Audioloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Audioloog worden: Opleidingen tot Audioloog

Wil je Audioloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Audioloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Audioloog.

Hoe word je een Audioloog? 

Een universitaire opleiding in Audiologie is nodig om als audioloog aan het werk te kunnen gaan. De kwaliteit van deze opleiding en het vak zelf word gewaardborgt door de Nederlandse Vereniging van Audiologie (NVA).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Audioloog

Er zijn geen opleidingen Audioloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Audioloog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Audioloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Audioloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Audioloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Audioloog?

Veel hoorcentra werken met audiciens in plaats van de hoger-opgeleide (en duurdere) audiologen, waardoor men vooral bij een academisch instituut terecht kan. Omdat hiervan maar een gelimiteerd aantal zijn, is er ook een gelimiteerd aantal banen beschikbaar. Wel kan men als audiologie-assistent of audicien aan werk komen, en vanuit zo'n positie doorgroeien.

Als audioloog kan men meer het onderzoek ingaan, en zo een fysicus worden of zelfs uiteindelijk hoogleraar.

De actuele kans op werk voor een Audioloog

Het beroep Audioloog is onderdeel van de beroepsfamilie Audiciens en audiologen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Audiciens en audiologen is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

35

Baankans Audioloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Audioloog

Als je je wilt omscholen tot Audioloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Audioloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Audioloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Audioloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Audioloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Audicien in opleiding
Hans Anders
We zijn uitgeroepen tot Beste Winkelketen 2020 – 2021 in de categorie Audiciens. Daar zijn we trots op! Wij groeien en daarom zoeken we nieuwe collega’s. Als hoortoestelspecialist verbeter jij …
Vacature Audicien in opleiding
Hans Anders
We zijn uitgeroepen tot Beste Winkelketen 2020 – 2021 in de categorie Audiciens. Daar zijn we trots op! Wij groeien en daarom zoeken we nieuwe collega’s. Als hoortoestelspecialist verbeter jij …
Vacature Audicien in opleiding
Hans Anders
We zijn uitgeroepen tot Beste Winkelketen 2020 – 2021 in de categorie Audiciens. Daar zijn we trots op! Wij groeien en daarom zoeken we nieuwe collega’s. Als hoortoestelspecialist verbeter jij …

Leerling vacatures

Vacature Leerling audicien
Specsavers
Voor onze winkels in de regio van Eindhoven zijn we op zoek naar een enthousiaste, vriendelijke en leergierige leerling-audicien. Je zult werkzaam zijn in Eindhoven en /of Woensel, Veldhoven en …
Vacature Leerling Audicien
Specsavers
Voor onze winkels in Zuid Limburg zijn we op zoek naar een enthousiaste, vriendelijke en leergierige leerling-audicien.De vogels weer horen zingen of een gesprek kunnen voeren in een drukke omgeving …
Vacature Leerling Audicien
Specsavers
Voor onze winkels in de Regio Limburg zijn we op zoek naar een enthousiaste, vriendelijke en leergierige leerling-audicien.De vogels weer horen zingen of een gesprek kunnen voeren in een drukke …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Audioloog

Als je Audioloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Audioloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Audioloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Audioloog?

Competenties en Vaardigheden Audioloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Audioloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Audioloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Audioloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Audioloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Audioloog. Als Audioloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Audioloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Audioloog

Vakkennis voor een Audioloog

Het is voor een Audioloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Audioloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Audioloog


Werkervaring Audioloog

Het is voor een startend Audioloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Audioloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Audioloog, maar iets anders?

Is een opleiding Audioloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Audioloog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Audioloog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Audioloog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Audioloog te worden?

Zou je graag Audioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Audioloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar