Artsenbezoeker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Artsenbezoeker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep artsenbezoeker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je artsenbezoeker wordt.

 

Wat is een Artsenbezoeker?

De Artsenbezoeker is de vertegenwoordiger van een farmaceutisch bedrijf die bij artsen op bezoek gaat en de medische of farmaceutische producten van zijn bedrijf probeert te verkopen. Dit doet de Artsenbezoeker door de functie van een product uit te leggen en de arts te overtuigen van de noodzakelijkheid van de aanschaf van het product.Verder houdt de Artsenbezoeker de arts op de hoogte van bepaalde ontwikkelingen in de industrie, zodat toekomstige producten ook bij de arts terecht kunnen komen.

Naast een goed verkooppraatje heeft de Artsenbezoeker uitgebreide kennis van farmaceutische en medische wetenschappen. Zonder kennis van zaken zou de Artsenbezoeker de vragen van artsen, noch ethische vragen aan zichzelf kunnen beantwoorden. Uiteindelijk gaat het immers om de gezondheid van mensen, die de Artsenbezoeker mede moet helpen waarborgen.

Een Artsenbezoeker krijgt vaak een specifieke regio aangewezen, waarin hij niet alleen de artsen bezoekt, maar ook voorlichtingsbijeenkomsten organiseert. Hierbij komen meerdere artsen samen en kunnen zij vragen stellen over de gepresenteerde producten. Omdat de Artsenbezoeker vooral veel op reis is, werkt hij meestal vanuit huis. Een kantoor is voor de meeste werkzaamheden ook overbodig, aangezien geen enkele arts naar de Artsenbezoeker toe zal gaan.

De farmaceutische industrie is erg competitief. Afspraken met artsen moeten dan ook meestal zelf geregeld worden, wat nog een extra uitdaging vormt voor de Artsenbezoeker. Omdat het werk zo competitief is, en de Artsenbezoeker wordt getest op zijn creativiteit en inventiviteit in de verkoop van zijn product(en), betekent dit ook dat een succesvolle Artsenbezoeker kans maakt op vele extra’s.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Artsenbezoeker?

Werk je al als Artsenbezoeker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Artsenbezoeker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Artsenbezoeker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Artsenbezoeker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Arts
  • Receptionist
  • Salesmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Artsenbezoeker

Wat verdient een Artsenbezoeker?

De Artsenbezoeker kan op een salaris rekenen van tussen de €2200 en €4000, afhankelijk van ervaring en de behaalde successen. Daarnaast krijgen de meeste Artsenbezoekers kans om verdere opleidingen te volgen, een eigen auto en mobiele telefoon om hun werk te kunnen doen, en verdere extra's die interessanter worden naarmate de Artsenbezoeker excelleert en aan populairiteit wint. Er is veel concurrentie in de farmaceutische industrie en dat is terug te zien in de goede arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Artsenbezoeker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Artsenbezoeker

Er zijn geen vacatures Artsenbezoeker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Artsenbezoeker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Artsenbezoeker in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Artsenbezoeker

Wat zijn de baankansen voor een Artsenbezoeker?

Omdat de farmaceutische industrie erg groot en dominerend is, heeft de Artsenbezoeker veel kansen om aan werk te komen. Daarnaast is er door de competitie tussen bedrijven veel kans voor een succesvolle Artsenbezoeker om betere arbeidsvoorwaarden te regelen en zo door te groeien.

De actuele kans op werk voor een Artsenbezoeker

Het beroep Artsenbezoeker is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers medische en chemische producten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers medische en chemische producten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Artsenbezoeker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Artsenbezoeker worden: Opleidingen tot Artsenbezoeker

Wil je Artsenbezoeker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Artsenbezoeker.

Hoe word je een Artsenbezoeker? 

Een HBO of WO opleiding in de Farmaceutische of Medische wetenschappen is een vereiste voor een baan als Artsenbezoeker. Dit kan met een opleiding in Chemie, Moleculaire Wetenschappen, Life Sciences, of andere soortgelijke opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Artsenbezoeker

Er zijn geen opleidingen Artsenbezoeker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Artsenbezoeker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Artsenbezoeker

Als je je wilt omscholen tot Artsenbezoeker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Artsenbezoeker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Artsenbezoeker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Artsenbezoeker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Artsenbezoeker

Als je Artsenbezoeker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Artsenbezoeker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Artsenbezoeker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Artsenbezoeker?

Competenties en Vaardigheden Artsenbezoeker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Artsenbezoeker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Artsenbezoeker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Artsenbezoeker

Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Artsenbezoeker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Artsenbezoeker. Als Artsenbezoeker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Artsenbezoeker:


zie volledige beschrijving persoonstype Artsenbezoeker

Vakkennis voor een Artsenbezoeker

Het is voor een Artsenbezoeker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Artsenbezoeker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Artsenbezoeker


Werkervaring Artsenbezoeker

Het is voor een startend Artsenbezoeker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Artsenbezoeker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Artsenbezoeker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Artsenbezoeker

Met wie werkt een Artsenbezoeker samen? 

De Artsenbezoeker heeft veel contact met de artsen in zijn regio. De meest directe manier om dit contact te kunnen regelen is via de receptionisten die voor de artsen werken. Er is dan ook veel communicatie met deze zogenaamde "artsenbewakers" nodig. Daarnaast legt de Artsenbezoeker verantwoording af aan de salesmanager, die er ook verantwoordelijk voor is om de Artsenbezoeker over de nieuwste producten te informeren.


  • Arts
  • Receptionist
  • Salesmanager
Artsenbezoeker


Organisaties waar een Artsenbezoeker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Artsenbezoeker meestal werkt.

Waar werkt een Artsenbezoeker?

De verkoop staat centraal. De Artsenbezoeker werkt dus voor grote particuliere farmaceutische bedrijven. Maar omdat hij op een bepaalde regio fcust merkt de Artsenbezoeker niet zo heel veel van het bedrijf waarvoor hij werkt. Hij ziet vooral veel wachtkamers, de binnenkant van zijn auto en het eigen kantoor-aan-huis.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Artsenbezoeker

Waar kun je het beste werken als Artsenbezoeker? Hieronder vind je de best door de Artsenbezoeker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Artsenbezoeker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Artsenbezoeker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Artsenbezoeker.

Welke competenties heeft een Artsenbezoeker nodig?

Een Artsenbezoeker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Artsenbezoeker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Artsenbezoeker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Artsenbezoeker nodig? 

De Artsenbezoeker besteedt veel tijd aan het binnenhalen van nieuwe klanten en het onderhouden van contacten, en moet hiervoor erg sociaal en overtuigend kunnen zijn. Ook is het werk heel afwisselend, omdat de producten snel veranderen, en is er dus iemand nodig die graag nieuwe grenzen verkent en op creatieve wijze de producten weet te verkopen (Levensgenieter). Daarnaast is het voor het bedrijf nodig om zoveel mogelijk te verkopen en moet de artsenbezoeker dus goed focussen op het eindresultaat van een gesprek  (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Artsenbezoeker


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Artsenbezoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Artsenbezoeker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Artsenbezoeker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Artsenbezoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Artsenbezoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Artsenbezoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Artsenbezoeker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Artsenbezoeker iets voor je?

Zou je graag Artsenbezoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Artsenbezoeker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Artsenbezoeker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar