Assurantieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assurantieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assurantieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assurantieadviseur wordt.

 

Wat is een Assurantieadviseur?

De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen. De Assurantieadviseur geeft de klant advies over de diverse bestaande verzekeringen en zorgt ervoor dat de klant de juiste verzekeringen afsluit.

De Assurantieadviseur werkt vaak als tussenpersoon tussen het bedrijf dat de verzekeringen aanbiedt en de klant die de verzekering wil afsluiten. De Assurantieadviseur zal voor de klant op zoek gaan naar de beste verzekering die past bij de wensen en de behoeften van de klant. Tijdens de looptijd van de verzekering blijft de Assurantieadviseur als tussenpersoon ook het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ook kan de Assurantieadviseur als tussenpersoon bemiddelen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Naast het adviseren kan de Assurantieadviseur de klant ook begeleiden bij het doen van de aanvraag, zoals het juist invullen van het aanvraagformulier. De Assurantieadviseur draagt hierbij als tussenpersoon ook de verantwoordelijk dat de verzekering juist is afgesloten en kan hier ook aansprakelijk voor worden gesteld.

Past het beroep Assurantieadviseur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Assurantieadviseur

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Verzekeringsadviseur

Wil je werken als Assurantieadviseur?

Werk je al als Assurantieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assurantieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assurantieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assurantieadviseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

55


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assurantieadviseur

Wat verdient een Assurantieadviseur?

Het startsalaris van de Assurantieadviseur ligt rond de 2000 euro en dit kan oplopen als meer ervaring wordt opgedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkt.

Salarisschaal Assurantieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Assurantieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Assurantieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assurantieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assurantieadviseur vacatures

Vacature Verzekeringsadviseur
Timing Uitzendbureau
Bedrijfsomschrijving Een verzekeraar in Hoogeveen. Ieder jaar komen er bij dit bedrijf per telefoon, e-mail en post meer dan één miljoen vragen over de verzekeringen binnen. Als verzekeringsadviseur krijg jij …
Vacature Junior Verzekeringsadviseur
Work-on
Vacaturebeschrijving: Als junior verzekeringsadviseur krijg je de mogelijkheid om je optimaal te ontwikkelen binnen de verzekeringsbranche. De kennis heb jij nog niet of minimaal, maar ga je bij onze klant …
Vacature Verzekeringsadviseur motor
Randstad
Functieomschrijving Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer bij deze verzekeringsspecialist van motoren. Voor dé specialist in het verzekeren van motoren in Alphen zijn we op …
Vacature Verzekeringsadviseur
ARTO RECRUITMENT
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een onafhankelijke hypotheek- en verzekeringsadviseur, gevestigd in Amstelveen. Samen met 14 collega's gaan zij dagelijks aan de slag om voor hun klanten, tegen zo goed mogelijke …
Vacature Verzekeringsadviseur
Timing Uitzendbureau
Als verzekeringsadviseur ben jij degene die klanten telefonisch informeert en adviseert. Je kunt vragen krijgen van bestaande klanten, die wellicht een wijziging willen aanbrengen in hun polis tot (potentiele) nieuwe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assurantieadviseur

Wat zijn de baankansen voor een Assurantieadviseur?

Er is veel vraag naar mensen met verstand van verzekeringen die goed kunnen adviseren. De Assurantieadviseur kan daarom bij diverse bedrijven aan de slag. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkzaam is.

De actuele kans op werk voor een Assurantieadviseur

Het beroep Assurantieadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verzekeringsagenten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verzekeringsagenten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

55

Baankans Assurantieadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Assurantieadviseur worden: Opleidingen tot Assurantieadviseur

Wil je Assurantieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assurantieadviseur.

Hoe word je een Assurantieadviseur? 

De Assurantieadviseur moet kennis hebben van verzekeringen en in het algemeen een goede economische kennis. Een economische opleiding sluit dan ook het beste aan bij een baan als Assurantieadviseur. De HBO-opleiding Financial Services Management (FSM) biedt een goede basis. Deze opleiding biedt veel kennis over financiële producten. Ook worden er door diverse bedrijven traineeships aangeboden. Het Traineeship Assurantieadviseur bereid de Assurantieadviseur in combinatie met een HBO-opleiding alle benodigde kennis over verzekeringen en financieel advies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assurantieadviseur

Er zijn geen opleidingen Assurantieadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assurantieadviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Banken

Omscholen tot Assurantieadviseur

Als je je wilt omscholen tot Assurantieadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Assurantieadviseur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assurantieadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Assurantieadviseur

Vacature Traineeship Bank-/ Verzekeringsadviseur
Personato Werving en Selectie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de juiste advisering richting bank klanten. Je ontvangt ze aan de balie, staat ze telefonisch te woord en helpt ze met stortingen, overnames …
Vacature Traineeship Bank-/ Verzekeringsadviseur
Personato Werving en Selectie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de juiste advisering richting bank klanten. Je ontvangt ze aan de balie, staat ze telefonisch te woord en helpt ze met stortingen, overnames …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assurantieadviseur

Als je Assurantieadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assurantieadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assurantieadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assurantieadviseur?

Competenties en Vaardigheden Assurantieadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assurantieadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assurantieadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assurantieadviseur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen

Persoonlijkheid van een Assurantieadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assurantieadviseur. Als Assurantieadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assurantieadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Assurantieadviseur

Vakkennis voor een Assurantieadviseur

Het is voor een Assurantieadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assurantieadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assurantieadviseur


Werkervaring Assurantieadviseur

Het is voor een startend Assurantieadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assurantieadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Assurantieadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Assurantieadviseur

Je kunt als Assurantieadviseur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Assurantieadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verzekeringsagenten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Assurantieadviseur


Hoofd beroepsgroep Assurantieadviseur

Het beroep Assurantieadviseur valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Assurantieadviseur

Met wie werkt een Assurantieadviseur samen? 

De Assurantieadviseur heeft door de advieswerkzaamheden en als tussenpersoon intensief contact met de klant en de verzekeringsmaatschappijen. Ook binnen het bedrijf is er contact met de andere Assurantieadviseurs en een leidinggevende.


Assurantieadviseur


Organisaties waar een Assurantieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assurantieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Assurantieadviseur?

Een Assurantieadviseur is meestal werkzaam voor een groter bedrijf waar diverse Assurantieadviseurs werkzaam zijn. Dit bedrijf biedt tussenpersonen aan en adviseert de klanten. De klant betaalt voor deze diensten en de Assurantieadviseur werkt daarom in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Assurantieadviseur

Waar kun je het beste werken als Assurantieadviseur? Hieronder vind je de best door de Assurantieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assurantieadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assurantieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assurantieadviseur.

Welke competenties heeft een Assurantieadviseur nodig?

Een Assurantieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assurantieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assurantieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assurantieadviseur nodig? 

De Assurantieadviseur moet beschikken over goede financiële kennis en over kennis van de diverse financiële producten. De Assurantieadviseur moet een goed cijfermatig inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn.

Omdat de Assurantieadviseur in opdracht van een klant werkt, moet de Assurantieadviseur klantgericht en klantvriendelijk kunnen werken. De behoeften en wensen van de klant staan voorop. Ook moet de Assurantieadviseur secuur werken en over goede contactuele eigenschappen beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Assurantieadviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Assurantieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assurantieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assurantieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assurantieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assurantieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assurantieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assurantieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assurantieadviseur iets voor je?

Zou je graag Assurantieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assurantieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assurantieadviseur

Salaris

Ik ben erg benieuwd naar het gemiddelde uurloon van een allround  binnendienst adv. Met meer dan 20 jaar ervaring.  Ik werk zelf op een klein kantoor en heb het gevoel dat mijn uurloon erg laag is. € 19,52

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar