Apotheker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Apotheker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep apotheker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je apotheker wordt.

Wat is een Apotheker?

Een Apotheker is verantwoordelijkheid voor het uitgeven van geneesmiddelen aan cliënten. Een Apotheker moet duidelijke voorlichting kunnen geven aan cliënten over het gebruik en de werking van geneesmiddelen. Er kan eventueel advies gegeven worden aan de cliënt over de therapie die gevolgd wordt. Een Apotheker moet problemen kunnen signaleren en moet goed luisteren naar de klachten van cliënten. Daar moet op worden ingespeeld bij het zoeken naar de juiste geneesmiddelen.

Een belangrijke taak is het controleren en interpreteren van recepten die voorgeschreven zijn voor cliënten. De Apotheker moet de combinatie en dosering van geneesmiddelen controleren en voert wanneer nodig overleg met de betrokken arts. Hij onderhoudt ook contacten met collega’s en verzekeraars. Binnen de apotheek kan een Apotheker leiding moeten geven aan apotheekassistenten.

Verder kan een Apotheker de verantwoordelijkheid hebben over de bereiding van geneesmiddelen, mits deze binnen de apotheek zelf gemaakt worden.  In dit geval moeten er protocollen worden opgesteld over de bereidingsmethoden.

Een Apotheker kan op veel verschillende plaatsen werken zoals een zelfstandige apotheek, in het ziekenhuis, bij de overheid of in een laboratorium. In een zelfstandige instelling is de Apotheker verantwoordelijk voor de organisatorische kant ervan (zoals inkoop, opslag van materialen en financieel beheer) en moet er leiding aan het personeel gegeven worden.

Een Apotheker moet op de hoogte blijven van het aanbod aan geneesmiddelen.

Apothekers draaien regelmatig nachtdiensten.

Wil je werken als Apotheker?

Werk je al als Apotheker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Apotheker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Apotheker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Apotheker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3200 tot €4290

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Apotheker

Wat verdient een Apotheker?

Het salaris van een Apotheker ligt tussen de €3200 en €4290. Dit is de salarisindicatie van een Apotheker die niet in een ziekenhuis werkt. Een Ziekenhuisapotheker verdient ongeveer  €4500 bruto per maand, wat kan oplopen tot €7595 bruto per maand.

Een zelfstandige Apotheker is afhankelijk van de omzet  van de apotheek. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €70.000 en €80.000 bruto per jaar.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

Een vergoeding voor de nascholingen en cursussen. In het Farmaceutisch Weekblad van 2007 staat vermeld dat 94% van de Apothekers recht heeft op deze vergoedingen.

De arbeidersvoorwaarden van Apothekers zijn verderafhankelijk van KNMP -richtlijnen.

Salarisschaal Apotheker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Apotheker

Op zoek naar een nieuwe baan als Apotheker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Apotheker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Apotheker vacatures

Chemisch analist / Apothekersassistent voor de functie van Test Item Officer
Charles River Laboratories, Inc.
Al bijna 70 jaar werken de medewerkers van Charles River samen om te helpen bij het ontdekken, ontwikkelen en veilig maken van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer u bij onze familie komt, …
Apothekersassistent voor de receptcontrole (m/ v) - DocMorris N.V.
JOIN Solutions AG
"Normal ist der Anfang vom Ende" - dit is de bedrijfsfilosofie van de grootste postorderapotheek in Europa. Deze filosofie heeft DocMorris tot het beroemdste apothekersmerk in Duitsland gemaakt. De dochteronderneming …
Apothekersassistent m/ v
YoungCapital
Wat ga je doen? Onze opdrachtgever is een landelijke keten van openbare apotheken. Voor een aantal van hun apotheken zoeken zij meerdere apothekersassistenten m/v, o.a. in de regio Arnhem, Enschede, …
Apothekersassistent op Sint Maarten
TMI Interim
Vacature Apothekersassistent op Sint Maarten Heb jij altijd al een periode in het buitenland willen wonen en werken? Een andere cultuur opsnuiven en bovendien genieten van zon, zee en strand? …
Apothekersassistent – Noord-Holland – 24 – 40 uur
TMI Interim
Vacature Apothekersassistent regio Noord-Holland Ben jij apothekersassistent en heb jij minimaal drie jaar werkervaring in een openbare en/of ziekenhuisapotheek? Ben jij stressbestendig, ga jij uitdagingen niet uit de weg en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Apotheker

Wat is de toekomst van Apotheker?

Door vergrijzing neemt de vraag naar Apothekers toe en er wordt een tekort aan Apothekers verwacht.

Na verdere specialisatie kan een Apotheker Ziekenhuisapotheker worden. Binnen een apotheek is er de mogelijkheid om door te groeien tot afdelingshoofd. Ook is het mogelijk om later een eigen apotheek te beginnen als je in loondienst werkt.

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Apotheker worden: Opleidingen tot Apotheker

Wil je apotheker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Apotheker? 

Voor dit beroep heb je de WO opleiding Farmacie nodig. Deze opleiding bestaat uit driejarige Bachelor en een eveneens driejarige Master.

Het is altijd belangrijk om bij te scholen, cursussen en voorlichtingen te volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de farmaceutische wereld, zoals de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Apotheker

Cursus medische gassen voor ziekenhuisapothekers
Doordat medische gassen als een geneesmiddel zijn geclassificeerd, bent u als apotheker binnen uw ziekenhuis verantwoordelijk voor de kwaliteit en beschikbaarheid van medische gassen voor de patiënten. U dient er voor …
Medische Terminologie Thuisstudie
Spreek de taal van artsen en verpleegkundigen. Leer medische terminologieHoor en lees je vaak medische termen zoals acute buik, delier en sub-cutaan? Of lijkt het alsof anderen alleen nog maar …
Medische Terminologie E-Learning
Spreek de taal van artsen en verpleegkundigen. Leer medische terminologieHoor en lees je vaak medische termen zoals acute buik, delier en sub-cutaan? Of lijkt het alsof anderen alleen nog maar …
Meer opleidingen Apotheker

Weet je nog niet of je Apotheker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Apotheker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Apotheker

Met wie werkt een Apotheker samen? 

Een Apotheker werkt samen in een praktijk met assistenten en ondersteunende medewerkers. De Apotheker geeft leiding aan deze groep medewerkers. Ook komt hij in aanraking met geneesmiddelenfabrikanten en leveranciers.

De doelgroep van een Apotheker bestaat uit cliënten van alle leeftijden met lichamelijke en geestelijke klachten, waarvoor medicijnen nodig zijn.


Apotheker


Organisaties waar een Apotheker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Apotheker meestal werkt.

Waar werkt een Apotheker?

Je komt te werken bij een:

 • Zelfstandige Apotheker
 • Openbare apotheker
 • Bedrijf in de farmaceutische industrie
 • Universiteit
 • Zorgverzekeraar
 • Overheid (bv inspectiediensten)
 • Ziekenhuisapotheek
 • Klinisch laboratorium
 • Gezondheidscentrum

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Apotheker

Waar kun je het beste werken als Apotheker? Hieronder vind je de best door de Apotheker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Apotheker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Apotheker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Apotheker.

Welke competenties heeft een Apotheker nodig?

Een Apotheker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Apotheker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Apotheker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Apotheker nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet verantwoordelijk en betrouwbaar zijn (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Apotheker


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Apotheker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Apotheker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Apotheker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Apotheker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Apotheker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Apotheker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Apotheker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Apotheker iets voor je?

Zou je graag Apotheker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Apotheker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Apotheker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar