Assistent Accountmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Accountmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent accountmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent accountmanager wordt.

 

Wat is een Assistent Accountmanager?

Waar de Accountmanager het eerste aanspreekpunt is voor klanten en een groot deel van zijn tijd investeert in klantcontact is het de Assistent Accountmanager die dit klantcontact faciliteert. Hij assisteert de Accountmanager bij portefeuilleplanning, adviseert en bereidt verkoopgesprekken voor. Daarnaast houdt de Assistent Accountmanager de administratie van de accountmanager up to date en registreert verkopen in een klanteninformatiesysteem.

Vaak heeft de Assistent Accountmanager zelf ook contact met klanten en verricht hij (binnen gestelde kaders) werkzaamheden van de Accountmanager. Dat wil zeggen dat hij klanten werft, deze klanten adviseert en diverse producten of diensten verkoopt, zoals betalen, schadeverzekeringen, consumptieve financieringen, sparen en beleggen. Na enige tijd (ca. twee jaar) als Assistent Accountmanager gewerkt te hebben zou de Assistent door kunnen groeien naar de functie van Accountmanager.

De precieze inhoud van de functie verschilt per sector.Wil je werken als Assistent Accountmanager?

Werk je al als Assistent Accountmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Accountmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Accountmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Accountmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Accountmanager

Wat verdient een Assistent Accountmanager?

De Assistent Accountmanager start met een salaris van ca. €1900 (MBO) of €2100 (HBO) bruto per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer €3700. Aantal jaren praktijk ervaring als assistent accountmanager speelt een grote rol bij het salaris.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen, werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarde is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen. Een 13de maand is eveneens gebruikelijk voor deze functiegroep, vaak met andere gunstige voorwaarden als kortingen op financiële producten.

Salarisschaal Assistent Accountmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Assistent Accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Accountmanager vacatures

Vacature Commercieel Medewerker
APS Personeelservices
Oog voor detail en analytisch, dat is wat we zoeken in een nieuwe Commercieel Medewerker. Je ontvangt een salaris tussen de € .,- en € .,- bruto per maand op …
Vacature Assistent Accountmanager Zakelijk
Brunel
Ben jij er klaar voor om een team van Accountmanagers te ondersteunen vanuit jouw specialisme? Voor diverse locaties in het land zoeken wij namelijk Assistent Acountmanagers Zakelijk! In deze rol …
Vacature Assistent Accountmanager Zakelijk
Brunel
Jij hebt een dienstbare mindset en je zaken altijd goed op orde? Via Brunel krijg je de kans om als Assistent Accountmanager Zakelijk te werken bij een grote financiële instelling. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Accountmanager

Wat zijn de baankansen voor een Assistent Accountmanager?

Er zijn veel vacatures voor Assistent Accountmanagers, maar door de diversiteit aan opleidingsniveaus en -richtingen zijn er ook veel potentiële sollicitanten.

Als Assistent Accountmanager doe je relevante werkervaring op in o.a. finance, waardoor je verschillende kanten op kan. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is die van doorgroeien naar accountmanager, waarmee je meer verantwoordelijkheden krijgt en een hoger salaris.

De actuele kans op werk voor een Assistent Accountmanager

Het beroep Assistent Accountmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Assistent Accountmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assistent Accountmanager worden: Opleidingen tot Assistent Accountmanager

Wil je Assistent Accountmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assistent Accountmanager.

Hoe word je een Assistent Accountmanager? 

Om een Assistent Accountmanager te worden moet je minimaal een MBO opleiding niveau 4 hebben gedaan, maar zal de ingangseis vaker HBO of zelfs WO niveau zijn. Dit omdat er doorgroeimogelijkheden zijn naar de HBO/WO functie van accountmanager. Een opleiding in financieel-economische richting, als Bedrijfskunde (WO), Financial Services Management (HBO) of Bedrijfseconomie ligt het meest voor de hand. Verder is relevante werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, beleggen of levensverzekeringen, noodzakelijk. Het aantal jaar ervaring hangt weer samen met opleidingsniveau. Voor een MBO'er is minimaal vier jaar werkervaring gebruikelijk, voor een HBO'er twee en voor een WO'er een jaar.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Accountmanager

Er zijn geen opleidingen Assistent Accountmanager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Accountmanager in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Assistent Accountmanager

Als je Assistent Accountmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Accountmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Accountmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Accountmanager?

Competenties en Vaardigheden Assistent Accountmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assistent Accountmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assistent Accountmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Accountmanager

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Accountmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Accountmanager. Als Assistent Accountmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Accountmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Accountmanager

Vakkennis voor een Assistent Accountmanager

Het is voor een Assistent Accountmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assistent Accountmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assistent Accountmanager


Werkervaring Assistent Accountmanager

Het is voor een startend Assistent Accountmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Accountmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Accountmanager .

Iets anders leren?

Is Assistent Accountmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assistent Accountmanager

Met wie werkt een Assistent Accountmanager samen? 

De Assistent Accountmanager heeft een goed netwerk aan klanten nodig. Hij geeft adviezen aan mensen over financiële producten. Daarnaast heeft hij een goed contact met de accountmanager. Hij moet veel overleg met hem plegen om zijn werk goed te kunnen doen.


  • Klant
  • Accountmanager
Assistent Accountmanager


Organisaties waar een Assistent Accountmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Accountmanager meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Accountmanager?

Assistent Accountmanagers faciliteren de verkoop van financiële producten of verrichten zelf verkoophandelingen bij (o.a.) banken of verzekeraars. Hun werkzaamheden hebben als doel winst te maken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Assistent Accountmanager

Waar kun je het beste werken als Assistent Accountmanager? Hieronder vind je de best door de Assistent Accountmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Roodbeen

Locatie: Gelderland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Accountmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Accountmanager.

Welke competenties heeft een Assistent Accountmanager nodig?

Een Assistent Accountmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Accountmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Accountmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Accountmanager nodig? 

De Assistent Accountmanager heeft een ondersteunende functie; hij verricht werkzaamheden die het werk van de accountmanager makkelijker moeten maken. Niet alleen naar zijn meerdere, maar ook naar de klanten heeft de Assistent Accountmanager een dienstverlenende houding. Hij weet goed in te spelen op wat klant of accountmanager nodig heeft (Gever).

Het is van belang dat de Assistent Accountmanager spontaan en charmant is, omdat hij net als de accountmanager, veel met klanten in aanraking komt. Hij is verantwoordelijk voor het telefonisch contact met de klanten en moet over goede contactuele vaardigheden beschikken om klanten te werven en te behouden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Accountmanager


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Assistent Accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Accountmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Accountmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Accountmanager iets voor je?

Zou je graag Assistent Accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Accountmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Accountmanager

bel me! 0654782914 maar alleen voor die 3900.-

pierre

Welke 3900?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar