Ambulant Onderwijskundig Begeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ambulant Onderwijskundig Begeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ambulant onderwijskundig begeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ambulant onderwijskundig begeleider wordt.

Wat is een Ambulant Onderwijskundig Begeleider?

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider (AOB) maakt deel uit van een organisatie of regionaal centrum voor speciaal onderwijs dat ambulante begeleiding verzorgt voor diverse instellingen in (het primair) onderwijs. De Ambulant Onderwijskundig Begeleider wordt aangetrokken als begeleider van een kind met een functionele (bijvoorbeeld visuele) beperking, diens ouders en leraren.

Het kind kan begeleid worden bij het volgen van onderwijs op een reguliere school, of bij de overstap naar speciaal onderwijs. De AOB staat centraal in alle facetten van het begeleidingsproces. Allereerst is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ambulante begeleiding en een beleidsplan waarover hij de onderwijsinstelling adviseert. Hiertoe heeft hij contact met leraren.

Naast deze inhoudelijke kant is zijn functie er vooral een van coaching, ondersteuning en begeleiding. Hij staat leerlingen met een functiebeperking bij en onderzoekt eventuele tekortkomingen van de onderwijsinstantie. Hij informeert ouders over schoolgaan met een functiebeperking en pedagogische benaderingen. Soms zal hij optreden als individueel begeleider van een leraar en adviseert hij over bestaande hulpmiddelen ter verbetering van de leeromgeving.

Daarnaast helpt hij aangepaste onderwijsprogramma's te ontwikkelen en stemt hij wensen van leerling, ouders en docenten op elkaar af. Mocht een kind overgeplaatst moeten worden naar een school voor speciaal onderwijs, dan begeleidt de Ambulant Onderwijskundig Begeleider dit.

Tot slot wordt van hem verwacht dat hij niet alleen anderen informeert over mogelijkheden in onderwijs met een functionele beperking, maar ook zelf ontwikkelingen op dat gebied nauwlettend in de gaten houdt.

Ambulante deskundige begeleiding kan ervoor zorgen dat een kind met een functiebeperking toch regulier onderwijs kan (blijven) volgen. Begeleiding houdt niet op bij de overgang naar voortgezet onderwijs, maar kan daarna worden voortgezet.

(FUWA-PO)

Wil je werken als Ambulant Onderwijskundig Begeleider?

Werk je al als Ambulant Onderwijskundig Begeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ambulant Onderwijskundig Begeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Ambulant Onderwijskundig Begeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Ambulant Onderwijskundig Begeleider in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling
  • Hulpverleners

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2180 tot €3633

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Wat verdient een Ambulant Onderwijskundig Begeleider?

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider wordt ingeschaald in schaal 10 (CAO primair of  (voortgezet) speciaal onderwijs) wat neerkomt op een bruto maandinkomen van tussen de €2180 en €3633. Dit is exclusief vakantietoeslag (12 x 8% bruto maandinkomen) en eindejaarsuitkering. In het onderwijs bestaan er goede (bij)scholingsmogelijkheden voor werknemers, evenals een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Salarisschaal Ambulant Onderwijskundig Begeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Wat is de toekomst van Ambulant Onderwijskundig Begeleider?

De Ambulant Onderwijskundig Begeleider is als het ware een leraar+, voor hem gelden dezelfde mogelijkheden als anderen met een PABO diploma. Er bestaat nog altijd een overschot aan vacatures voor onderwijsgevenden in het basisonderwijs, dus de markt is gunstig.  Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider kan eventueel doorgroeien naar een begeleidende functie op een ander niveau, als trainer van docenten.

Baankans Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ambulant Onderwijskundig Begeleider worden: Opleidingen tot Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Wil je ambulant onderwijskundig begeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Ambulant Onderwijskundig Begeleider? 

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider heeft een lesbevoegdheid op HBO niveau, bij voorkeur aangevuld met een akte voor speciaal onderwijs of de specialisatie Zorgleerling en Onderwijservaring.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Meer opleidingen Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Weet je nog niet of je Ambulant Onderwijskundig Begeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ambulant Onderwijskundig Begeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Met wie werkt een Ambulant Onderwijskundig Begeleider samen? 

De Ambulant Onderwijskundig Begeleider voert uitgebreid overleg met leraren van een onderwijsinstelling over de inhoud van de begeleiding, de leersituatie en eventuele overplaatsing van een leerling. Daarnaast heeft hij contact met directies van scholen over het te voeren beleid ten opzichte van leerlingen met een functionele beperking. Vaak zijn er nog andere hulpverleners betrokken bij de opleiding van het kind, waarmee de AOB'er overleg voert. Natuurlijk heeft hij ook contact met het kind en de ouders.


  • Leraar
  • Leerling
  • Hulpverleners
Ambulant Onderwijskundig Begeleider


Organisaties waar een Ambulant Onderwijskundig Begeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Ambulant Onderwijskundig Begeleider meestal werkt.

Waar werkt een Ambulant Onderwijskundig Begeleider?

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider werkt in het onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Waar kun je het beste werken als Ambulant Onderwijskundig Begeleider? Hieronder vind je de best door de Ambulant Onderwijskundig Begeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ambulant Onderwijskundig Begeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ambulant Onderwijskundig Begeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Ambulant Onderwijskundig Begeleider.

Welke competenties heeft een Ambulant Onderwijskundig Begeleider nodig?

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Ambulant Onderwijskundig Begeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Ambulant Onderwijskundig Begeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ambulant Onderwijskundig Begeleider nodig? 

Een Ambulant Onderwijskundig Begeleider stimuleert, motiveert en ondersteunt. Hij wordt ingeschakeld om alle betrokkenen, niet in de laatste plaats de leerling, te helpen om onderwijs volgen met een functionele beperking makkelijker te maken. Hij heeft een natuurlijke hang naar hulpvaardigheid en daardoor oog voor wat anderen nodig hebben (Gever). Hierin is hij gedreven. Hij weet goed wat hij wil en hoe daar te komen, werkt gedisciplineerd en ordelijk. Dit zijn onmisbare kwaliteiten in een functie met zulke diverse contacten. Voor hem is alleen het beste goed genoeg (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Ambulant Onderwijskundig Begeleider


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ambulant Onderwijskundig Begeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ambulant Onderwijskundig Begeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ambulant Onderwijskundig Begeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ambulant Onderwijskundig Begeleider iets voor je?

Zou je graag Ambulant Onderwijskundig Begeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ambulant Onderwijskundig Begeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ambulant Onderwijskundig Begeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar