Assistent Accountmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Accountmanager? Lees de functieomschrijving.

Waar de Accountmanager het eerste aanspreekpunt is voor klanten en een groot deel van zijn tijd investeert in klantcontact is het de Assistent Accountmanager die dit klantcontact faciliteert. Hij assisteert de Accountmanager bij portefeuilleplanning, adviseert en bereidt verkoopgesprekken voor. Daarnaast houdt de Assistent Accountmanager de administratie van de accountmanager up to date en registreert verkopen in een klanteninformatiesysteem.

Vaak heeft de Assistent Accountmanager zelf ook contact met klanten en verricht hij (binnen gestelde kaders) werkzaamheden van de Accountmanager. Dat wil zeggen dat hij klanten werft, deze klanten adviseert en diverse producten of diensten verkoopt, zoals betalen, schadeverzekeringen, consumptieve financieringen, sparen en beleggen. Na enige tijd (ca. twee jaar) als Assistent Accountmanager gewerkt te hebben zou de Assistent door kunnen groeien naar de functie van Accountmanager.

De precieze inhoud van de functie verschilt per sector.

Wil je werken als Assistent Accountmanager?

Werk je al als Assistent Accountmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Accountmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Accountmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Assistent Accountmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Accountmanager

Wat verdient een Assistent Accountmanager?

De Assistent Accountmanager start met een salaris van ca. €1900 (MBO) of €2100 (HBO) bruto per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer €3700. Aantal jaren praktijk ervaring als assistent accountmanager speelt een grote rol bij het salaris.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen, werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarde is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen. Een 13de maand is eveneens gebruikelijk voor deze functiegroep, vaak met andere gunstige voorwaarden als kortingen op financiële producten.

Salarisschaal Assistent Accountmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Assistent Accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Accountmanager vacatures

Assistent Accountmanager gezocht!
WerkTalent Tilburg
In deze functie ga je ervoor zorgen dat de agenda's van de accountmanagers helemaal vol komen staan met afspraken. Je belt namelijk om de accountmanager langs te laten komen om …
Assistent Accountmanager
HBO Young Professionals
Heb jij:Een commerciële drive;Kennis van bloemen en planten;Een afgerond MBO4 diploma?Wil jij:Een spil zijn tussen klant, accountmanager en de logistiek;Te werk gaan in de sierteelt omgeving;Werken in …
Assistent Accountmanager (Binnendienst)
Tempo-Team
Voor een organisatie in 's-Hertogenbosch zijn wij per direct op zoek naar een Assistent Accountmanager Solar. Het betreft een uitdagende, fulltime functie met breed takenpakket voor de langere periode. Ben jij communicatief, administratief …
Assistent Accountmanager
Robert Half
Voor een van onze opdrachtgevers, een mooie bank in het centrum van Amsterdam, zijn wij op zoek naar een Assistent Accountmanager. (m/v). De functie komt vrij in verband met ziekteverlof. …
Assistent Accountmanager MKB - Amsterdam
Carrierecafe Utrecht BV
Ben jij een geboren multitasker en behoud jij altijd het overzicht? Lees direct verder! Beschrijving JOUW WINST ● Jij bent elke dag bezig met het verbeteren van jouw doelen in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Accountmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Assistent Accountmanager? 

Er zijn veel vacatures voor Assistent Accountmanagers, maar door de diversiteit aan opleidingsniveaus en -richtingen zijn er ook veel potentiële sollicitanten.

Als Assistent Accountmanager doe je relevante werkervaring op in o.a. finance, waardoor je verschillende kanten op kan. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is die van doorgroeien naar accountmanager, waarmee je meer verantwoordelijkheden krijgt en een hoger salaris.

Baankans Assistent Accountmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assistent Accountmanager worden: Opleidingen tot Assistent Accountmanager

Hoe word je een Assistent Accountmanager? 
Om een Assistent Accountmanager te worden moet je minimaal een MBO opleiding niveau 4 hebben gedaan, maar zal de ingangseis vaker HBO of zelfs WO niveau zijn. Dit omdat er doorgroeimogelijkheden zijn naar de HBO/WO functie van accountmanager. Een opleiding in financieel-economische richting, als Bedrijfskunde (WO), Financial Services Management (HBO) of Bedrijfseconomie ligt het meest voor de hand. Verder is relevante werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, beleggen of levensverzekeringen, noodzakelijk. Het aantal jaar ervaring hangt weer samen met opleidingsniveau. Voor een MBO'er is minimaal vier jaar werkervaring gebruikelijk, voor een HBO'er twee en voor een WO'er een jaar.
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Assistent Accountmanager

Meer opleidingen Assistent Accountmanager

Weet je nog niet of je Assistent Accountmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Assistent Accountmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Assistent Accountmanager

Met wie werkt een Assistent Accountmanager samen? 

De Assistent Accountmanager heeft een goed netwerk aan klanten nodig. Hij geeft adviezen aan mensen over financiële producten. Daarnaast heeft hij een goed contact met de accountmanager. Hij moet veel overleg met hem plegen om zijn werk goed te kunnen doen.


  • Klant
  • Accountmanager
Assistent Accountmanager


Organisaties waar een Assistent Accountmanager werkzaam is

Waar werkt een Assistent Accountmanager meestal? 

Assistent Accountmanagers faciliteren de verkoop van financiële producten of verrichten zelf verkoophandelingen bij (o.a.) banken of verzekeraars. Hun werkzaamheden hebben als doel winst te maken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Assistent Accountmanager

Waar kun je het beste werken als Assistent Accountmanager? Hieronder vindt je de best door de Assistent Accountmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Accountmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Accountmanager:

Welke competenties heeft een een Assistent Accountmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Assistent Accountmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Assistent Accountmanager nodig? 

De Assistent Accountmanager heeft een ondersteunende functie; hij verricht werkzaamheden die het werk van de accountmanager makkelijker moeten maken. Niet alleen naar zijn meerdere, maar ook naar de klanten heeft de Assistent Accountmanager een dienstverlenende houding. Hij weet goed in te spelen op wat klant of accountmanager nodig heeft (Gever).

Het is van belang dat de Assistent Accountmanager spontaan en charmant is, omdat hij net als de accountmanager, veel met klanten in aanraking komt. Hij is verantwoordelijk voor het telefonisch contact met de klanten en moet over goede contactuele vaardigheden beschikken om klanten te werven en te behouden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Accountmanager


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Assistent Accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Accountmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Accountmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Accountmanager iets voor je?

Zou je graag Assistent Accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Accountmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Accountmanager

bel me! 0654782914 maar alleen voor die 3900.-

pierre

Welke 3900?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar