Apotheker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Apotheker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Apotheker worden: Opleidingen tot Apotheker

Wil je Apotheker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Apotheker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Apotheker.

Hoe word je een Apotheker? 

Voor dit beroep heb je de WO opleiding Farmacie nodig. Deze opleiding bestaat uit driejarige Bachelor en een eveneens driejarige Master.

Het is altijd belangrijk om bij te scholen, cursussen en voorlichtingen te volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de farmaceutische wereld, zoals de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Apotheker

Er zijn geen opleidingen Apotheker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Apotheker in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Apotheker te worden?

Voordat je aan een opleiding Apotheker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Apotheker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Apotheker?

Door vergrijzing neemt de vraag naar Apothekers toe en er wordt een tekort aan Apothekers verwacht.

Na verdere specialisatie kan een Apotheker Ziekenhuisapotheker worden. Binnen een apotheek is er de mogelijkheid om door te groeien tot afdelingshoofd. Ook is het mogelijk om later een eigen apotheek te beginnen als je in loondienst werkt.

De actuele kans op werk voor een Apotheker

Het beroep Apotheker is onderdeel van de beroepsfamilie Apothekers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Apothekers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

63

Baankans Apotheker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Apotheker

Als je je wilt omscholen tot Apotheker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Apotheker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Apotheker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Apotheker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Apotheker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Apothekersassistent (BBL) Cluster Gorinchem
Brocacef
Werkzaamheden Als BBL apothekersassistent bij BENU Apotheek ben je een belangrijke schakel met betrekking tot het bewaken, controleren en overhandigen van genees- en zelfzorgmiddelen. Jij helpt onze cliënten aan de …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Apotheker

Als je Apotheker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Apotheker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Apotheker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Apotheker?

Competenties en Vaardigheden Apotheker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Apotheker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Apotheker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Apotheker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Apotheker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Apotheker. Als Apotheker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Apotheker:


zie volledige beschrijving persoonstype Apotheker

Vakkennis voor een Apotheker

Het is voor een Apotheker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Apotheker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Apotheker


Werkervaring Apotheker

Het is voor een startend Apotheker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Apotheker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Apotheker, maar iets anders?

Is een opleiding Apotheker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Apotheker

Als je Apotheker wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Apotheker


Weten hoe het is om als Apotheker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Apotheker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Apotheker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Apotheker te worden?

Zou je graag Apotheker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Apotheker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar