Assurantieadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Assurantieadviseur worden: Opleidingen tot Assurantieadviseur

Wil je Assurantieadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Assurantieadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Assurantieadviseur.

Hoe word je een Assurantieadviseur? 

De Assurantieadviseur moet kennis hebben van verzekeringen en in het algemeen een goede economische kennis. Een economische opleiding sluit dan ook het beste aan bij een baan als Assurantieadviseur. De HBO-opleiding Financial Services Management (FSM) biedt een goede basis. Deze opleiding biedt veel kennis over financiële producten. Ook worden er door diverse bedrijven traineeships aangeboden. Het Traineeship Assurantieadviseur bereid de Assurantieadviseur in combinatie met een HBO-opleiding alle benodigde kennis over verzekeringen en financieel advies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assurantieadviseur

Er zijn geen opleidingen Assurantieadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assurantieadviseur in werkt

Bekijk meer opleidingen Banken

Is het verstandig om Assurantieadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Assurantieadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Assurantieadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Assurantieadviseur?

Er is veel vraag naar mensen met verstand van verzekeringen die goed kunnen adviseren. De Assurantieadviseur kan daarom bij diverse bedrijven aan de slag. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkzaam is.

De actuele kans op werk voor een Assurantieadviseur

Het beroep Assurantieadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verzekeringsagenten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verzekeringsagenten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

56

Baankans Assurantieadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Assurantieadviseur

Als je je wilt omscholen tot Assurantieadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Assurantieadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Assurantieadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Assurantieadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assurantieadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship Bank-/ Verzekeringsadviseur
Personato Werving en Selectie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de juiste advisering richting bank klanten. Je ontvangt ze aan de balie, staat ze telefonisch te woord en helpt ze met stortingen, overnames …
Vacature Traineeship Bank-/ Verzekeringsadviseur
Personato Werving en Selectie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de juiste advisering richting bank klanten. Je ontvangt ze aan de balie, staat ze telefonisch te woord en helpt ze met stortingen, overnames …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assurantieadviseur

Als je Assurantieadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assurantieadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assurantieadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assurantieadviseur?

Competenties en Vaardigheden Assurantieadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Assurantieadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Assurantieadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assurantieadviseur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen

Persoonlijkheid van een Assurantieadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assurantieadviseur. Als Assurantieadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assurantieadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Assurantieadviseur

Vakkennis voor een Assurantieadviseur

Het is voor een Assurantieadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Assurantieadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Assurantieadviseur


Werkervaring Assurantieadviseur

Het is voor een startend Assurantieadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assurantieadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Assurantieadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Assurantieadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Assurantieadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Assurantieadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Assurantieadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Assurantieadviseur te worden?

Zou je graag Assurantieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Assurantieadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar