Android Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Android Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep android developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je android developer wordt.

 

Wat is een Android Developer?

Een Android Developer is iemand die Apps bedenkt en maakt voor het Android besturingssysteem van diverse smartphones en tablets.

Allereerst bespreekt de Android Developer de wensen van de klant en denkt hij mee over de behoeftes van de doelgroep. De Android Developer kan de klant advies geven over informatiesystemen. Vervolgens maakt de Android Developer een ontwerp. Deze laat hij zien aan de klant. Als deze tevreden is, gaat de Android Developer samen met collega’s aan de slag om het ontwerp te realiseren. Hier werken niet alleen Android Developers aan, maar ook bijvoorbeeld Communicatieadviseurs en Programmeurs. Als de App klaar is, wordt hij getest. De laatste fouten worden er door de Android Developer uitgehaald. Daarna kan de App op de markt worden gebracht.

De Android Developer houdt zich niet alleen bezig met het ontwerpen en maken van de applicatie, maar ook met het onderhouden ervan. De Android Developer onderzoekt of de App nog naar behoren werkt en zorgt anders voor een update. Wil je werken als Android Developer?

Werk je al als Android Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Android Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Android Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Android Developer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Android Developer

Wat verdient een Android Developer?

Een Android Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn leeftijd en ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Android Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag, een pensioensregeling, een auto van de zaak en een dertiende maand.

Salarisschaal Android Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Android Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als Android Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Android Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Android Developer vacatures

Vacature Junior .NET en Android developer, jong / informeel team | Ede
Werving op Maat BV Ede
Vacature .NET Developer - Als junior .NET of Android developer ben je verantwoordelijk voor het (mede) ontwerpen, bouwen en testen van applicaties in de mobility branche. Je taken zullen o.a. …
Vacature Android Developer Full Stack | EMV | . - .
WR.nl Solliciteren
Jouw vaste baanAndroid Developer Full Stack | EMVAmsterdam€ - € Bij welk bedrijf je gaat werkenWij beheren een betaalplatform.Werk jij als android developer?Heb jij een bachelor's of …
Vacature Android Developer Mobile Gitflow | HBO of WO | . - .
WR.nl Solliciteren
Voor wie je gaat werkenWij ontwerpen mobiele applicaties.Ben jij een Android Developer?Heb jij ervaring met Gitflow?Vaste baan: Android Developer Mobile | Gitflow | . - . | Android Developer Wij …
Vacature Android Developer Full Stack | PCI DSS | . - .
WR.nl Solliciteren
Jouw vaste baanAndroid Developer Full Stack | EMVAmsterdam€ - € Bij welk bedrijf je gaat werkenWij beheren een betaalplatform.Werk jij als android developer?Heb jij een bachelor's of …
Vacature Android Developer Full Stack | PCI DSS
WR
Bij welk bedrijf je gaat werken: • Wij beheren een betaalplatform. • Werk jij als android developer? • Heb jij een bachelor's of master's degree in de IT? Vaste baan: …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Android Developer

Wat is de toekomst van Android Developer?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Android Developer is goed. Om aan de hoge eisen van gebruikers te voldoen, moet constant nieuwe software ontwikkeld en onderhouden worden. Een Android Developer zal dus vrij gemakkelijk een baan kunnen vinden, mits hij ervaring heeft. Heeft hij geen ervaring, dan wordt het een stuk lastiger om een baan als Android Developer te vinden.

Een Android Developer kan zich specialiseren in een bepaald soort software. Ook kan hij bij goed functioneren complexere Apps gaan maken en/of doorgroeien naar een leidinggevende positie. 

Baankans Android Developer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Android Developer worden: Opleidingen tot Android Developer

Wil je Android Developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Android Developer.

Hoe word je een Android Developer? 

Om Android Developer te worden, kunnen bijvoorbeeld de volgende studies gevolgd worden: Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) of Natuurkunde (WO). Ook met een ander technisch diploma kan iemand Android Developer worden. Welk diploma precies nodig is, hangt af van de werkgever. Verder vragen bedrijven aantoonbare affiniteit met Android en ervaring met diverse developmentprogramma’s.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Android Developer

Android Development
In deze training leert u als ervaren Java ontwikkelaar om applicaties te maken voor Google's mobiele besturingssysteem: Android. U leert hoe u aantrekkelijke userinterfaces maakt en ook hoe u met …
Android Development
Introduction to Android Development
In deze training zal er ingegaan worden op Google’s mobiele besturingssysteem Android. Android is ondertussen het grootste smartphone besturingssysteem in de wereld en met goede reden; het is namelijk ontzettend …
Introduction to Android Development
Cursus Android Apps Development
Welkom bij de Cursus Android Apps Development Android is een besturingssysteem voor smartphones en tablets van Google. Het is inmiddels één van de meest gebruikte besturingssystemen op de markt. Het …
Cursus Android Apps Development
Cursus Android Programmeren
In deze cursus leren de deelnemers app development voor het Android operating system. Allereerst wordt een globaal overzicht van het Android platform gegeven en wordt besproken wat het unieke karakter …
Cursus Android Programmeren
Android Programmeren Basis
Het mobiele besturingssysteem Android is het meest populaire besturingssysteem voor smartphones en tablets. In de 3-daagse training Android Basis wordt jou uitgelegd hoe je snel en efficiënt een goede applicatie …
Android Programmeren Basis

Omscholen of doorgroeien tot Android Developer

Als je Android Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Android Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Android Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Android Developer?

Competenties en Vaardigheden Android Developer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Android Developer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Android Developer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Android Developer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Android Developer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Android Developer. Als Android Developer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Android Developer:


zie volledige beschrijving persoonstype Android Developer

Vakkennis voor een Android Developer

Het is voor een Android Developer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Android Developer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Android Developer

New Features in Android Lollipop For Developers
In deze Lollipop training/cursus leert u de nieuwe functionaliteiten en API's van Android Lollipop voor appdevelopment kennen. De training richt zich met name op nieuwe functionaliteiten en neemt u snel …
New Features in Android Lollipop For Developers
Foundations of Android Security
In deze Android cursus leert u meer over de beveiliging van het Android besturingssysteem. Zo leert u als basis eerst de Android omgeving en architectuur kennen en de belangrijkste Android …
Foundations of Android Security
Defensive Programming in Android
In deze Android training leert u de basisprincipes van defensief programmeren in Android kennen. Zo leert u defensief te denken bij het werken met inputs en het creëren van methods, …
Defensive Programming in Android
Cursus Android
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Get Skilled" dit pakket bestaat uit meer dan 500 opleidingen en cursussen. Naast deze cursus heb je dus toegang tot alle andere …
Cursus Android
Testing Android Apps with Genymotion
In deze Testing Android Apps training / cursus leert u Android applicaties te testen door gebruik te maken van Genymotion. U leert alle basisfunctionaliteiten kennen zoals het configureren van Genymotion …
Testing Android Apps with Genymotion

Werkervaring Android Developer

Het is voor een startend Android Developer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Android Developer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Software Engineer, App Developer, Applicatieontwikkelaar, iOS Developer .

Iets anders leren?

Is Android Developer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Android Developer

Met wie werkt een Android Developer samen? 

Een Android Developer werkt meestal in een team aan de ontwikkeling van Apps. Dit team bestaat niet alleen uit andere Android Developers, maar ook uit Programmeurs en soms ook Mediavormgevers, Tekstschrijvers en Communicatieadviseurs. De Android Developer krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. Een Android Developer zal ook in contact komen met klanten. Hun wensen worden besproken en vertaald naar een App. 


 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten
Android Developer


Organisaties waar een Android Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Android Developer meestal werkt.

Waar werkt een Android Developer?

Een Android Developer is over het algemeen werkzaam bij een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van (Android) software. Vaak is dit een groot bedrijf met honderden werknemers. Het uiteindelijke doel van zo’n bedrijf is het maken van winst, dus de Android Developer werkt in de profitsector. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Android Developer

Waar kun je het beste werken als Android Developer? Hieronder vind je de best door de Android Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Android Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Android Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Android Developer.

Welke competenties heeft een Android Developer nodig?

Een Android Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Android Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Android Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Android Developer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Android Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Android Developer is heel analytisch. Hij is in staat informatiebehoeften, technische modellen en producten nauwkeurig te analyseren. De Android Developer vraagt zich bijvoorbeeld af wie de doelgroep is, wat de wensen van die doelgroep zijn en aan welke eisen de App dus moet voldoen. Zo moet de Android Developer een zo gebruiksvriendelijke, goed functionerende App ontwikkelen (Waarnemer).

Daarnaast is een Android Developer secuur. Er mogen geen fouten in de App zitten, want dat is schadelijk voor het bedrijfsimago. De Android Developer is dus kritisch, veeleisend en een echte streber (Perfectionistisch).

Bekijk de persoonstypen voor Android Developer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Android Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Android Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Android Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Android Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Android Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Android Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Android Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Android Developer iets voor je?

Zou je graag Android Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Android Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Android Developer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Android Developer

Vacature Android Developer -solliciteer nu
Coolblue
Als Android Developer zorg jij voor een ultieme klantervaring voor het zoeken en kopen van producten bij Coolblue via de app. Als Android Developer zorg jij voor een ultieme klantervaring …

Actuele blogposts


reacties op Android Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar