Astroloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Astroloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Astroloog? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Astroloog wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Astroloog, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Astroloog


Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Astroloog?

Een Astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van horoscopen en astrologische symboliek. Een Astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn of haar eigen mogelijkheden, beperkingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Gewoonlijk berekent een Astroloog een horoscoop, de stand van bepaalde hemellichamen, op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis. Deze interpreteert de Astroloog, aan de hand van een vermeend verband tussen de stand van hemellichamen en gebeurtenissen op aarde. Zo zou volgens de astrologie in de horoscoop van iemands geboortemoment zijn karakter, talenten en meer worden weerspiegeld.

Er zijn verschillende vormen van astrologie, zoals de klassieke astrologie, de psychologische astrologie en financiële astrologie. Sommige Astrologen zijn gespecialiseerd in bepaalde voorspellingen, zoals politieke of beursvoorspellingen, beroepskeuzes of relatiehoroscopen. Astrologen richten zich steeds meer op het bedrijfsleven met inzichten in bijvoorbeeld bedrijfsvoering of personeelsbeleid.

Het beroep van Astroloog is een vrij beroep. Er is geen wettelijk kader of regelgeving voor, waardoor het van belang is dat Astrologen zelf onderling vaststellen wat gepast en nastrevenswaardig is. Zo is het is belangrijk dat de Astroloog helder en begrijpelijk communiceert over zijn werkwijze. Een Astroloog is een zelfstandige en moet zodoende ook zijn eigen beleid en administratie voeren.


Past het beroep Astroloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Vacatures Astroloog

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Astroloog per stad

Vacatures Astroloog Alkmaar

Vacatures Astroloog Almelo

Vacatures Astroloog Almere

Vacatures Astroloog Alphen aan den Rijn

Vacatures Astroloog Amersfoort

Vacatures Astroloog Amstelveen

Vacatures Astroloog Amsterdam

Vacatures Astroloog Apeldoorn

Vacatures Astroloog Arnhem

Vacatures Astroloog Assen

Vacatures Astroloog Bergen op Zoom

Vacatures Astroloog Breda

Vacatures Astroloog Capelle aan den IJssel

Vacatures Astroloog Delft

Vacatures Astroloog Den Bosch

Vacatures Astroloog Den Haag

Vacatures Astroloog Den Helder

Vacatures Astroloog Deventer

Vacatures Astroloog Doetinchem

Vacatures Astroloog Dordrecht

Vacatures Astroloog Ede

Vacatures Astroloog Eindhoven

Vacatures Astroloog Emmen

Vacatures Astroloog Enschede

Vacatures Astroloog Gouda

Vacatures Astroloog Groningen

Vacatures Astroloog Haarlem

Vacatures Astroloog Haarlemmermeer

Vacatures Astroloog Heerlen

Vacatures Astroloog Helmond

Vacatures Astroloog Hengelo

Vacatures Astroloog Hilversum

Vacatures Astroloog Hoogeveen

Vacatures Astroloog Hoorn

Vacatures Astroloog Katwijk

Vacatures Astroloog Leeuwarden

Vacatures Astroloog Leiden

Vacatures Astroloog Lelystad

Vacatures Astroloog Maastricht

Vacatures Astroloog Middelburg

Vacatures Astroloog Nieuwegein

Vacatures Astroloog Nijmegen

Vacatures Astroloog Oss

Vacatures Astroloog Purmerend

Vacatures Astroloog Roermond

Vacatures Astroloog Roosendaal

Vacatures Astroloog Rotterdam

Vacatures Astroloog Schiedam

Vacatures Astroloog Spijkenisse

Vacatures Astroloog Terneuzen

Vacatures Astroloog Tilburg

Vacatures Astroloog Utrecht

Vacatures Astroloog Veenendaal

Vacatures Astroloog Venlo

Vacatures Astroloog Vlaardingen

Vacatures Astroloog Westland

Vacatures Astroloog Zaanstad

Vacatures Astroloog Zeist

Vacatures Astroloog Zoetermeer

Vacatures Astroloog Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Astroloog

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Astroloog?

Als zelfstandige is het loon van een Astroloog geheel afhankelijk van de klantenkring en de hoogte van de consultprijs. Tegenwoordig zijn er ook Astrologen in dienst van telefoonlijnen of online services, die krijgen gemiddeld genomen een maandsalaris tussen de € 1800,- en de € 3400,- bruto per maand.


Meer weten over het salaris Astroloog

Salaris aankomend Astroloog Salaris junior Astroloog Wat is het salaris van een medior Astroloog? Welk salaris krijgt een senior Astroloog?


Hoe word je een Astroloog? 

Er bestaan verschillende workshops en cursussen astrologie. Een aantal opleidingen zijn door de Astrologische Vakvereniging Nederland erkend, deze leiden op tot praktijkvoerend Astroloog. Deze opleiding is vergelijkbaar met een HBO opleiding.

Opleidingen Astroloog

Astrologie
Leer als astroloog een complete horoscoop duiden voor je cliënten. Met de cursus Astrologie leer jij jouw cliënten uitgebreid te analyseren en adviseren bij levensvraagstukken. Volgens de astrologie hangt alles …
Astrologie
Astrologie
Zelf horoscopen berekenen en interpreteren? Maak van je hobby je beroep, word astroloog! Wil jij alles weten van de astrologie of starten als professioneel astroloog? Dan is onze professionele opleiding …
Astrologie
Astrologie E-Learning
Cursus Astrologie: meer tussen hemel en aardeWat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurt? Staat de levensloop van een mens beschreven in de …
Astrologie E-Learning
Astrologie Thuisstudie
Cursus Astrologie: meer tussen hemel en aardeWat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurt? Staat de levensloop van een mens beschreven in de …
Astrologie ThuisstudieOmscholen tot Astroloog

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Astroloog. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Astroloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Astroloog

Als je Astroloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Astroloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Astroloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Astroloog?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Astroloog

Een Astroloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Sensitiviteit
Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

Vaardigheden Astroloog

 • Geduld
 • Luisteren
 • Vragen stellen
 • Inlevingsvermogen
 • Respectvol
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Zelfmanagement
 • Vasthoudendheid
 • Eigen mening
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Astroloog nodig? 

Een Astroloog kan goed luisteren en zich inleven in anderen. Ook is een Astroloog geduldig, onpartijdig, en voegt hij zich naar de wensen van de cliënt. (Bemiddelaar). Een Astroloog is onderzoekend en kan goed informatie ordenen (Waarnemer).


Eigenschappen Astroloog

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • Leergierig

Wat zijn de baankansen voor een Astroloog?

Aangezien Astroloog geen functie is binnen een organisatie, is het arbeidsmarktperspectief van een Astroloog volledig afhankelijk van de eigen bedrijfsvoering als zelfstandige. Doorgaans voert een Astroloog zijn werkzaamheden parttime uit en combineert hij deze met andere disciplines of werkzaamheden. Een praktijkvoerend Astroloog kan door het creëren van bekendheid en een goede reputatie doorgroeien tot een bekende, gewilde Astroloog.


Doorgroei mogelijkheden Astroloog

Het beroep Astroloog is onderdeel van de beroepsfamilie Astrologen, waarzeggers.

Verwante beroepen Astroloog

Mogelijke specialisaties voor een Astroloog


Waar werkt een Astroloog?

Een Astroloog is niet werkzaam binnen een organisatie, maar werkt zelfstandig.


Met wie werkt een Astroloog samen? 

Een Astroloog werkt volledig zelfstandig en heeft zo alleen contact met zijn eigen klantenkring.


 • Cliënt
Astroloog

Verwante beroepen Astroloog:

Psychotherapeut
Salaris: €3794 tot €5863
Opleiding: Postdoc
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Paragnost
Salaris: €1800 tot €3100
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Astroloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar