Assistent Accountmanager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Assistent Accountmanager worden: Opleidingen tot Assistent Accountmanager

Wil je Assistent Accountmanager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Assistent Accountmanager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Assistent Accountmanager.

Hoe word je een Assistent Accountmanager? 

Om een Assistent Accountmanager te worden moet je minimaal een MBO opleiding niveau 4 hebben gedaan, maar zal de ingangseis vaker HBO of zelfs WO niveau zijn. Dit omdat er doorgroeimogelijkheden zijn naar de HBO/WO functie van accountmanager. Een opleiding in financieel-economische richting, als Bedrijfskunde (WO), Financial Services Management (HBO) of Bedrijfseconomie ligt het meest voor de hand. Verder is relevante werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, beleggen of levensverzekeringen, noodzakelijk. Het aantal jaar ervaring hangt weer samen met opleidingsniveau. Voor een MBO'er is minimaal vier jaar werkervaring gebruikelijk, voor een HBO'er twee en voor een WO'er een jaar.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Accountmanager

Er zijn geen opleidingen Assistent Accountmanager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Accountmanager in werkt

Bekijk meer opleidingen Algemeen

Is het verstandig om Assistent Accountmanager te worden?

Voordat je aan een opleiding Assistent Accountmanager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Assistent Accountmanager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Assistent Accountmanager?

Er zijn veel vacatures voor Assistent Accountmanagers, maar door de diversiteit aan opleidingsniveaus en -richtingen zijn er ook veel potentiële sollicitanten.

Als Assistent Accountmanager doe je relevante werkervaring op in o.a. finance, waardoor je verschillende kanten op kan. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is die van doorgroeien naar accountmanager, waarmee je meer verantwoordelijkheden krijgt en een hoger salaris.

De actuele kans op werk voor een Assistent Accountmanager

Het beroep Assistent Accountmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Assistent Accountmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Assistent Accountmanager

Als je je wilt omscholen tot Assistent Accountmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Assistent Accountmanager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Assistent Accountmanager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Assistent Accountmanager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assistent Accountmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Assistent Accountmanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assistent Accountmanager

Als je Assistent Accountmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Accountmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Accountmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Accountmanager?

Competenties en Vaardigheden Assistent Accountmanager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Assistent Accountmanager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Assistent Accountmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Accountmanager

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Accountmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Accountmanager. Als Assistent Accountmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Accountmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Accountmanager

Vakkennis voor een Assistent Accountmanager

Het is voor een Assistent Accountmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Assistent Accountmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Assistent Accountmanager


Werkervaring Assistent Accountmanager

Het is voor een startend Assistent Accountmanager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Accountmanager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Assistent Accountmanager, maar iets anders?

Is een opleiding Assistent Accountmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Assistent Accountmanager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Assistent Accountmanager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Assistent Accountmanager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Assistent Accountmanager te worden?

Zou je graag Assistent Accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Assistent Accountmanager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar