Assistent Controller Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Assistent Controller worden: Opleidingen tot Assistent Controller

Wil je Assistent Controller worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Assistent Controller, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Assistent Controller.

Hoe word je een Assistent Controller? 

De assistent controller moet minstens een MBO opleiding hebben gedaan. Het liefst in de studierichtingen MEAO of MBA.

 

De 5 best beoordeelde opleidingen Assistent Controller

bijgewerkt op 25-11-2021

Assistent Controller (ook online virtual classroom)
De opleiding Assistent Controller biedt je de opstap naar de functie van assistent controller, de spin in het financiële web van je organisatie. Je hebt een financieel-administratieve functie en wilt …
Assistent Controller (ook online virtual classroom)
Assistent Controller
De praktijkgerichte opleiding tot Assistent Controller (mbo+ niveau, 9 maanden, 15 lesdagen) Wil jij je voorbereiden op een functie als Assistent Controller? De opleiding Assistent Controller (ASCO) is een opleiding …
Assistent Controller
Assistent Controller Thuisstudie
Aan de slag in een administratieve functie? Volg de opleiding Assistent Controller Heb je gevoel voor cijfers, ben je nauwkeurig en heb je belangstelling voor financiële processen? Met deopleiding Assistent …
Assistent Controller Thuisstudie
Financiële Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (Bedrijfsopleiding - Den Haag)
Financieel Assistent FA (BKB+BKC) Praktijkdiploma Boekhouden PDB (BA, KC, F) / Bedrijfsopleiding BeroepMet de opleiding Financieel Assistent legt u een stevige basis om goed te functioneren binnen een administratiekantoor …
Financiële Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (Bedrijfsopleiding - Den Haag)
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam op een financiële administratie of wilt u zich in dat vakgebied bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige …
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Is het verstandig om Assistent Controller te worden?

Voordat je aan een opleiding Assistent Controller begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Assistent Controller worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Assistent Controller?

Er zijn een gemiddeld aantal vacatures die nog niet ingevuld zijn te vinden voor een assistent controller. De moeilijkheidsgraat om assistent controller te worden ligt een tikkeltje aan de lage kant, dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de assistent controller ongeveer gemiddeld is.

De assistent controller heeft niet veel doorgroeimogelijkheden, er zijn alleen doorgroeimogelijkheden in de zin van meer verantwoordelijkheden als extra werkzaamheden overnemen van de controller.

De actuele kans op werk voor een Assistent Controller

Het beroep Assistent Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Assistent controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Assistent controllers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

190

Baankans Assistent Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Assistent Controller

Als je je wilt omscholen tot Assistent Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Assistent Controller door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Assistent Controller zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Assistent Controller

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assistent Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Assistent Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assistent Controller

Als je Assistent Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Controller?

Competenties en Vaardigheden Assistent Controller

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Assistent Controller nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Assistent Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Controller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Controller. Als Assistent Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Controller

Vakkennis voor een Assistent Controller

Het is voor een Assistent Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Assistent Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Assistent Controller


Werkervaring Assistent Controller

Het is voor een startend Assistent Controller die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Controller is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Assistent Controller, maar iets anders?

Is een opleiding Assistent Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Assistent Controller te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Assistent Controller te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Assistent Controller te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Assistent Controller te worden?

Zou je graag Assistent Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Assistent Controller voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Assistent Controller

Training Telefonische Incasso

Training Telefonische Incasso

Telefonische Incasso  In de training Telefonische Incasso leren wij u hoe u de verantwoordelijkheid neemt in debiteuren- gesprekken. U leert zich bewust te worden van de wijze waarop u nu debiteurengesprekken voert en hoe u dit effectiever en meer resultaatgericht …

  • Onderwerp opleiding Assistent Controller
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 995,00
  • Duur 2 dagen
Praktijkdiploma Boekhouden ( PDB ®)

Praktijkdiploma Boekhouden ( PDB ®)

Praktijkdiploma Boekhouden ( PDB ®) Opleidingsniveau vergelijkbaar met mbo 4. Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) een absolute must: één van de meest gevraagde …

  • Onderwerp opleiding Assistent Controller
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 1.995,00
  • Duur 29

Ga direct naar