Au pair Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Au pair Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Au pair worden: Opleidingen tot Au pair

Wil je Au pair worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Au pair, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Au pair.

Hoe word je een Au pair? 

Een au pair kan met een middelbare-school diploma al aan de slag. Voor de meer prestigieuze banen kan er een diploma in opvoedkunde of dergelijk gevraagd worden, maar ervaring is veel belangrijker om het vertrouwen van ouders te kunnen wekken.

De 2 best beoordeelde opleidingen Au pair

bijgewerkt op 13-12-2022

Budgétisation des frais de personnel
VOUS GÉREZ 33% DE L’ENSEMBLE DES COÛTS DE VOTRE ENTREPRISE  Loin d’être un concept creux, la stratégie est une nécessité pour garantir la compétitivité de votre entreprise. À cet effet, …
Budgétisation des frais de personnel
Gestion Axée sur les Résultats
Avec cette gestion, managez vos collaborateurs en fonction de ce qu'ils fournissent plutôt que de leur présence. La gestion axée sur les résultats consiste à manager en fonction des résultats. …
Gestion Axée sur les Résultats

Is het verstandig om Au pair te worden?

Voordat je aan een opleiding Au pair begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Au pair worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Au pair?

Er zijn niet veel mensen die een au pair kunnen betalen, aangezien men veel geld en een groot huis nodig hebt om iemand meer-dan-fulltime in dienst te hebben. Er is dan ook meer kans om in het buitenland een baan te vinden dan hier in Nederland.

Als men eenmaal een eerste baan als au pair weet te krijgen, kan men met goed gedrag en een prijzende referentie-brief bij een ander gezin terechtkomen dat mogelijk meer kan betalen. Een echte doorgroeimogelijkheid kan dit niet genoemd worden, omdat men enkel voor een uiterst rijk iemand kan komen te werken, wat de taakbeschrijving niet substantieel zou dienen te veranderen.

De actuele kans op werk voor een Au pair

Het beroep Au pair is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Au pair

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Au pair

Als je je wilt omscholen tot Au pair is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Au pair door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Au pair zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Au pair

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Au pair dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Au pair

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Au pair

Als je Au pair wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Au pair zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Au pair

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Au pair?

Competenties en Vaardigheden Au pair

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Au pair nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Au pair nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Au pair

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Au pair

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Au pair. Als Au pair wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Au pair:


zie volledige beschrijving persoonstype Au pair

Vakkennis voor een Au pair

Het is voor een Au pair ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Au pair zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Au pair

Gestion Axée sur les Résultats
Avec cette gestion, managez vos collaborateurs en fonction de ce qu'ils fournissent plutôt que de leur présence. La gestion axée sur les résultats consiste à manager en fonction des résultats. …
Gestion Axée sur les Résultats

Werkervaring Au pair

Het is voor een startend Au pair die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Au pair is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Au pair, maar iets anders?

Is een opleiding Au pair het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Au pair

Als je Au pair wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Au pair


Weten hoe het is om als Au pair te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Au pair te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Au pair te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Au pair te worden?

Zou je graag Au pair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Au pair voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar