising Manager

Wil je advertising manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advertising Manager? 

Er bestaat geen specifieke opleiding voor Advertising Manager.  Over het algemeen wordt van hem minimaal HBO werk- en denkniveau verwacht. Het kan dan nuttig zijn om een HBO of WO opleiding te volgen in de richting van Reclame of Marketing, van waaruit men een netwerk kan gaan cultiveren in de marketing- of reclameindustrie.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advertising Manager

Opleiding Search & social advertising
Met zoekmachine-marketing (SEO) en zoekmachine-adverteren (SEA) kun je meer bezoekers naar je website krijgen. Maar waar begin je? Hoe kun je je website optimaliseren en deze beter vindbaar maken in …
Training Facebook & Instagram advertising
Door te adverteren via Facebook, Instagram, Audience Network en/of Messenger kun je de aandacht van de doelgroep trekken en nieuwe klanten of leden werven. Maar hoe werkt social advertising? Hoe …
Social Media Manager
Snel op aansturend én uitvoerend niveau met social media-marketing aan de slag ? Dat kan! Tijdens de opleiding Social media manager laten ervaren trainers je in acht dagen de mogelijkheden zien van de belangrijkste social media-platforms.
Social Media - advanced
Social Media - advanced Tijdens de training Social Media advanced leer je advertentiecampagnes op te zetten op de belangrijkste social media platformen. Je leert ondermeer hoe je advertenties kunt plaatsen …
Marketing Communications Management
Praise for the first edition: ‘An excellent text for exploring marketing communications in the 21st century.’ - Ann Torres, Lecturer in Marketing, National University of Ireland, Galway ‘First rate and …
Meer opleidingen Advertising Manager

Weet je nog niet of je Advertising Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advertising Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advertising Manager

Met wie werkt een Advertising Manager samen? 

De Advertising Manager heeft een breed netwerk van mensen die in het bedrijfsleven zitten, vaak in meerdere branches en functies. Belangrijk is het contact met de reclamemensen op het reclamebureau, omdat deze alle reclames aanbrengen en dus op dezelfde lijn moeten zitten met het bedrijf. Ook heeft de advertising manager contact met de Marketing of Advertising Managers bij andere bedrijven zodat zij contacten en diensten uit kunnen wisselen.

Met welke mensen de Advertising Manager precies te maken heeft is afhankelijk van de functie, maar het is voor dit beroep altijd handig om een groot netwerk te onderhouden.


  • Marketing Manager
  • Advertising Manager
Advertising Manager


Organisaties waar een Advertising Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advertising Manager meestal werkt.

Waar werkt een Advertising Manager?

Advertising Managers kunnen terecht bij elk bedrijf dat op een of andere manier afhankelijk is van reclame en de klandizie die deze publiciteit oplevert. Dit kan bijvoorbeeld bij een marketingbureau zijn of bij een groot bedrijf op de marketingafdeling. De Advertising Manager draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en zo ook de winst van een bedrijf. Hij is dus werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Advertising Manager

Waar kun je het beste werken als Advertising Manager? Hieronder vind je de best door de Advertising Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advertising Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advertising Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advertising Manager.

Welke competenties heeft een Advertising Manager nodig?

Een Advertising Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advertising Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advertising Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advertising Manager nodig? 

De Advertising Manager is veel bezig met het onderhouden van contacten, en met het praten met verschillende. Het is dan belangrijk dat de Advertising Manager het leuk vindt om steeds ergens anders mee bezig te zijn. Ook is het nuttig dat hij goed is in het communiceren met en aantrekken van mensen door interessante verhalen te vertellen en anderen enthousiast te maken (Levensgenieter). Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de advertising manager steeds zijn doel voor ogen blijft houden en altijd de reclame-doeleinden van het bedrijf najaagt (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Advertising Manager


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advertising Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advertising Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advertising Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advertising Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advertising Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advertising Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advertising Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advertising Manager iets voor je?

Zou je graag Advertising Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advertising Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advertising Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar