Vertegenwoordiger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertegenwoordiger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vertegenwoordiger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vertegenwoordiger wordt.

 

Wat is een Vertegenwoordiger?

Een Vertegenwoordiger werkt op de Afdeling Sales of Commerciële Zaken van een bedrijf. Hij vertegenwoordigt het bedrijf en verkoopt goederen of diensten aan klanten. De Vertegenwoordiger streeft naar optimale verkoopcijfers op de middellange termijn. De omzet- en winstdoelstellingen van het bedrijf waarvoor de Vertegenwoordiger werkzaam is moeten gehaald worden. Dit gebeurt door bijvoorbeeld het houden van verkoopgesprekken met potentiële klanten en acquisitie. Zo is de Vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en het onderhouden van relaties met bestaande klanten. Het is tevens de taak van de Vertegenwoordiger om verkoop- en klantgegevens bij te houden.

Een Vertegenwoordiger geeft advies, behandelt klachten en doet de directe verkoop. Hiervoor is hij veel op pad om de klanten te bezoeken. Voor de verkoop stelt de Vertegenwoordiger offertes op en maakt hij verkoopcontracten. Om er achter te komen wat de wensen van de klantenkring van het bedrijf zijn, doet een Vertegenwoordiger vaak een marktonderzoek. Aan de hand hiervan wordt, in overleg met collega’s, bepaald welke producten er aan de klant worden aangeboden en hoe dit wordt aangepakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de werkwijze van de concurrent. Naast het bezoeken van klanten, geeft een Vertegenwoordiger ook vaak presentaties en demonstraties van de producten die hij verkoopt.Wil je werken als Vertegenwoordiger?

Werk je al als Vertegenwoordiger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertegenwoordiger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vertegenwoordiger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vertegenwoordiger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Disctrictmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

113


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertegenwoordiger

Wat verdient een Vertegenwoordiger?

Een Vertegenwoordiger werkt vaak op provisiebasis. Men krijgt dan een basissalaris, dat meestal tussen de €1800 en €3000 ligt. Als hij dan klanten of orders binnen haalt krijgt de Vertegenwoordiger daar vaak provisie en/of bonussen voor. Het salaris is dus van verschillende factoren afhankelijk. 

Afhankelijk van het succes kan het salaris van een vertegenwoordiger dus aardige oplopen. Het is mogelijk om voor een maand met goede omzetten een salaris van €6000,- te krijgen

Salarisschaal Vertegenwoordiger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vertegenwoordiger

Op zoek naar een nieuwe baan als Vertegenwoordiger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vertegenwoordiger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vertegenwoordiger vacatures

Vacature Vertegenwoordiger regio Limburg / ZO Brabant
Bolsius International B.V.
Vertegenwoordiger regio Limburg / ZO Brabant Bolsius International , Roermond Bolsius International BV is een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1870 met ruim 1000 medewerkers in Europa. Dit jaar vieren wij …
Vacature Accountmanager/ Vertegenwoordiger buitendienst
SAM Amsterdam
Accountmanager/Vertegenwoordiger buitendienst Wat ga je doen? Als accountmanager in de buitendienst ben jij de technische specialist die klanten weet te adviseren. Je zal je in een functie bevinden met een …
Vacature Vertegenwoordiger Horeca Vedett
Duvel Moortgat
Ons smaakprofiel:Je staat in voor het bezoeken
Vacature Accountmanager Zakelijke Verzekeringen
Personato Werving en Selectie
Voor jouw Zakelijke relaties ben je het gezicht van van deze organisatie. Je realiseert klantwaarde door onafhankelijke integrale advisering en de verkoop van een breed palet aan financiële diensten en producten. …
Vacature Accountmanager Buitendienst regio Eindhoven
Nögel Montagetechnik
Functieomschrijving:Als Accountmanager Buitendienst in de regio Eindhoven ben jij dagelijks verantwoordelijk voor het werven van nieuwe relaties en tevens het onderhouden van onze bestaande klanten. De corebusiness bestaat vooral …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertegenwoordiger

Wat is de toekomst van Vertegenwoordiger?

De arbeidsmarkt voor Vertegenwoordigers is redelijk goed. Bij bedrijven is er vaak plaats voor een Vertegenwoordiger om de omzet te bevorderen. Er zijn dan ook veel vacatures voor dit beroep. Vaak heb je als Vertegenwoordiger ook verschillende opleidings- en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot commercieel eindverantwoordelijke.

Baankans Vertegenwoordiger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

113


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vertegenwoordiger worden: Opleidingen tot Vertegenwoordiger

Wil je Vertegenwoordiger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vertegenwoordiger.

Hoe word je een Vertegenwoordiger? 

Om te gaan werken als Vertegenwoordiger kan men de opleiding Commercieel Medewerker Buitendienst doen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding.

Ook komt het voor dat men als Vertegenwoordiger aan het werk gaat zonder passende vooropleiding. Dan is het mogelijk om een cursus voor vertegenwoordiger te volgen, bijvoorbeeld bij de NHA.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Vertegenwoordiger

Vertegenwoordiger Thuisstudie
Bedrijven bezoeken en sales? Volg de opleiding VertegenwoordigerJe wilt een klant overtuigen van je product. Maar hoe doe je dat? Veel praten, helder presenteren of juist goed luisteren? Heb je …
Vertegenwoordiger Thuisstudie
Vertegenwoordiger E-Learning
Bedrijven bezoeken en sales? Volg de opleiding VertegenwoordigerJe wilt een klant overtuigen van je product. Maar hoe doe je dat? Veel praten, helder presenteren of juist goed luisteren? Heb je …
Vertegenwoordiger E-Learning
Product Owner training voor non-IT
Wat houdt de Scrum Product Owner training in? De Product Owner is de vertegenwoordiger van de klant in een scrumteam. Het is een geheel nieuwe rol die van cruciaal belang …
Product Owner training voor non-IT
NIMA A Sales - 9 maanden (ook online virtual classroom)
Deze opleiding leert u alle facetten van het verkoopvak die voor een professionele verkoper en accountmanager belangrijk zijn, zowel op gebied van persoonlijke als inhoudelijke kennis. Deze opleiding is bedoeld …
NIMA A Sales - 9 maanden (ook online virtual classroom)
Sales training (accountmanager verkoper vertegenwoordiger) Salestraining
Training commerciële buitendienst, verkoop en aquisitie, maatwerk 2 dagen Voor wie? Deze training is bedoeld voor buitendienstmedewerkers, accountmanagers die klantcontacten leggen en onderhouden, en vaardig willen zijn in onderhandelingen, klantcontacten …
Sales training (accountmanager verkoper vertegenwoordiger) Salestraining

Omscholen of doorgroeien tot Vertegenwoordiger

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Vertegenwoordiger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vertegenwoordiger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vertegenwoordiger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vertegenwoordiger?

Competenties en Vaardigheden Vertegenwoordiger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vertegenwoordiger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vertegenwoordiger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vertegenwoordiger

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Vertegenwoordiger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vertegenwoordiger. Als Vertegenwoordiger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vertegenwoordiger:


zie volledige beschrijving persoonstype Vertegenwoordiger

Vakkennis voor een Vertegenwoordiger

Het is voor een Vertegenwoordiger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vertegenwoordiger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vertegenwoordiger

Vertegenwoordiger E-Learning
Bedrijven bezoeken en sales? Volg de opleiding VertegenwoordigerJe wilt een klant overtuigen van je product. Maar hoe doe je dat? Veel praten, helder presenteren of juist goed luisteren? Heb je …
Vertegenwoordiger E-Learning
Gastvrijheid - workshop
Geef jouw gasten die 'wow'-ervaring mee. Klassikale workshop van een halve dag met ervaren trainer. Ontvang bij inschrijving zes maanden gratis toegang tot alle online trainingen van New heroes. Wanneer …
Gastvrijheid - workshop

Werkervaring Vertegenwoordiger

Het is voor een startend Vertegenwoordiger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vertegenwoordiger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Vertegenwoordiger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vertegenwoordiger

Met wie werkt een Vertegenwoordiger samen? 

Een Vertegenwoordiger is vaak alleen op pad en werkt dus veel zelfstandig. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar hij werkzaam is, staat hij onder leiding van de directeur, een hoofd commerciële zaken of de districtsmanager. Tevens is een Vertegenwoordiger veel in contact met de (potentiële) klanten van het bedrijf. Dit zijn belangrijke contacten, waarbij de Vertegenwoordiger het bedrijf representeert en het product of de dienst van het bedrijf aan deze klanten probeert te verkopen.


  • Disctrictmanager
Vertegenwoordiger


Organisaties waar een Vertegenwoordiger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vertegenwoordiger meestal werkt.

Waar werkt een Vertegenwoordiger?

Een Vertegenwoordiger kan werkzaam zijn bij allerlei bedrijven. Het beroep komt zowel in het klein-, midden- als grootbedrijf voor. Ook de branche kan variëren. Het is dus lastig om een omschrijving te geven van het type organisatie waar een Vertegenwoordiger werkzaam is. Vast staat dat dit een profit organisatie is. Het is ten slotte de taak van de Vertegenwoordiger om de omzet- en winstdoelstellingen van het bedrijf te behalen.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Vertegenwoordiger

Waar kun je het beste werken als Vertegenwoordiger? Hieronder vind je de best door de Vertegenwoordiger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertegenwoordiger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertegenwoordiger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vertegenwoordiger.

Welke competenties heeft een Vertegenwoordiger nodig?

Een Vertegenwoordiger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vertegenwoordiger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vertegenwoordiger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vertegenwoordiger nodig? 

Als Vertegenwoordiger is het belangrijk om het product dat jij probeert te verkopen goed te promoten. Het is dus belangrijk dat een vertegenwoordiger communicatief vaardig is en overtuigingskracht heeft om zo de doelstellingen te bereiken. Een zelfverzekerde houding is hierbij onmisbaar. De Vertegenwoordiger is gedreven en doet er alles aan om succesvol te zijn. Ook zijn doelgerichtheid kan hij goed benutten (Succesvolle werker).

Als Vertegenwoordiger is het tevens belangrijk om standvastig te zijn en niet gauw van je stuk gebracht te worden. De Vertegenwoordiger moet de klant immers overtuigen van zijn standpunt. Volhardendheid en scherpzinnigheid komen hierbij goed van pas (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Vertegenwoordiger


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vertegenwoordiger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertegenwoordiger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertegenwoordiger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertegenwoordiger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertegenwoordiger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertegenwoordiger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertegenwoordiger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertegenwoordiger iets voor je?

Zou je graag Vertegenwoordiger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertegenwoordiger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Vertegenwoordiger?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Vertegenwoordiger

Vacature Accountmanager Buitendienst regio Zoetemeer en Utrecht
Nögel Montagetechnik
Functieomschrijving:Als Accountmanager Buitendienst in de regio's Zoetemeer en Utrechtben jij dagelijks verantwoordelijk voor het werven van nieuwe relaties en tevens het onderhouden van onze bestaande klanten. De corebusiness bestaat …
Vacature media-adviseur
Media Totaal Noord BV
Media Totaal Noord BV in Roden is uitgever van de nieuwsbladen de Krant, de Streekkrant en de Krant van Tynaarlo. Daarnaast hebben we een aantal goed bezochte websites, webshops en …
Vacature Accountmanager Zachtfruit
Personato Werving en Selectie
Als Accountmanager Zachtfruit ben je verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en verstevigen van de relaties met klanten op de Europese markt. De afdeling commercie bestaat uit inkoop, verkoop en de …
Vacature Account Manager ICT
Page Personnel
Ben jij opzoek naar een uitdagende sales functie binnen een innovatief bedrijf? Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor het creëren van eigen business en het uitbouwen van het bestaande …
Vacature Accountmanager Bouw
Kamphorst Personeelsdiensten
Als Accountmanager ga je aan de slag met het werkgebied Zuid Nederland. Je bent verantwoordelijk voor de buitendienst verkoop van bouwgerelateerde produkten. Jouw klanten bestaan uit aannemers en onderaannemers. Het betreft een …

Actuele blogposts


reacties op Vertegenwoordiger

Rita

hoe kan je nu weten wat wettelijk je verkoopsomzet moet zijn per maand om volgens de wettelijk normen je loon te verdienen of staat daar geen cijfer op? Ik denk dat mijn baas daar gewoon een interne wet van maakt kan dit?

vertegenwoordiger

Beste Rita,bij het sollicitatiegesprek,krijg je te horen wat er van je verwacht wordt.Als je in de practijk niet aan de gestelde doelen voldoet is het  over het algemeen ontslag wat volgt.Er is over het algemeen wel een basissalaris(dit is een miniumsalaris).Gr.

Ivo

Dit is duidelijk geformuleerd door de vertegenwoordiger,prima.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar