Astroloog worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Astroloog worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Astroloog worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Astroloog? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Astroloog goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Astroloog?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Astroloog wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Astroloog.

Alles over hoe je Astroloog kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Astroloog?

Er bestaan verschillende workshops en cursussen astrologie. Een aantal opleidingen zijn door de Astrologische Vakvereniging Nederland erkend, deze leiden op tot praktijkvoerend Astroloog. Deze opleiding is vergelijkbaar met een HBO opleiding.

Welke vaardigheden heb je nodig om Astroloog te worden?

Om Astroloog te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Astroloog zijn Respectvol, Vriendelijkheid en Dienstverlenendheid. Ook zijn Inlevingsvermogen, Gevoeligheid en Betrouwbaarheid belangrijke vaardigheden als je Astroloog wilt worden. Verder zijn Consequent handelen, Loyaliteit en Luistervaardigheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Astroloog te worden?

Als je Astroloog wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Astroloog

  • Integriteit
  • Klantgerichtheid
  • Luisteren
  • Onafhankelijkheid
  • Sensitiviteit

Welke eigenschappen heb je nodig om Astroloog te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Astroloog te worden zijn Empathie, Diplomatiek en Zorgzaamheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Waarnemendheid, Gedetailleerdheid en Leergierigheid.


Met welke persoonstypen kun je Astroloog worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Astroloog. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Astroloog zijn de Bemiddelaar en de Waarnemer.

Een Astroloog kan goed luisteren en zich inleven in anderen. Ook is een Astroloog geduldig, onpartijdig, en voegt hij zich naar de wensen van de cliënt. (Bemiddelaar). Een Astroloog is onderzoekend en kan goed informatie ordenen (Waarnemer).

Opleiding Astroloog

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Astroloog kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Astroloog. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Astroloog. Maar ook cursussen en trainingen voor de Astroloog.

Top 5 opleidingen Astroloog

Astrologie
Leer als astroloog een complete horoscoop duiden voor je cliënten. Met de cursus Astrologie leer jij jouw cliënten uitgebreid te analyseren en adviseren bij levensvraagstukken. Volgens de astrologie hangt alles …
Astrologie
Astrologie
Zelf horoscopen berekenen en interpreteren? Maak van je hobby je beroep, word astroloog! Wil jij alles weten van de astrologie of starten als professioneel astroloog? Dan is onze professionele opleiding …
Astrologie

Omscholen tot Astroloog

Hoe kan je omscholen tot Astroloog? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Astroloog zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Astroloog

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Astroloog?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Astroloog. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Astroloog?

Als je wilt omscholen tot Astroloog is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Astroloog

Wat verdient een Astroloog? Het salaris van een Astroloog begint bij €1800,- bruto per maand. Een ervaren Astroloog verdient tot maximaal €3400,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.