Assurantieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assurantieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assurantieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assurantieadviseur wordt.

 

Wat is een Assurantieadviseur?

De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen. De Assurantieadviseur geeft de klant advies over de diverse bestaande verzekeringen en zorgt ervoor dat de klant de juiste verzekeringen afsluit.

De Assurantieadviseur werkt vaak als tussenpersoon tussen het bedrijf dat de verzekeringen aanbiedt en de klant die de verzekering wil afsluiten. De Assurantieadviseur zal voor de klant op zoek gaan naar de beste verzekering die past bij de wensen en de behoeften van de klant. Tijdens de looptijd van de verzekering blijft de Assurantieadviseur als tussenpersoon ook het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ook kan de Assurantieadviseur als tussenpersoon bemiddelen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Naast het adviseren kan de Assurantieadviseur de klant ook begeleiden bij het doen van de aanvraag, zoals het juist invullen van het aanvraagformulier. De Assurantieadviseur draagt hierbij als tussenpersoon ook de verantwoordelijk dat de verzekering juist is afgesloten en kan hier ook aansprakelijk voor worden gesteld.Wil je werken als Assurantieadviseur?

Werk je al als Assurantieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assurantieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assurantieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assurantieadviseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assurantieadviseur

Wat verdient een Assurantieadviseur?

Het startsalaris van de Assurantieadviseur ligt rond de 2000 euro en dit kan oplopen als meer ervaring wordt opgedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkt.

Salarisschaal Assurantieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Assurantieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Assurantieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assurantieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assurantieadviseur vacatures

Verzekeringsadviseur
Status Pro B.V.
Onze opdrachtgever Als Verzekeringsadviseur kom jij te werken bij dé specialist in het verzekeren van motoren. Bij onze opdrachtgever staat klantenservice hoog in het vaandel. Het optimaal adviseren van klanten …
Verzekeringsadviseur Zakelijk
Status Pro B.V.
Onze opdrachtgever Als Adviseur kom jij te werken voor een coöperatieve verzekeraar. Onze opdrachtgever maakt het verschil door haar klanten de optimale klantbeleving te bezorgen door snel, goed en proactief …
Medewerker schade
Luba Uitzendbureau Leiden
Je werkdag is van . - . uur.  Je werkdag bestaat uit het beantwoorden en informeren van klanten en verzekeringsbedrijven per mail of telefoon over schade gevallen. De schades kunnen …
Verzekeringsadviseur
Ambiuzz Uitzendbureau B.V.
Onze opdrachtgever zijn de leven-wonen-ondernemen adviseurs van Apeldoorn en omstreken.Zij zijn er voor iedereen die op basis van persoonlijk contact z’n zaken goed voor elkaar wil hebben. Voor jezelf of …
Relatiemanager Verzekeringen
Nedec BV
Voor een opdrachtgever in Amersfoort zijn wij opzoek naar een Relatiebeheerder Schadeverzekeringen voor particuliere relaties. Je onderhoudt je eigen portefeuille en je breidt deze uit. Je bent onder andere …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assurantieadviseur

Wat is de toekomst van Assurantieadviseur?

Er is veel vraag naar mensen met verstand van verzekeringen die goed kunnen adviseren. De Assurantieadviseur kan daarom bij diverse bedrijven aan de slag. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkzaam is.

Baankans Assurantieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assurantieadviseur worden: Opleidingen tot Assurantieadviseur

Wil je assurantieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Assurantieadviseur? 

De Assurantieadviseur moet kennis hebben van verzekeringen en in het algemeen een goede economische kennis. Een economische opleiding sluit dan ook het beste aan bij een baan als Assurantieadviseur. De HBO-opleiding Financial Services Management (FSM) biedt een goede basis. Deze opleiding biedt veel kennis over financiële producten. Ook worden er door diverse bedrijven traineeships aangeboden. Het Traineeship Assurantieadviseur bereid de Assurantieadviseur in combinatie met een HBO-opleiding alle benodigde kennis over verzekeringen en financieel advies.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Assurantieadviseur

Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI)
Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) Het sociale zekerheidsstelsel verandert in een hoog tempo. De nieuwe wetten en regels zijn vaak complex en onoverzichtelijk. Veel ondernemers schakelen dan ook adviseurs …
Meer opleidingen Assurantieadviseur

Weet je nog niet of je Assurantieadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Assurantieadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Assurantieadviseur

Met wie werkt een Assurantieadviseur samen? 

De Assurantieadviseur heeft door de advieswerkzaamheden en als tussenpersoon intensief contact met de klant en de verzekeringsmaatschappijen. Ook binnen het bedrijf is er contact met de andere Assurantieadviseurs en een leidinggevende.


Assurantieadviseur


Organisaties waar een Assurantieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assurantieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Assurantieadviseur?

Een Assurantieadviseur is meestal werkzaam voor een groter bedrijf waar diverse Assurantieadviseurs werkzaam zijn. Dit bedrijf biedt tussenpersonen aan en adviseert de klanten. De klant betaalt voor deze diensten en de Assurantieadviseur werkt daarom in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Assurantieadviseur

Waar kun je het beste werken als Assurantieadviseur? Hieronder vind je de best door de Assurantieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assurantieadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assurantieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assurantieadviseur.

Welke competenties heeft een Assurantieadviseur nodig?

Een Assurantieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assurantieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assurantieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assurantieadviseur nodig? 

De Assurantieadviseur moet beschikken over goede financiële kennis en over kennis van de diverse financiële producten. De Assurantieadviseur moet een goed cijfermatig inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn.

Omdat de Assurantieadviseur in opdracht van een klant werkt, moet de Assurantieadviseur klantgericht en klantvriendelijk kunnen werken. De behoeften en wensen van de klant staan voorop. Ook moet de Assurantieadviseur secuur werken en over goede contactuele eigenschappen beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Assurantieadviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Assurantieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assurantieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assurantieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assurantieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assurantieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assurantieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assurantieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assurantieadviseur iets voor je?

Zou je graag Assurantieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assurantieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assurantieadviseur

Salaris

Ik ben erg benieuwd naar het gemiddelde uurloon van een allround  binnendienst adv. Met meer dan 20 jaar ervaring.  Ik werk zelf op een klein kantoor en heb het gevoel dat mijn uurloon erg laag is. € 19,52

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar