Au pair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Au pair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep au pair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je au pair wordt.

 

Wat is een Au pair?

Een au pair is een inwonende kinderoppas, wiens taken kunnen uiteenlopen van het passen op de kinderen en huisdieren wanneer de ouders er niet zijn tot het runnen van het hele huishouden en het onderwijzen van de kinderen. Meestal werkt een au pair op tijdelijke basis, en minstens de helft van de week.

Vaak wordt men als au pair in het buitenland aangesteld, waardoor men in een geheel andere cultuur terecht komt. Sommige au pairs worden ingehuurd door mensen die oorspronkelijk uit hetzelfde land komen, om te helpen hun kinderen de moeder-cultuur en taal aan te laten houden. Soms kan het zijn dat men bij een gezin van een andere cultuur terecht komt, en toch gevraagd wordt de kinderen de eigen cultuur of taal bij te brengen. Zo ontstaat een uitwisseling van cultuur tussen au pair en gastgezin.

In het buitenland werkt men vaak bij de wat rijkere families, in een buurt waar ook vele andere au pairs aangesteld kunnen zijn, waarvan men ondersteuning kan krijgen. Toch blijft het een hele verantwoordelijkheid om voor de welzijn van een gezin te zorgen, en is elke situatie weer anders. Men heeft een grote voorliefde voor kinderen en tolerantie van de eisen van ouders nodig om het werk vol te kunnen houden. Voor jonge mensen is dit beroep dan ook een tijdelijke keuze, een kans om in het buitenland te wonen voor een aantal maanden met kost en inwoning.

Hoe langer men als au pair werkt, hoe meer ervaring met mensen en diverse leefomgevingen men opdoet, wat voor sommigen een reden kan zijn om het werk te blijven doen.

Wil je werken als Au pair?

Werk je al als Au pair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Au pair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Au pair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Au pair in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Ouders
  • Au pair
  • Docent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €200 tot €1000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Au pair

Wat verdient een Au pair?

Hoewel het salaris van een au pair erg laag kan lijken, zijn er veel voordelen die niet in geld uitgedrukt zijn. Zo krijgt men onderdak en eten, kan men vaak van het transport van de werkgever gebruik maken, en zijn er veel dingen waar men geen geld uit aan hoeft te geven. Al deze besparingen laten het 'zakgeld' van de au pair in een ander licht zien. Natuurlijk zijn er ook de uitzonderlijke gevallen waarbij au pairs veel meer verdienen dan tussen de 200 en 1000 euro, maar dat komt maar een enkele keer voor, en alleen bij au pairs met de juiste connecties en een uitstekend CV.

Salarisschaal Au pair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Au pair

Op zoek naar een nieuwe baan als Au pair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Au pair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Au pair vacatures

Nanny
Nanny Service Nederland B.V. Rotterdam
Nanny Service Nederland B.V. - Rotterdam zoekt een Nanny te Rotterdam MBO geplaatst op 22-05-2020 Nanny in Rotterdam Salaris indicatie: in overleg Startdatum: zo snel mogelijk Werkdagen: maandag, dinsdag en …
Nanny
Eigen & Wijzer B.V. Welkom Kind Harderwijk
Eigen & Wijzer B.V. - Welkom Kind Harderwijk zoekt een Nanny te Harderwijk MBO geplaatst op 20-05-2020 Enthousiaste gastouders en nannies gezocht voor opvang in Harderwijk e.o. Voor ons gastouderbureau …
Nanny
Eigen & Wijzer B.V. Gastouderbureau Gooi & Eemland
Eigen & Wijzer B.V. - Gastouderbureau Gooi & Eemland zoekt een Nanny te Abcoude MBO geplaatst op 20-05-2020 Wil jij als Nanny graag een belangrijke rol spelen in het leven …
Nanny
Nanny Service Nederland B.V. Assen
Nanny Service Nederland B.V. - Assen zoekt een Nanny te Assen MBO geplaatst op 18-05-2020 Nanny in Roden Salaris indicatie: € 17,00 per uur Startdatum: 17 augustus Werkdagen: maandag, dinsdag …
Nanny
Nanny Service Nederland B.V. Zwolle
Nanny Service Nederland B.V. - Zwolle zoekt een Nanny te Zwolle MBO geplaatst op 07-04-2020 Nanny in Zwolle Salarisindicatie: €13,00- €15,00 Startdatum: 1 juli 2020 Werkdagen: dinsdag, woensdagochtend en donderdag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Au pair

Wat is de toekomst van Au pair?

Er zijn niet veel mensen die een au pair kunnen betalen, aangezien men veel geld en een groot huis nodig hebt om iemand meer-dan-fulltime in dienst te hebben. Er is dan ook meer kans om in het buitenland een baan te vinden dan hier in Nederland.

Als men eenmaal een eerste baan als au pair weet te krijgen, kan men met goed gedrag en een prijzende referentie-brief bij een ander gezin terechtkomen dat mogelijk meer kan betalen. Een echte doorgroeimogelijkheid kan dit niet genoemd worden, omdat men enkel voor een uiterst rijk iemand kan komen te werken, wat de taakbeschrijving niet substantieel zou dienen te veranderen.

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Au pair worden: Opleidingen tot Au pair

Wil je au pair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Au pair? 

Een au pair kan met een middelbare-school diploma al aan de slag. Voor de meer prestigieuze banen kan er een diploma in opvoedkunde of dergelijk gevraagd worden, maar ervaring is veel belangrijker om het vertrouwen van ouders te kunnen wekken.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Au pair

HAVO Frans E-Learning
Haal het officiële staatsexamen HAVO Franscomplete lesstof + examentraining Excusez-moi? Je wilt de taal van Patrick Bruel en Stromae leren? Volg de cursus Frans en je bent snel volledig thuis …
HAVO Frans Thuisstudie
Haal het officiële staatsexamen HAVO Franscomplete lesstof + examentraining Excusez-moi? Je wilt de taal van Patrick Bruel en Stromae leren? Volg de cursus Frans en je bent snel volledig thuis …
Meer opleidingen Au pair

Weet je nog niet of je Au pair wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Au pair of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Au pair

Met wie werkt een Au pair samen? 

De au pair heeft voornamelijk met diens werkgever, de ouders, contact, en hun kind(eren). Daarnaast kan het zijn dat er met andere au pairs in de buurt of via de school kennis gemaakt en soms zelfs samen gewerkt kan worden. Ook kan het, afhankelijk van de rol van de au pair in het huishouden, dat de au pair op school met de docent overlegt over het kind in plaats van de ouders. Dit is zeer afhankelijk van de mate van betrokkenheid die de ouders met hun kind voelen.


  • Ouders
  • Au pair
  • Docent
Au pair


Organisaties waar een Au pair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Au pair meestal werkt.

Waar werkt een Au pair?

Een au pair werkt voor een gezin, in een groot huis, waarbij beide ouders vaak weg zijn en de kinderen vaak nog jong zijn, zelfs mogelijk babies. Omdat elk gezin anders in elkaar zit, is er geen typische situatie waarin een au pair terecht kan komen, en kan er dus ook geen verwachting van de organisatie zijn. In dit opzicht is het aannemen van een baan als au pair een echt avontuur, een sprong in het diepe.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Au pair

Waar kun je het beste werken als Au pair? Hieronder vind je de best door de Au pair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Au pair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Au pair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Au pair.

Welke competenties heeft een Au pair nodig?

Een Au pair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Au pair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Au pair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Au pair nodig? 

Een au pair brengt veel tijd door in een gezin, en zal grote sociale en ondersteunende vaardigheden moeten bezitten om diens taak goed te kunnen doen. De wil om andere mensen te helpen, in te schatten wat er nodig is en kinderen te verzorgen, is dan ook cruciaal (Gever).

Daarnaast is het belangrijk dat men op het gezin gericht is, en er zich een deel van voelt, zodat men niet de kinderen kwijtraakt of op een andere manier verwaarloost. Een zekere mate van gehechtheid, van beide kanten, kan veel verschil uitmaken in de ervaring van een au pair (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Au pair


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Au pair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Au pair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Au pair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Au pair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Au pair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Au pair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Au pair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Au pair iets voor je?

Zou je graag Au pair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Au pair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Au pair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar