Vertegenwoordiger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertegenwoordiger? Lees de functieomschrijving.

Een Vertegenwoordiger werkt op de Afdeling Sales of Commerciële Zaken van een bedrijf. Hij vertegenwoordigt het bedrijf en verkoopt goederen of diensten aan klanten. De Vertegenwoordiger streeft naar optimale verkoopcijfers op de middellange termijn. De omzet- en winstdoelstellingen van het bedrijf waarvoor de Vertegenwoordiger werkzaam is moeten gehaald worden. Dit gebeurt door bijvoorbeeld het houden van verkoopgesprekken met potentiële klanten en acquisitie. Zo is de Vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en het onderhouden van relaties met bestaande klanten. Het is tevens de taak van de Vertegenwoordiger om verkoop- en klantgegevens bij te houden.

Een Vertegenwoordiger geeft advies, behandelt klachten en doet de directe verkoop. Hiervoor is hij veel op pad om de klanten te bezoeken. Voor de verkoop stelt de Vertegenwoordiger offertes op en maakt hij verkoopcontracten. Om er achter te komen wat de wensen van de klantenkring van het bedrijf zijn, doet een Vertegenwoordiger vaak een marktonderzoek. Aan de hand hiervan wordt, in overleg met collega’s, bepaald welke producten er aan de klant worden aangeboden en hoe dit wordt aangepakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de werkwijze van de concurrent. Naast het bezoeken van klanten, geeft een Vertegenwoordiger ook vaak presentaties en demonstraties van de producten die hij verkoopt.

Wil je werken als Vertegenwoordiger?

Werk je al als Vertegenwoordiger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertegenwoordiger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vertegenwoordiger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Vertegenwoordiger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Disctrictmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

240


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertegenwoordiger

Wat verdient een Vertegenwoordiger?

Een Vertegenwoordiger werkt vaak op provisiebasis. Men krijgt dan een basissalaris, dat meestal tussen de €1500 en €3000 ligt. Als hij dan klanten of orders binnen haalt krijgt de Vertegenwoordiger daar vaak een bonus voor. Het salaris is dus van verschillende factoren afhankelijk.

Salarisschaal Vertegenwoordiger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vertegenwoordiger

Op zoek naar een nieuwe baan als Vertegenwoordiger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vertegenwoordiger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vertegenwoordiger vacatures

Huisarts
's Heeren Loo
Stel: In je huidige baan heb je weinig tot geen contact met collega’s, ervaar je weinig afwisseling en neemt de administratieve werkdruk alleen maar toe. Is dit waarom je destijds
Aankomend Manager Interieur
De Vries Scheepsbouw
Vol trots kijk je naar het resultaat: van basisschets tot prachtig aangekleed gastenverblijf, puur vakmanschap. Dit zijn projecten waar wij blij van worden. Beschik jij over vakkennis om interieurprojecten in
Jeugdbeschermer
Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering
Wij zijn door heel het land op zoek naar nieuwe collega's! Als Jeugdbeschermer ontferm jij je over de kinderen die ernstig beschadigd zijn of dreigen te raken. Door jouw beslissingen en adviezen …
Regiomanager Kinderopvang
Independent Recruiters Groep
Regiomanager gezocht voor een kinderopvangorganisatie. Samen met de teams is de organisatie constant op zoek naar verbetering, strategiebepalingen en het willen verlenen van de beste service. Als regiomanager ben jij …
Projectleider Ruimtelijke Ordening
Maandag
Voor diverse opdrachtgevers in Zeeland en West-Brabant is Maandag® Middelburg doorlopend op zoek naar projectleiders. Je zult sturing geven aan diverse projecten binnen het Ruimtelijk domein. Dergelijke projecten variëren van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertegenwoordiger

Hoe goed is de toekomst voor de Vertegenwoordiger? 

De arbeidsmarkt voor Vertegenwoordigers is redelijk goed. Bij bedrijven is er vaak plaats voor een Vertegenwoordiger om de omzet te bevorderen. Er zijn dan ook veel vacatures voor dit beroep. Vaak heb je als Vertegenwoordiger ook verschillende opleidings- en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot commercieel eindverantwoordelijke.

Baankans Vertegenwoordiger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

240


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vertegenwoordiger worden: Opleidingen tot Vertegenwoordiger

Hoe word je een Vertegenwoordiger? 

Om te gaan werken als Vertegenwoordiger kan men de opleiding Commercieel Medewerker Buitendienst doen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding.

Ook komt het voor dat men als Vertegenwoordiger aan het werk gaat zonder passende vooropleiding. Dan is het mogelijk om een cursus voor vertegenwoordiger te volgen, bijvoorbeeld bij de NHA.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vertegenwoordiger

UX, Trawling & Writing User stories and understanding agile specification
Product Owner is de vertegenwoordiger van de eindgebruikers van een product. Hij is verantwoordelijk voor het verkrijgen en opstellen van de user stories (functionele specificaties / requirements en kwaliteitsverwachting) die …
Succesvol procederen in het bestuursrecht
Doel: Juridisch werk is niet alleen voor juristen, maar ook voor veel andere medewerkers binnen de overheid of belangenorganisaties steeds gewoner geworden. Daarbij hoort bijvoorbeeld het verschijnen voor een bezwaarschriftencommissie …
Telefonisch bezoekafspraken maken
Algemene informatie: Om klanten te bezoeken zal er een afspraak gepland moeten worden. Tijdens deze kort durende workshop leer je verschillende technieken om heel effectief telefonisch bezoekafspraken te maken. We …
Access Basis (OLC)
Cursus Access Basis (OLC) Deze cursus Access Basis in het Opatel Leercentrum (OLC) is "learning by doing". De lessen bestaan uit video- en audiomodules, aangevuld met oefeningen. Een gespecialiseerde Office trainer is …
Product Owner training voor non-IT
Wat houdt de Scrum Product Owner training in? De Product Owner is de vertegenwoordiger van de klant in een scrumteam. Het is een geheel nieuwe rol die van cruciaal belang …
Meer opleidingen Vertegenwoordiger

Weet je nog niet of je Vertegenwoordiger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vertegenwoordiger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vertegenwoordiger

Met wie werkt een Vertegenwoordiger samen? 

Een Vertegenwoordiger is vaak alleen op pad en werkt dus veel zelfstandig. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar hij werkzaam is, staat hij onder leiding van de directeur, een hoofd commerciële zaken of de districtsmanager. Tevens is een Vertegenwoordiger veel in contact met de (potentiële) klanten van het bedrijf. Dit zijn belangrijke contacten, waarbij de Vertegenwoordiger het bedrijf representeert en het product of de dienst van het bedrijf aan deze klanten probeert te verkopen.


  • Disctrictmanager
Vertegenwoordiger


Organisaties waar een Vertegenwoordiger werkzaam is

Waar werkt een Vertegenwoordiger meestal? 

Een Vertegenwoordiger kan werkzaam zijn bij allerlei bedrijven. Het beroep komt zowel in het klein-, midden- als grootbedrijf voor. Ook de branche kan variëren. Het is dus lastig om een omschrijving te geven van het type organisatie waar een Vertegenwoordiger werkzaam is. Vast staat dat dit een profit organisatie is. Het is ten slotte de taak van de Vertegenwoordiger om de omzet- en winstdoelstellingen van het bedrijf te behalen.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Vertegenwoordiger

Waar kun je het beste werken als Vertegenwoordiger? Hieronder vindt je de best door de Vertegenwoordiger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertegenwoordiger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertegenwoordiger:

Welke competenties heeft een een Vertegenwoordiger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vertegenwoordiger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vertegenwoordiger nodig? 

Als Vertegenwoordiger is het belangrijk om het product dat jij probeert te verkopen goed te promoten. Het is dus belangrijk dat een vertegenwoordiger communicatief vaardig is en overtuigingskracht heeft om zo de doelstellingen te bereiken. Een zelfverzekerde houding is hierbij onmisbaar. De Vertegenwoordiger is gedreven en doet er alles aan om succesvol te zijn. Ook zijn doelgerichtheid kan hij goed benutten (Succesvolle werker).

Als Vertegenwoordiger is het tevens belangrijk om standvastig te zijn en niet gauw van je stuk gebracht te worden. De Vertegenwoordiger moet de klant immers overtuigen van zijn standpunt. Volhardendheid en scherpzinnigheid komen hierbij goed van pas (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Vertegenwoordiger


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vertegenwoordiger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertegenwoordiger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertegenwoordiger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertegenwoordiger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertegenwoordiger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertegenwoordiger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertegenwoordiger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertegenwoordiger iets voor je?

Zou je graag Vertegenwoordiger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertegenwoordiger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vertegenwoordiger

Rita

hoe kan je nu weten wat wettelijk je verkoopsomzet moet zijn per maand om volgens de wettelijk normen je loon te verdienen of staat daar geen cijfer op? Ik denk dat mijn baas daar gewoon een interne wet van maakt kan dit?

vertegenwoordiger

Beste Rita,bij het sollicitatiegesprek,krijg je te horen wat er van je verwacht wordt.Als je in de practijk niet aan de gestelde doelen voldoet is het  over het algemeen ontslag wat volgt.Er is over het algemeen wel een basissalaris(dit is een miniumsalaris).Gr.

Ivo

Dit is duidelijk geformuleerd door de vertegenwoordiger,prima.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar