Akoepedist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Akoepedist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep akoepedist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je akoepedist wordt.

Wat is een Akoepedist?

De Akoepedist is een gehoordeskundige. De Akoepedist houdt zich bezig met de akoepedie. Akoepedie is een studie die zich bezighoudt met de leer van de slechthorendheid. Het woord akoepedie is afkomstig van het Griekse akouein wat horen betekent en paideuein wat opvoeden, trainen en corrigeren betekent.

Slechthorendheid is een aandoening die veel voorkomt. De Akoepedist verleent hulp aan slechthorenden. Zo kan de Akoepedist het gehoor testen en bij problemen op zoek gaan naar een geschikte oplossing. En oplossing waar bijvoorbeeld voor gekozen kan worden is het aanmeten van een hoortoestel. De Akoepedist kan helpen bij de aanpassing van een hoortoestel. De Akoepedist neemt gehoortesten af en ook eventuele spraaktesten en bepaalt aan de hand van de uitkomsten hiervan of er een hoortoestel aangemeten moet worden. De Akoepedist kan hierbij kiezen aan een hoortoestel voor één of voor beide oren.

Akoepedie wordt vaak gecombineerd met logopedie. Een logopedist houdt zich bezig met de spraak. Akoepedie en logopedie worden vaak gecombineerd omdat slechthorenden soms ook moeite hebben met de spraak. De Akoepedist werkt zowel met kinderen als met volwassenen. Naast de combinatie met logopedie werkt de Akoepedist ook vaak samen met KNO-artsen.

Wil je werken als Akoepedist?

Werk je al als Akoepedist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Akoepedist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Akoepedist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Akoepedist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Logopedist
  • KNO-arts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3446

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Akoepedist

Wat verdient een Akoepedist?

Het salaris van een beginnende Akoepedist ligt rond de 2000 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 3446 euro naarmate meer kennis en ervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkplek van de Akoepedist.

Salarisschaal Akoepedist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Akoepedist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Akoepedist

Wat is de toekomst van Akoepedist?

Er zijn vacatures beschikbaar voor de functie van Akoepedist, maar er is geen overvloed aan vacatures. De Akoepedist kan zich verder specialiseren en verdiepen in zowel de akoepedie als de logopedie. Hierdoor kan de Akoepedist verder groeien.

Baankans Akoepedist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Akoepedist worden: Opleidingen tot Akoepedist

Wil je akoepedist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Akoepedist? 

Om Akoepedist te worden, kan een HBO opleiding gevolgd worden. Een opleiding die goed past is de opleiding HBO Audiologie. Deze opleiding duurt vier jaar. Vaak wordt de opleiding tot Akoepedist gecombineerd met logopedie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Akoepedist

Meer opleidingen Akoepedist

Weet je nog niet of je Akoepedist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Akoepedist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Akoepedist

Met wie werkt een Akoepedist samen? 

.Akoepedie wordt vaak gecombineerde met logopedie. De Akoepedist is dan ook vaak logopedist. Ook kan de Akoepedist samenwerken met de logopedist. Daarnaast werkt de Akoepedist geregeld samen met andere medische specialisten waaronder de KNO-arts.


  • Logopedist
  • KNO-arts
Akoepedist


Organisaties waar een Akoepedist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Akoepedist meestal werkt.

Waar werkt een Akoepedist?

De Akoepedist kan werkzaam zijn in een ziekenhuis of ander medisch centrum. Vaak wordt hier samengewerkt met de KNO-arts en de logopedist. Ook kan de Akoepedist in een kleinere praktijk voor akoepedie en vaak ook logopedie werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Akoepedist

Waar kun je het beste werken als Akoepedist? Hieronder vind je de best door de Akoepedist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Akoepedist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Akoepedist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Akoepedist.

Welke competenties heeft een Akoepedist nodig?

Een Akoepedist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Akoepedist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Akoepedist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Akoepedist nodig? 

De Akoepedist moet analytisch ingesteld zijn en over voldoende inzicht beschikken (Waarnemer). De Akoepedist moet namelijk gehoortesten kunnen afnemen en aan de hand hiervan de juiste diagnose stellen en passende oplossing kiezen. Daarnaast moet de Akoepedist behulpzaam zijn en anderen willen helpen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Akoepedist


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Akoepedist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Akoepedist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Akoepedist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Akoepedist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Akoepedist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Akoepedist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Akoepedist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Akoepedist iets voor je?

Zou je graag Akoepedist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Akoepedist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Akoepedist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar