Aerobics Instructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aerobics Instructeur? Lees de functieomschrijving.

Als Aerobics Instructeur maak je meestal deel uit van een team van medewerkers en Instructeurs op een een sportschool.

Je verzorgt zelfstandig de lessen voor verschillende leeftijdsgroepen en verschillende niveaus. Je maakt keuzes in wat je gaat doen, kiest bijpassende muziek uit en geeft de mensen les. Je besteedt aandacht aan de individuele deelnemers en hun vooruitgang maar houdt ook de groep als geheel in het oog.

Belangrijk in je werk is het overbrengen van de bewegingen, je houdt ze simpel genoeg voor de mensen om het te kunnen volgen maar het moet niet saai worden. Je werkt in de lessen met verschillende hulpmiddelen die je in de bewegingen integreert. Het is de taak van de Aerobics Instructeur om een les op te zetten die boeiend is en doelen van deelnemers dichterbij brengt.

Mogelijk geef je naast aerobicslessen ook steps, pilates, body pump, zumba of andere verwante sportlessen. Dat hangt af van de grootte van de sportschool en het aantal instructeurs dat er werkzaam is. Andere bijkomende werkzaamheden verschillen per bedrijf. Zo kan het zijn dat je ook schoonmaakwerkzaamheden verricht en bijvoorbeeld bardiensten draait wanneer je geen les geeft.

Vaak werkt een Aerobics Instructeur parttime, omdat bij de meeste sportscholen niet de gehele dag door lessen worden gegeven.

Wil je werken als Aerobics Instructeur?

Werk je al als Aerobics Instructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aerobics Instructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Aerobics Instructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aerobics Instructeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Sportinstructeur
  • Aerobics Instructeur
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aerobics Instructeur

Wat verdient een Aerobics Instructeur?

Het salaris dat je als Aerobics Instructeur verdient hangt nauw samen met je ervaring en je opleidingsachtergrond. Maar ook je leeftijd en werkgever zijn van invloed. Als je werkt bij een sportschool die onder een wat hoger marktsegment valt verdien je mogelijk meer dan in een lager segment. Naar schatting verdient een Aerobics Instructeur maandelijks bruto tussen de €1500 en €2300.

Verdere regelingen zijn er meestal niet. Een reiskostenvergoeding komt wel voor in de branche, evenals bonussystemen en dergelijke.

Salarisschaal Aerobics Instructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Aerobics Instructeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aerobics Instructeur

Hoe goed is de toekomst voor de Aerobics Instructeur? 

Voor de functie van Aerobics en Fitness Instructeur zijn redelijk wat vacatures te vinden. Hoewel de branche niet heel groot is is er wel veel verloop in de functie omdat het werk is waarin je dagelijks fysiek bezig bent en omdat mensen Aerobics geven als bijbaan.

Wanneer je eenmaal werkt als Aerobics Instructeur zijn er enkele opties om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld een meer coördinerende rol gaan spelen binnen de organisatie en daarna eventueel naar het management doorgroeien. Een andere optie is om bij een bedrijf in een hoger marktsegment te gaan werken en zo steeds 'belangrijker' klanten te gaan trainen.

Baankans Aerobics Instructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Aerobics Instructeur worden: Opleidingen tot Aerobics Instructeur

Hoe word je een Aerobics Instructeur? 

De studie die opleidt tot Allround Aerobics instructeur is op verschillende scholen te volgen, maar het is van belang in de gaten te houden in hoeverre het erkende opleidingen zijn vanuit de branche en vanuit het rijk. Ook bieden sommige opleidingen meer mogelijkheden als het gaat om lesgeven in iets anders dan aerobics, zoals body pump, step, aqua enzovoorts. 

De lessen gaan onder andere in op bewegen en technieken, het indelen van lessen, het gebruik van muziek en hulpmiddelen en een stukje anatomie en blessures.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Aerobics Instructeur

Meer opleidingen Aerobics Instructeur

Weet je nog niet of je Aerobics Instructeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Aerobics Instructeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Aerobics Instructeur

Met wie werkt een Aerobics Instructeur samen? 

Als Aerobics Instructeur stuur je de mensen die je lesgeeft in aerobics. Zelf moet je verantwoording afleggen aan een directe leidinggevende, veelal iemand met een coördinerende functie. Meestal staat daar het management boven.

In je dagelijkse werk op een sportaccomodatie zal je in contact komen met de andere medewerkers op de werkvloer waaronder ook andere sportinstructeurs. Afhankelijk van de grootte van de sportschool kunnen er ook nog andere Aerobics Instructeurs werkzaam zijn.


  • Sportinstructeur
  • Aerobics Instructeur
  • Manager
Aerobics Instructeur


Organisaties waar een Aerobics Instructeur werkzaam is

Waar werkt een Aerobics Instructeur meestal? 

Een sportschool, waaraan een Aerobics Instructeur meestal verbonden is, is onderdeel van de profit sector. Je bent in deze functie dus ook werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Aerobics Instructeur

Waar kun je het beste werken als Aerobics Instructeur? Hieronder vindt je de best door de Aerobics Instructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aerobics Instructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aerobics Instructeur:

Welke competenties heeft een een Aerobics Instructeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Aerobics Instructeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Aerobics Instructeur nodig? 

In de rol van Aerobics Instructeur geef je leiding aan de mensen die op je lessen komen. Een natuurlijk overwicht, prettig kunnen sturen en geaccepteerd worden als autoriteit is dan ook belangrijk. Het helpt je als Aerobics Instructeur de lessen efficiënt te laten verlopen. (Baas)

De successen die de sporters behalen hangen af van de lessen die de Aerobics Instructeur bedenkt. Hoe snel ze hun doel(en) halen en hoe tevreden ze zijn hangt van jou af. Zodoende hangt het succes van dat onderdeel van de sportschool ook af van jouw prestaties (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Aerobics Instructeur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Aerobics Instructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aerobics Instructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aerobics Instructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aerobics Instructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aerobics Instructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aerobics Instructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aerobics Instructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aerobics Instructeur iets voor je?

Zou je graag Aerobics Instructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aerobics Instructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar