Audioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audioloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audioloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audioloog wordt.

 

Wat is een Audioloog?

Een audioloog is specialist in het afnemen van zeer accurate hoortests. Als de reguliere arts geen wijs kan maken uit de hoorproblemen van een patient, dan wordt die doorgestuurd naar de audioloog. Een audioloog is zelf geen medicus, maar een technisch specialist, die met allerlei apparaten kan werken zo dat men precies te weten krijgt hoeveel gehoorverlies er is, wat de oorzaak ervan is, en wat voor een gehoorapparaat men dient aan te schaffen.

Om een goede audioloog te kunnen zijn heeft men een uitgebreide kennis van geluidsgolven en de werking van het menselijk oor nodig, en ook van de apparaten die men gebruikt om tests uit te voeren. Om deze kennis bijdetijds te laten blijven zal men naast patientenonderzoek ook onderzoek in de vakliteratuur moeten blijven ondernemen, of zelf een experiment opzetten om zo de stand van zaken in de audiologie vooruit te kunnen helpen.

 Naast de technische en wetenschappelijke aspecten van het werk heeft men ook met mensen te maken, die zich vaak psychologisch wat minder voelen. Het is een hele taak om te kunnen accepteren dat men een gehoorapparaat nodig heeft, hoe oud je ook bent. Hierdoor is het belangrijk dat de audioloog niet alleen advies kan geven over het gehoor, maar ook over het gevoel dat daarbij gaat, om zo mensen te kunnen helpen accepteren dat het aanmeten van een gehoorapparaat niet het einde van de wereld is, en dat kunnen horen het helemaal waard is.

Wil je werken als Audioloog?

Werk je al als Audioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audioloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patient
  • Arts
  • Analist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audioloog

Wat verdient een Audioloog?

Een positie als audioloog kan men zien als een promotieplaats, waarbij men zowel onderzoek als behandelingen doet en over de jaren van een salaris van 1800 euro per maand door groeit tot een loon van 2700 euro. Omdat men meestal onder de overheid werkt, komen daarbij goede arbeidswaarden zoals vakantiedagen en een 13e maand als standaard. In ander soort werk kan de zaak natuurlijk heel anders liggen; dat zal men op individuele basis in kunnen schatten.

Salarisschaal Audioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Audioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Audioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Audioloog vacatures

Open sollicitatie - Audicien
Jobbird
Solliciteer vandaag nog Je wilt graag solliciteren, maar helaas hebben we op dit moment geen vacatures openstaan vanwege de situatie rondom COVID-19. We zouden het leuk vinden als je toch …
Traineeship Audicien
Tempo Team
Traineeship Audicien Voel jij je thuis in een sfeervol bedrijf, houd je van een uitdaging en ben je toe aan een baan voor lange termijn? Lees dan snel verder Bij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audioloog

Wat is de toekomst van Audioloog?

Veel hoorcentra werken met audiciens in plaats van de hoger-opgeleide (en duurdere) audiologen, waardoor men vooral bij een academisch instituut terecht kan. Omdat hiervan maar een gelimiteerd aantal zijn, is er ook een gelimiteerd aantal banen beschikbaar. Wel kan men als audiologie-assistent of audicien aan werk komen, en vanuit zo'n positie doorgroeien.

Als audioloog kan men meer het onderzoek ingaan, en zo een fysicus worden of zelfs uiteindelijk hoogleraar.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Audioloog worden: Opleidingen tot Audioloog

Wil je audioloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Audioloog? 

Een universitaire opleiding in Audiologie is nodig om als audioloog aan het werk te kunnen gaan. De kwaliteit van deze opleiding en het vak zelf word gewaardborgt door de Nederlandse Vereniging van Audiologie (NVA).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Audioloog

Orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie
VitOrthomoleculair II 8-daagse opleidingsmodule orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie. Algemeen: Bent u al werkzaam als medisch geschoolde gezondheidsprofessional en wilt u de praktijk uitbreiden met orthomoleculaire therapieën of heeft u VitOrthomoleculair …
Chakra Massage Cursus
Wat is het?In deze cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een chakra reiki massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt …
Frans Business training Intensief 1 of meerdere weken (VIP)
Frans Vraag naar onze zakelijke trainingen op maat! Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken. Er zijn ongeveer 600 miljoen mensen …
Orthomoleculaire voeding voor kinderen
De cursus Orthomoleculaire voeding is bedoeld voor therapeuten, voedingsdeskundigen, diëtisten en andere geïnteresseerden die willen weten hoe het lichaam door middel van de juiste dagelijkse voeding kan worden opgebouwd, versterkt …
Orthomoleculaire voeding
De cursus Orthomoleculaire voeding is bedoeld voor therapeuten, voedingsdeskundigen, diëtisten en andere geïnteresseerden die willen weten hoe het lichaam door middel van de juiste dagelijkse voeding kan worden opgebouwd, versterkt …
Meer opleidingen Audioloog

Weet je nog niet of je Audioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Audioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Audioloog

Met wie werkt een Audioloog samen? 

Als audioloog heeft men vaak met patienten en artsen te maken, in het testen en discussieren van gehoorproblemen. Daarnaast heeft men in eigen praktijk en bij onderzoek eerder met collega-audiologen, analisten en andere onderzoekers te maken dan met artsen, maar deze kunnen hierin ook een rol spelen.


  • Patient
  • Arts
  • Analist
Audioloog


Organisaties waar een Audioloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audioloog meestal werkt.

Waar werkt een Audioloog?

Als audioloog werkt men meestal in een (academisch) ziekenhuis of gehoor-praktijk. Men wordt hierbij voornamelijk betaald door de overheid of een verzekeringsmaatschappij, alhoewel men ook voor een gehoorapparaten-bedrijf of zelfstandig als consultant kan werken. De werkomgeving van een audioloog staat vol meetinstrumenten en andere interessante apparatuur, omringd door collega's.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Audioloog

Waar kun je het beste werken als Audioloog? Hieronder vind je de best door de Audioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audioloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audioloog.

Welke competenties heeft een Audioloog nodig?

Een Audioloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audioloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audioloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audioloog nodig? 

Het gehoor is zeer subtiel, waardoor een kleine miscalculatie al kan leiden tot nog grotere hoorproblemen voor de patient. Een goed oog voor detail en een sterke neiging om overal zeer zeker over te willen zijn voordat men resultaten presenteert zijn dat ook nodige eigenschappen voor een audioloog (Perfectionist).

Men heeft als audioloog met de wetenschap te maken, met feiten en cijfers, waardoor een kritische houding en een diepe kennis van het vak cruciaal zijn, niet alleen voor het testen van mensen maar ook voor de toekomst van audiologie (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Audioloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Audioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audioloog iets voor je?

Zou je graag Audioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar