Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep keel-, neus- en oorarts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je keel-, neus- en oorarts wordt.

 

Wat is een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

Een KNO-arts behandelt patiënten van allerlei leeftijden met aandoeningen aan de keel, oren, neus of het hoofd-halsgebied. De KNO-arts voert na een gesprek op het spreekuur diagnostisch onderzoek uit, waarna wordt bepaald wat de behandelmogelijkheden zijn. Indien nodig ondergaat de patiënt een chirurgische ingreep, uitgevoerd door de KNO-arts. Een KNO-arts is ongeveer 25 tot 30% van zijn tijd kwijt aan (chirurgische) ingrepen en poliklinische behandelingen. De rest van de tijd houdt hij spreekuren en werkt hij zijn administratie bij.

De KNO-arts komt patiënten tegen met aandoeningen als heesheid, slechthorendheid of oorontsteking, evenwichtstoornissen, neusverstoppingen, keelkanker en zwellingen in het halsgebied. De ingrepen die een KNO-arts uitvoert zijn zeer gevarieerd, bijvoorbeeld: het knippen van de amandelen, correcties aan de oorschelpen of gehoorgang, het behandelen van gezwellen, operaties aan de stembanden en het verhelpen van snurken of neusverstoppingen. Een KNO-arts moet nauwkeurig kunnen werken en moet een goede motoriek hebben aangezien de ingrepen vaak in kwetsbare gebieden plaatsvinden. Een KNO-arts moet stressbestendig zijn en moet bij complicaties adequaat kunnen reageren. Als een operatie niet volgens plan verloopt moet hij in staat zijn het slechte nieuws professioneel over te brengen.

Naast het doen van diagnostisch onderzoek en chirurgisch onderzoek, kan een KNO-arts ook onderzoek verrichten.

De meeste KNO-artsen werken in een algemeen of academisch ziekenhuis. Hoewel er nog maar weinig privéondernemingen zijn, is het wel mogelijk om een eigen kliniek te beginnen. De KNO-arts werkt meestal in een team van assistenten, medewerkers en specialisten. Binnen dit team wordt regelmatig overleg gepleegd over de behandeling en nazorg van patiënten. Zo voert een KNO-arts overleg met huisartsen, neurologen, radiotherapeuten en oogartsen.

Een KNO-arts heeft patiënten in behandeling die zijn doorverwezen, door bijvoorbeeld een huisarts.Wil je werken als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

Werk je al als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Assistent
 • Neuroloog
 • Oogarts
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Wat verdient een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

Een KNO-arts in dienst van een ziekenhuis verdient tussen de €5833 en €10833 per maand. Het salaris is echter wel afhankelijk van het dienstverband en van de AMS richtlijnen.  Als je bijvoorbeeld managementtaken vervult ligt het salaris hoger.

Je kunt als zelfstandige beginnen, in dat geval ligt je salaris gemiddeld tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten

Salarisschaal Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Er zijn geen vacatures Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Wat is de toekomst van Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

Er is op het moment voldoende vraag naar KNO-artsen ook al is er een lichte daling in het aantal vacatures te zien.

Doorgroeien is mogelijk naar een leidinggevende functie (bestuur, directie of management). Verder kan je ook onderzoek gaan doen of Hoogleraar worden aan een Academisch Ziekenhuis. Hoewel er op het moment nog maar een beperkt aantal privéondernemingen zijn is het mogelijk om een eigen vestiging op te zetten.

Baankans Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) worden: Opleidingen tot Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Wil je Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts).

Hoe word je een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)? 

Om KNO-arts te worden moet je de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog vijf jaar doorstuderen bij een Academisch Ziekenhuis. In totaal duurt de opleiding tot KNO-arts 11 jaar.

Naast je diplima is het verplicht om je te registreren als KNO-arts. Dit is om je een beschermde titel te geven.

Een KNO-arts moet verplichte bijscholingscursussen volgen, vakliteratuur lezen en congressen bijwonen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de medische wereld.

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Chakra Massage Cursus
Wat is het? In deze cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een chakra reiki massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt …
Chakra Massage Cursus
Energetische geneeskunde
Energetische geneeskunde bestaat uit een aantal 'takken van sport'. Denk hierbij aan energetische therapie, acupunctuur, homeopathie. Alle natuurgeneeswijzen die uitgaan van een energetisch mensbeeld vallen onder deze paraplu-term. Reguliere geneeskunde …
Energetische geneeskunde
Basis Chinese Geneeskunde
Deze module reikt je de fundamentele kennis aan van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). We trainen je in de essentiële vaardigheden van de klassieke vier TCG Diagnostische Methoden, en leren …
Basis Chinese Geneeskunde
Orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie
VitOrthomoleculair II 8-daagse opleidingsmodule orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie. Algemeen: Bent u al werkzaam als medisch geschoolde gezondheidsprofessional en wilt u de praktijk uitbreiden met orthomoleculaire therapieën of heeft u VitOrthomoleculair …
Orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie
Frans Business training Intensief 1 of meerdere weken (VIP)
Frans Vraag naar onze zakelijke trainingen op maat! Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken. Er zijn ongeveer 600 miljoen mensen …
Frans Business training Intensief 1 of meerdere weken (VIP)

Omscholen of doorgroeien tot Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Als je Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

Competenties en Vaardigheden Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts). Als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts):


zie volledige beschrijving persoonstype Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Vakkennis voor een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Het is voor een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Natuurlijke Geneeswijzen E-Learning
Leer bewust omgaan met je gezondheid in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen De natuur heeft een heleboel dingen goed geregeld. Met eenvoudige middelen kun je grote resultaten behalen. Wil je kennismaken …
Natuurlijke Geneeswijzen E-Learning
Latijn E-Learning
Volg de cursus Latijn en investeer in je algemene ontwikkeling Verba volant, woorden vervliegen. Behalve dan de woorden op deze pagina. Scripta manent, het geschrevene blijft. De klassieke taal Latijn …
Latijn E-Learning
Evidence Based Practice
Wil je leren werken vanuit Evidence Based Practice (EBP)? Of begrijpen hoe de vijf stappen precies werken? Start nu! Evidence Based Practice wordt gebruikt als werkwijze binnen de geneeskunde en …
Evidence Based Practice

Werkervaring Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Het is voor een startend Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Neuroloog, Oogarts .

Iets anders leren?

Is Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Met wie werkt een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) samen? 

Een KNO-arts werkt samen in een team van assistenten, medewerkers en specialisten. Zo wordt er regelmatig overleg gepleegd met neurologen, oogartsen, huisartsen en andere specialisten over de behandeling en nazorg van de patiënten.

De doelgroep van een KNO-arts bestaat uit patiënten van allerlei leeftijden met aandoeningen aan de keel, neus, oren of het hoofd-halsgebied.


 • Huisarts
 • Assistent
 • Neuroloog
 • Oogarts
 • Patiënt
Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)


Organisaties waar een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) meestal werkt.

Waar werkt een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)?

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Eigen vestiging

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Waar kun je het beste werken als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)? Hieronder vind je de best door de Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts).

Competenties, Skills en Vaardigheden Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts).

Welke competenties heeft een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) nodig?

Een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je patiënten (Loyalist).

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) iets voor je?

Zou je graag Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar