Arts Assistent Virologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Virologie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts assistent virologie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts assistent virologie wordt.

 

Wat is een Arts Assistent Virologie?

 

De Arts Assistent Virologie is arts in opleiding op de afdeling Virologie. De Arts Assistent Virologie houdt zich bezig met het geven van anesthesie. Dit houdt in dat het gevoel van de patiënt wordt uitgeschakeld bij een operatie en dat de patiënt gedurende de hele operatie in de gaten wordt gehouden om er zo goed mogelijk doorheen te komen . De Arts Assistent Virologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Virologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Virologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Virologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Virologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Virologie is er op de afdeling Virologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Virologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Virologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Virologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Virologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Virologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent.

 Wil je werken als Arts Assistent Virologie?

Werk je al als Arts Assistent Virologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Virologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Virologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts Assistent Virologie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Virologie
 • Verpleging Virologie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Virologie

Wat verdient een Arts Assistent Virologie?

 

De Arts Assistent Virologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Virologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Virologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Virologie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arts Assistent Virologie

Er zijn geen vacatures Arts Assistent Virologie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts Assistent Virologie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts Assistent Virologie in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Virologie

Wat zijn de baankansen voor een Arts Assistent Virologie?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Virologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Virologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Virologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Virologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Virologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Virologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Virologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Virologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

De actuele kans op werk voor een Arts Assistent Virologie

Het beroep Arts Assistent Virologie is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Arts Assistent Virologie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arts Assistent Virologie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Virologie

Wil je Arts Assistent Virologie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts Assistent Virologie.

Hoe word je een Arts Assistent Virologie? 

 

De Arts Assistent Virologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Virologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Virologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Virologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Virologie

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Virologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Virologie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Virologie

Als je Arts Assistent Virologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Virologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Virologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Virologie?

Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Virologie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts Assistent Virologie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts Assistent Virologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts Assistent Virologie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts Assistent Virologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts Assistent Virologie. Als Arts Assistent Virologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts Assistent Virologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts Assistent Virologie

Vakkennis voor een Arts Assistent Virologie

Het is voor een Arts Assistent Virologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts Assistent Virologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts Assistent Virologie


Werkervaring Arts Assistent Virologie

Het is voor een startend Arts Assistent Virologie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts Assistent Virologie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Arts Assistent Cardiologie, Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Kindergeneeskunde .

Iets anders leren?

Is Arts Assistent Virologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arts Assistent Virologie

Met wie werkt een Arts Assistent Virologie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Virologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Virologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Virologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Virologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Virologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Virologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Virologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Virologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Virologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Virologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Virologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Virologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Virologie
 • Verpleging Virologie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Virologie


Organisaties waar een Arts Assistent Virologie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Virologie meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Virologie?

 

De Arts Assistent Virologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Virologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Virologie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Virologie? Hieronder vind je de best door de Arts Assistent Virologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Virologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Virologie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Virologie.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Virologie nodig?

Een Arts Assistent Virologie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts Assistent Virologie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Virologie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Virologie nodig? 

 

De Arts Assistent Virologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Virologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Virologie ook zo voelen. De Arts Assistent Virologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Virologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Virologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Virologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Virologie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Virologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Virologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Virologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Virologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Virologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Virologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Virologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Virologie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Virologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Virologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Virologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar