Adviseur Forensisch Onderzoek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Adviseur Forensisch Onderzoek? Lees de functieomschrijving.

 

Een Adviseur Forensisch Onderzoek is iemand die bijvoorbeeld rechtbanken of advocatenkantoren gedetailleerde informatie geeft over sporenonderzoek bij misdrijven.

De Adviseur Forensisch Onderzoek legt strafrechtadvocaten, bedrijven of particulieren de bevindingen van forensisch onderzoek gedetailleerd uit, zodat deze grip krijgen op deze lastige informatie. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van forensische onderzoekstechnieken, maar advocaten en rechtbanken zijn geen experts op dit gebied. Zij schakelen daarom een Adviseur Forensisch Onderzoek in om deze complexe informatie te begrijpen en te kunnen gebruiken bij de rechtszaak.

Tevens kan een Adviseur Forensisch Onderzoek advies geven over onderzoekstechnieken en deskundigen die kunnen worden ingeschakeld voor het forensisch onderzoek. Werkt de Adviseur Forensisch Onderzoek bij een rechtbank, dan ondersteunt hij dus justitie. Naast het geven van advies kan hij ook zelf forensisch onderzoek uitvoeren en rapportages beoordelen.

De Adviseur Forensisch Onderzoek schrijft rapporten over zijn werkzaamheden en rapporteert die aan zijn leidinggevende. 

Wil je werken als Adviseur Forensisch Onderzoek?

Werk je al als Adviseur Forensisch Onderzoek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Adviseur Forensisch Onderzoek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Adviseur Forensisch Onderzoek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Adviseur Forensisch Onderzoek in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Rechters
 • (strafrecht) Advocaten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Adviseur Forensisch Onderzoek

Wat verdient een Adviseur Forensisch Onderzoek?

 

Een Adviseur Forensisch Onderzoek kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd en ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Adviseur Forensisch Onderzoek hangen af van het bedrijf waar de Adviseur Forensisch Onderzoek werkzaam is. Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen en –geld, een dertiende maand en een gunstige pensioensregeling.

Salarisschaal Adviseur Forensisch Onderzoek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Adviseur Forensisch Onderzoek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Adviseur Forensisch Onderzoek

Hoe goed is de toekomst voor de Adviseur Forensisch Onderzoek? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Adviseur Forensisch Onderzoek is niet heel goed. Deze functie komt namelijk niet heel erg veel voor. Als een Adviseur Forensisch Onderzoek daarnaast echter ook zelf forensisch onderzoek doet, vergroten zijn kansen op de arbeidsmarkt.

Bij goed functioneren kan een Adviseur Forensisch Onderzoek leiding gaan geven en/of stagiaires begeleiden. Eventueel kan hij een eigen adviesbureau starten.

Baankans Adviseur Forensisch Onderzoek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Adviseur Forensisch Onderzoek worden: Opleidingen tot Adviseur Forensisch Onderzoek

Hoe word je een Adviseur Forensisch Onderzoek? 

 

Om Adviseur Forensisch Onderzoek te worden, moet je de vierjarige HBO-opleiding Forensisch Onderzoek doen. Er wordt veel aandacht besteed aan theoretische kennis over bijvoorbeeld scheikunde, natuurkunde en biologie, maar de studenten moeten ook praktijkopdrachten doen en stage lopen bij een erkend leerbedrijf. In het laatste jaar legt de student een ‘proeve van bekwaamheid’ af.

Na de bachelor kan de student een master in binnen- of buitenland volgen, zoals Forensic Science.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Adviseur Forensisch Onderzoek

Meer opleidingen Adviseur Forensisch Onderzoek

Weet je nog niet of je Adviseur Forensisch Onderzoek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Adviseur Forensisch Onderzoek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Adviseur Forensisch Onderzoek

Met wie werkt een Adviseur Forensisch Onderzoek samen? 

Een Adviseur Forensisch Onderzoek werkt soms samen met andere Adviseurs Forensisch Onderzoek. Bij vragen of problemen kan hij terecht bij zijn leidinggevende. Tevens komt een Adviseur Forensisch Onderzoek natuurlijk in contact met mensen aan wie hij advies geeft of aan wie hij de bevindingen van forensisch onderzoek uitlegt, zoals Rechters en (strafrecht)Advocaten. 


 • Collega’s
 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Rechters
 • (strafrecht) Advocaten
Adviseur Forensisch Onderzoek


Organisaties waar een Adviseur Forensisch Onderzoek werkzaam is

Waar werkt een Adviseur Forensisch Onderzoek meestal? 

 

Een Adviseur Forensisch Onderzoek werkt bijvoorbeeld bij een non-profitorganisatie, zoals een rechtbank of bij een profitorganisatie, zoals een advocatenkantoor of verzekeringsmaatschappij. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Adviseur Forensisch Onderzoek

Waar kun je het beste werken als Adviseur Forensisch Onderzoek? Hieronder vindt je de best door de Adviseur Forensisch Onderzoek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Adviseur Forensisch Onderzoek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Adviseur Forensisch Onderzoek:

Welke competenties heeft een een Adviseur Forensisch Onderzoek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Adviseur Forensisch Onderzoek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Adviseur Forensisch Onderzoek nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Adviseur Forensisch Onderzoek zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Adviseur Forensisch Onderzoek kan goed onderzoek doen en is objectief en intellectueel. Hij heeft veel kennis en vindt het leuk om dingen uit te zoeken en aan anderen uit te leggen. Hij verzamelt alle gegevens, pluist deze helemaal uit en brengt de informatie dan op een begrijpelijke manier over aan de rechtbank of de advocaat. Bij het geven van advies zorgt hij ook eerst dat hij alles heeft onderzocht en de zaak kent. De Adviseur Forensisch Onderzoek is inzichtelijk en analytisch (Waarnemer).

Het is van belang dat een Adviseur Forensisch Onderzoek veel tijd besteedt aan het vergaren van alle benodigde kennis en gegevens om een rechtbank of advocatenkantoor de bevindingen van het onderzoek haarfijn uit te kunnen leggen. Ook heeft hij alle informatie over een misdrijf en hij weet welke, in welke volgorde en door wie verschillende onderzoeken moeten worden uitgevoerd. Dit alles vereist discipline en nauwkeurigheid (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Adviseur Forensisch Onderzoek


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Adviseur Forensisch Onderzoek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Adviseur Forensisch Onderzoek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Adviseur Forensisch Onderzoek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Adviseur Forensisch Onderzoek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Adviseur Forensisch Onderzoek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Adviseur Forensisch Onderzoek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Adviseur Forensisch Onderzoek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Adviseur Forensisch Onderzoek iets voor je?

Zou je graag Adviseur Forensisch Onderzoek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Adviseur Forensisch Onderzoek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Adviseur Forensisch Onderzoek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar