Assurantieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assurantieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assurantieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assurantieadviseur wordt.

 

Wat is een Assurantieadviseur?

De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen. De Assurantieadviseur geeft de klant advies over de diverse bestaande verzekeringen en zorgt ervoor dat de klant de juiste verzekeringen afsluit.

De Assurantieadviseur werkt vaak als tussenpersoon tussen het bedrijf dat de verzekeringen aanbiedt en de klant die de verzekering wil afsluiten. De Assurantieadviseur zal voor de klant op zoek gaan naar de beste verzekering die past bij de wensen en de behoeften van de klant. Tijdens de looptijd van de verzekering blijft de Assurantieadviseur als tussenpersoon ook het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ook kan de Assurantieadviseur als tussenpersoon bemiddelen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Naast het adviseren kan de Assurantieadviseur de klant ook begeleiden bij het doen van de aanvraag, zoals het juist invullen van het aanvraagformulier. De Assurantieadviseur draagt hierbij als tussenpersoon ook de verantwoordelijk dat de verzekering juist is afgesloten en kan hier ook aansprakelijk voor worden gesteld.Wil je werken als Assurantieadviseur?

Werk je al als Assurantieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assurantieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assurantieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assurantieadviseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assurantieadviseur

Wat verdient een Assurantieadviseur?

Het startsalaris van de Assurantieadviseur ligt rond de 2000 euro en dit kan oplopen als meer ervaring wordt opgedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkt.

Salarisschaal Assurantieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Assurantieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Assurantieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assurantieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assurantieadviseur vacatures

Vacature Alround verzekeringsadviseur
Walters People
Ben jij een service- en salesgerichte dienstverlener in hart en nieren die het vak van verzekeren uitstekend verstaat? Ben jij toe aan een vervolgstap binnen de verzekeringsbranche in de regio …
Vacature Verzekeringsadviseur
Trend People
FunctieomschrijvingVaste baan, 40 uur per week, telefonisch klantcontact, direct contract bij de opdrachtgever, ambitieuze opdrachtgever in Alphen aan den Rijn. Onze opdrachtgever is specialist in het verzekeren van motorvoertuigen. …
Vacature Adviseur Binnendienst Verzekeringen
Dag1
Dag van je nieuwe functieHeb jij een uitstekend gevoel voor service en kwaliteit, ben je communicatief en administratief sterk én ook nog eens een leuke collega? Dan is mijn …
Vacature Verzekeringsadviseur
NKC
Verzekeringen, vakantie en campers. Klinkt die combinatie goed? Je kan er nu je werk van maken! Sluit aan bij een hechte en informele organisatie waar veel oog is voor jou als mens!
Vacature Medewerker Verzekeringen - Landelijk
Nedec BV
Voor diverse opdrachtgevers in Gelderland en Overijssel zijn wij regelmatig op zoek naar kandidaten met ervaring in het werken met verzekeringsproducten. Het kan gaan om vacatures , waarbij sprake is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assurantieadviseur

Wat is de toekomst van Assurantieadviseur?

Er is veel vraag naar mensen met verstand van verzekeringen die goed kunnen adviseren. De Assurantieadviseur kan daarom bij diverse bedrijven aan de slag. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkzaam is.

Baankans Assurantieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assurantieadviseur worden: Opleidingen tot Assurantieadviseur

Wil je Assurantieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assurantieadviseur.

Hoe word je een Assurantieadviseur? 

De Assurantieadviseur moet kennis hebben van verzekeringen en in het algemeen een goede economische kennis. Een economische opleiding sluit dan ook het beste aan bij een baan als Assurantieadviseur. De HBO-opleiding Financial Services Management (FSM) biedt een goede basis. Deze opleiding biedt veel kennis over financiële producten. Ook worden er door diverse bedrijven traineeships aangeboden. Het Traineeship Assurantieadviseur bereid de Assurantieadviseur in combinatie met een HBO-opleiding alle benodigde kennis over verzekeringen en financieel advies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assurantieadviseur

Er zijn geen opleidingen Assurantieadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assurantieadviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Banken

Omscholen of doorgroeien tot Assurantieadviseur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Assurantieadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assurantieadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assurantieadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assurantieadviseur?

Competenties en Vaardigheden Assurantieadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assurantieadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assurantieadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assurantieadviseur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen

Persoonlijkheid van een Assurantieadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assurantieadviseur. Als Assurantieadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assurantieadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Assurantieadviseur

Vakkennis voor een Assurantieadviseur

Het is voor een Assurantieadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assurantieadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assurantieadviseur


Werkervaring Assurantieadviseur

Het is voor een startend Assurantieadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assurantieadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Assurantieadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assurantieadviseur

Met wie werkt een Assurantieadviseur samen? 

De Assurantieadviseur heeft door de advieswerkzaamheden en als tussenpersoon intensief contact met de klant en de verzekeringsmaatschappijen. Ook binnen het bedrijf is er contact met de andere Assurantieadviseurs en een leidinggevende.


Assurantieadviseur


Organisaties waar een Assurantieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assurantieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Assurantieadviseur?

Een Assurantieadviseur is meestal werkzaam voor een groter bedrijf waar diverse Assurantieadviseurs werkzaam zijn. Dit bedrijf biedt tussenpersonen aan en adviseert de klanten. De klant betaalt voor deze diensten en de Assurantieadviseur werkt daarom in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Assurantieadviseur

Waar kun je het beste werken als Assurantieadviseur? Hieronder vind je de best door de Assurantieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assurantieadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assurantieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assurantieadviseur.

Welke competenties heeft een Assurantieadviseur nodig?

Een Assurantieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assurantieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assurantieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assurantieadviseur nodig? 

De Assurantieadviseur moet beschikken over goede financiële kennis en over kennis van de diverse financiële producten. De Assurantieadviseur moet een goed cijfermatig inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn.

Omdat de Assurantieadviseur in opdracht van een klant werkt, moet de Assurantieadviseur klantgericht en klantvriendelijk kunnen werken. De behoeften en wensen van de klant staan voorop. Ook moet de Assurantieadviseur secuur werken en over goede contactuele eigenschappen beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Assurantieadviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Assurantieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assurantieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assurantieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assurantieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assurantieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assurantieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assurantieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assurantieadviseur iets voor je?

Zou je graag Assurantieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assurantieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Assurantieadviseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Assurantieadviseur

Vacature Medewerker Verzekeringen
Nedec BV
Voor diverse opdrachtgevers in Gelderland en Overijssel zijn wij regelmatig op zoek naar kandidaten met ervaring in het werken met verzekeringsproducten. Het kan gaan om vacatures , waarbij sprake is …
Vacature Alround verzekeringsadviseur
Walters People
Ben jij een service- en salesgerichte dienstverlener in hart en nieren die het vak van verzekeren uitstekend verstaat? Ben jij toe aan een vervolgstap binnen de verzekeringsbranche in de regio …
Vacature Verzekeringsadviseur binnendienst
Adecco
Heb jij ervaring in de verzekeringsbranche? En ben jij fulltime beschikbaar? Dan zoeken wij jou!Als verzekeringsadviseur ben jij het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Jij helpt ze bij vragen …
Vacature Verzekeringsadviseur
YoungCapital
Wat ga je doen? Bij deze start-up gaan ze wél met de tijd mee en gebruiken zij slimme technologie om het verzekeren van ondernemers veel goedkoper, maar vooral ook moeiteloos …
Vacature Verzekeringsadviseur
Appel en Beers
Appel en Beers zoekt een Verzekeringsadviseur te HBO geplaatst op 16-11-2020 Allround verzekeringsadviseur Appel & Beers Ben jij op zoek naar een werkgever in de financiële dienstverlening die waarde hecht …

Actuele blogposts


reacties op Assurantieadviseur

Salaris

Ik ben erg benieuwd naar het gemiddelde uurloon van een allround  binnendienst adv. Met meer dan 20 jaar ervaring.  Ik werk zelf op een klein kantoor en heb het gevoel dat mijn uurloon erg laag is. € 19,52

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar