Au pair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Au pair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep au pair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je au pair wordt.

 

Wat is een Au pair?

Een au pair is een inwonende kinderoppas, wiens taken kunnen uiteenlopen van het passen op de kinderen en huisdieren wanneer de ouders er niet zijn tot het runnen van het hele huishouden en het onderwijzen van de kinderen. Meestal werkt een au pair op tijdelijke basis, en minstens de helft van de week.

Vaak wordt men als au pair in het buitenland aangesteld, waardoor men in een geheel andere cultuur terecht komt. Sommige au pairs worden ingehuurd door mensen die oorspronkelijk uit hetzelfde land komen, om te helpen hun kinderen de moeder-cultuur en taal aan te laten houden. Soms kan het zijn dat men bij een gezin van een andere cultuur terecht komt, en toch gevraagd wordt de kinderen de eigen cultuur of taal bij te brengen. Zo ontstaat een uitwisseling van cultuur tussen au pair en gastgezin.

In het buitenland werkt men vaak bij de wat rijkere families, in een buurt waar ook vele andere au pairs aangesteld kunnen zijn, waarvan men ondersteuning kan krijgen. Toch blijft het een hele verantwoordelijkheid om voor de welzijn van een gezin te zorgen, en is elke situatie weer anders. Men heeft een grote voorliefde voor kinderen en tolerantie van de eisen van ouders nodig om het werk vol te kunnen houden. Voor jonge mensen is dit beroep dan ook een tijdelijke keuze, een kans om in het buitenland te wonen voor een aantal maanden met kost en inwoning.

Hoe langer men als au pair werkt, hoe meer ervaring met mensen en diverse leefomgevingen men opdoet, wat voor sommigen een reden kan zijn om het werk te blijven doen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Au pair?

Werk je al als Au pair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Au pair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Au pair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Au pair in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Ouders
  • Au pair
  • Docent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €200 tot €1000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

31


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Au pair

Wat verdient een Au pair?

Hoewel het salaris van een au pair erg laag kan lijken, zijn er veel voordelen die niet in geld uitgedrukt zijn. Zo krijgt men onderdak en eten, kan men vaak van het transport van de werkgever gebruik maken, en zijn er veel dingen waar men geen geld uit aan hoeft te geven. Al deze besparingen laten het 'zakgeld' van de au pair in een ander licht zien. Natuurlijk zijn er ook de uitzonderlijke gevallen waarbij au pairs veel meer verdienen dan tussen de 200 en 1000 euro, maar dat komt maar een enkele keer voor, en alleen bij au pairs met de juiste connecties en een uitstekend CV.

Salarisschaal Au pair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Au pair

Op zoek naar een nieuwe baan als Au pair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Au pair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Au pair vacatures

Vacature De beste baan ever? Word oppas bij Nanny Nina, kies zelf je werktijden&uurtarief
Nanny Nina
Ben jij gemaakt voor kinderen en een een echte knutselqueen of king, verander jij de tuin binnen no time is een speelparadijs of ben jij een echte koekenbakker? Dan zoeken …
Vacature Pedagogisch Medewerker / Nanny
De Nanny Bemiddeling
De Nanny Bemiddeling zoekt een Pedagogisch Medewerker / Nanny te Breda MBO geplaatst op 21-06-2021 Pedagogisch Medewerker / Nanny Ben jij: Creatief Betrokken Proactief Zelfstandig Kind gericht Flexibel Spontaan Dan…. …
Vacature Nanny Zeist (1 a 2 dagen)
Nanny Service Nederland B.V. Zeist
Nanny Service Nederland B.V. - Zeist zoekt een Nanny Zeist (1 a 2 dagen) te MBO geplaatst op 21-06-2021 Nanny in Zeist Bruto salaris per maand (vast aantal uren) : …
Vacature Nanny Amstelveen (2 dagen)
Nanny Service Nederland B.V. Amstelveen
Nanny Service Nederland B.V. - Amstelveen zoekt een Nanny Amstelveen (2 dagen) te MBO geplaatst op 21-06-2021 Nanny in Amstelveen Bruto salaris per uur (vast aantal uren) : € 15,00 …
Vacature Nanny Bloemendaal (2 dagen per week)
Nanny Service Nederland B.V. Bloemendaal
Nanny Service Nederland B.V. - Bloemendaal zoekt een Nanny Bloemendaal (2 dagen per week) te Bloemendaal MBO geplaatst op 13-06-2021 Vacature Nanny in Bloemendaal Bruto salaris per uur (vast aantal …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Au pair

Wat zijn de baankansen voor een Au pair?

Er zijn niet veel mensen die een au pair kunnen betalen, aangezien men veel geld en een groot huis nodig hebt om iemand meer-dan-fulltime in dienst te hebben. Er is dan ook meer kans om in het buitenland een baan te vinden dan hier in Nederland.

Als men eenmaal een eerste baan als au pair weet te krijgen, kan men met goed gedrag en een prijzende referentie-brief bij een ander gezin terechtkomen dat mogelijk meer kan betalen. Een echte doorgroeimogelijkheid kan dit niet genoemd worden, omdat men enkel voor een uiterst rijk iemand kan komen te werken, wat de taakbeschrijving niet substantieel zou dienen te veranderen.

De actuele kans op werk voor een Au pair

Het beroep Au pair is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

31

Baankans Au pair

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Au pair worden: Opleidingen tot Au pair

Wil je Au pair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Au pair.

Hoe word je een Au pair? 

Een au pair kan met een middelbare-school diploma al aan de slag. Voor de meer prestigieuze banen kan er een diploma in opvoedkunde of dergelijk gevraagd worden, maar ervaring is veel belangrijker om het vertrouwen van ouders te kunnen wekken.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Au pair

Gestion Axée sur les Résultats
Avec cette gestion, managez vos collaborateurs en fonction de ce qu'ils fournissent plutôt que de leur présence. La gestion axée sur les résultats consiste à manager en fonction des résultats. …
Gestion Axée sur les Résultats

Omscholen tot Au pair

Als je je wilt omscholen tot Au pair is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Au pair zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Au pair dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Au pair

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Au pair

Als je Au pair wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Au pair zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Au pair

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Au pair?

Competenties en Vaardigheden Au pair

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Au pair nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Au pair nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Au pair

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Au pair

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Au pair. Als Au pair wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Au pair:


zie volledige beschrijving persoonstype Au pair

Vakkennis voor een Au pair

Het is voor een Au pair ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Au pair zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Au pair

Gestion Axée sur les Résultats
Avec cette gestion, managez vos collaborateurs en fonction de ce qu'ils fournissent plutôt que de leur présence. La gestion axée sur les résultats consiste à manager en fonction des résultats. …
Gestion Axée sur les Résultats

Werkervaring Au pair

Het is voor een startend Au pair die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Au pair is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dierenoppas .

Iets anders leren?

Is Au pair het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Au pair

Met wie werkt een Au pair samen? 

De au pair heeft voornamelijk met diens werkgever, de ouders, contact, en hun kind(eren). Daarnaast kan het zijn dat er met andere au pairs in de buurt of via de school kennis gemaakt en soms zelfs samen gewerkt kan worden. Ook kan het, afhankelijk van de rol van de au pair in het huishouden, dat de au pair op school met de docent overlegt over het kind in plaats van de ouders. Dit is zeer afhankelijk van de mate van betrokkenheid die de ouders met hun kind voelen.


  • Ouders
  • Au pair
  • Docent
Au pair


Organisaties waar een Au pair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Au pair meestal werkt.

Waar werkt een Au pair?

Een au pair werkt voor een gezin, in een groot huis, waarbij beide ouders vaak weg zijn en de kinderen vaak nog jong zijn, zelfs mogelijk babies. Omdat elk gezin anders in elkaar zit, is er geen typische situatie waarin een au pair terecht kan komen, en kan er dus ook geen verwachting van de organisatie zijn. In dit opzicht is het aannemen van een baan als au pair een echt avontuur, een sprong in het diepe.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Au pair

Waar kun je het beste werken als Au pair? Hieronder vind je de best door de Au pair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Au pair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Au pair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Au pair.

Welke competenties heeft een Au pair nodig?

Een Au pair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Au pair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Au pair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Au pair nodig? 

Een au pair brengt veel tijd door in een gezin, en zal grote sociale en ondersteunende vaardigheden moeten bezitten om diens taak goed te kunnen doen. De wil om andere mensen te helpen, in te schatten wat er nodig is en kinderen te verzorgen, is dan ook cruciaal (Gever).

Daarnaast is het belangrijk dat men op het gezin gericht is, en er zich een deel van voelt, zodat men niet de kinderen kwijtraakt of op een andere manier verwaarloost. Een zekere mate van gehechtheid, van beide kanten, kan veel verschil uitmaken in de ervaring van een au pair (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Au pair


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Au pair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Au pair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Au pair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Au pair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Au pair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Au pair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Au pair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Au pair iets voor je?

Zou je graag Au pair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Au pair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Au pair?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Au pair

Vacature Nanny Haarlem (3 dagen per week)
Nanny Service Nederland B.V. Haarlem
Nanny Service Nederland B.V. - Haarlem zoekt een Nanny Haarlem (3 dagen per week) te Haarlem MBO geplaatst op 13-06-2021 Vacature Nanny in Haarlem Bruto salaris per maand (vast aantal …
Vacature Nanny Den Haag (3 dagen per week)
Nanny Service Nederland B.V. Den Haag
Nanny Service Nederland B.V. - Den Haag zoekt een Nanny Den Haag (3 dagen per week) te MBO geplaatst op 13-06-2021 Nanny gezocht in Den Haag Bruto salaris per maand …
Vacature Pedagogisch medewerker / nanny (30 uur per week)
De Nanny Bemiddeling
De Nanny Bemiddeling zoekt een Pedagogisch medewerker / nanny (30 uur per week) te Prinsenbeek MBO geplaatst op 05-06-2021 Pedagogisch Medewerker / Nanny Gezin in Breda zoekt een nanny voor …
Vacature Nanny Bloemendaal (1 dag)
Nanny Service Nederland B.V. Bloemendaal
Nanny Service Nederland B.V. - Bloemendaal zoekt een Nanny Bloemendaal (1 dag) te MBO geplaatst op 08-06-2021 Nanny in Bloemendaal Brutosalaris per maand (vast aantal uren): €19,00 per uur ,10 …
Vacature Nanny Vleuten (2 dagen)
Nanny Service Nederland B.V. Vleuten
Nanny Service Nederland B.V. - Vleuten zoekt een Nanny Vleuten (2 dagen) te VMBO / MAVO geplaatst op 08-06-2021 Nanny in Vleuten Bruto salaris per uur (vast aantal uren) : …

Actuele blogposts


reacties op Au pair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar