Autoverkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Autoverkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autoverkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autoverkoper wordt.

 

Wat is een Autoverkoper?

De Autoverkoper adviseert en biedt hulp bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. De Autoverkoper inventariseert de wensen en het budget van de klant en zoekt hier een passende auto bij. De Autoverkoper kan de klant een proefrit laten maken om de auto uit te proberen. Naast het actief verkopen van auto’s houdt de Autoverkoper zich ook bezig met de betaling en het bestellen van de auto bij de importeur. Hierdoor verricht de Autoverkoper ook financiële en administratieve taken.

De relatie tussen de Autoverkoper en de klant is belangrijk. De Autoverkoper moet de klant professioneel en deskundig adviseren. Belangrijk is om hierbij een goede relatie op te bouwen om zo een goede naam te verkrijgen. De klant moet tenslotte niet bij de concurrent een auto gaan kopen.

De Autoverkoper moet beschikken over goede mensenkennis en sociale vaardigheden om zo de behoeften van de klant goed te kunnen inventariseren en te zorgen dat de klant de auto uiteindelijk aanschaft.Wil je werken als Autoverkoper?

Werk je al als Autoverkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Autoverkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Autoverkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Autoverkoper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

91


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Autoverkoper

Wat verdient een Autoverkoper?

Het startsalaris van een autoverkoper ligt op ongeveer 1600 euro en kan oplopen naarmate meer ervaring wordt opgedaan. Ook wordt er soms beloond naar prestatie. Dit houdt in dat een Autoverkoper die veel auto’s verkoopt ook meer verdient. Een auto van de zaak hoort ook vaak bij de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Autoverkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Autoverkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Autoverkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autoverkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Autoverkoper vacatures

Verkoopadviseur Utrecht, de Meern
Hyundai Wittenberg B.V.
Stroomt er verkopersbloed door je aderen en heb jij een passie voor auto's? Dan pas jij perfect bij Hyudai Wittenberg Solliciteer dan nu voor een baan als verkoopadviseur bij onze …
Verkoopadviseur Utrecht, de Meern
Honda de Bois B.V.
Je ontvangt een passend salaris, auto van de zaak en een provisie per verkochte auto en bijproduct. Een uitdagende en verantwoordelijke functie, waarin jij écht het verschil kunt maken. Aandacht …
Verkoopadviseur Nieuwerkerk a/ d IJssel
Leitz Service
Wil jij een nieuwe of volgende stap maken in je carrière bij een leuk, gezond bedrijf in een geweldige branche? Ben jij die vrouw of man die wij zoeken? Aarzel …
Verkoopadviseur Velsen-Noord
Leitz Service
Wil jij een nieuwe of volgende stap maken in je carrière bij een leuk, gezond bedrijf in een geweldige branche? Ben jij die vrouw of man die wij zoeken? Aarzel …
Verkoopadviseur Peugeot / Citroën
Visscher PGH Autogroep Culemborg
Visscher PGH Autogroep - Culemborg zoekt een Verkoopadviseur Peugeot / Citroën te Culemborg MBO geplaatst op 27-02-2020 Visscher PGH Autogroep is een familiebedrijf en dealer van Peugeot, Citroën en Hyundai, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Autoverkoper

Wat is de toekomst van Autoverkoper?

Er is voldoende werk te vinden als Autoverkoper. De doorgroeimogelijkheden zijn vaak wel beperkt.

Baankans Autoverkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

91


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Autoverkoper worden: Opleidingen tot Autoverkoper

Wil je autoverkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Autoverkoper? 

Er zijn een aantal specifieke opleidingen om Autoverkoper te kunnen worden, maar ook minder specifieke opleidingen zijn geschikt. Belangrijk is kennis van en interesse in auto’s. Daarnaast kan ook een opleiding als Verkoopspecialist gevolgd worden. Het is belangrijk om de kunst van het verkopen aan te leren.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Autoverkoper

Sales Energy Game (voor sales professionals)
Een onlogische aanpak voor verkoopprofessionals om tot topprestaties te komen Wat doe je als de druk hoog is? Hoogstwaarschijnlijk offer je rust, lunch, ontwikkeling of ontspanning op, zodat je meer …
Storytelling; Sales met een verhaal!
Storytelling; Sales met een verhaal! "We kijken uit naar een mooie samenwerking..." In 1 dag dag leer je alles over én werk je aan de 8 verhalen die je aan …
Sales training Consultative Selling
Consultative Selling: Kom in de regie van het verkoopproces en krijg grip op de besluitvormers. De doelstelling van deze training is het aanreiken van nieuwe inzichten en een effectieve, praktische …
Sales training Het Socratisch Sales Gesprek
Wat heeft een goed verkoopgesprek te maken met de inzichten van Socrates? De adviezen van deze oude meester zijn een effectief uitgangspunt van een inspirerende 2-daagse training verkoopgesprekstechniek voor dienstverleners …
Accountmanager SMA Sales A
Accountmanager SMA Sales A Ben je nog niet zo lang actief in een salesfunctie en wil je graag verder in dit prachtige vak? Dan is de opleiding Accountmanager SMA Sales …
Meer opleidingen Autoverkoper

Weet je nog niet of je Autoverkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Autoverkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Autoverkoper

Met wie werkt een Autoverkoper samen? 

Een Autoverkoper werkt meestal voor een leidinggevende. Daarnaast is vooral de relatie met de klant belangrijk. De Autoverkoper moet een goede naam verkrijgen en een klantenkring opbouwen.


Autoverkoper


Organisaties waar een Autoverkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Autoverkoper meestal werkt.

Waar werkt een Autoverkoper?

Meestal werkt de Autoverkoper voor een autodealer. Hier werkt de Autoverkoper zowel in de showroom als op kantoor. In de showroom worden de auto’s actief verkocht en op kantoor worden de financiële en administratieve taken verricht. Een Autoverkoper is werkzaam in de Profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Autoverkoper

Waar kun je het beste werken als Autoverkoper? Hieronder vind je de best door de Autoverkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Autoverkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Autoverkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Autoverkoper.

Welke competenties heeft een Autoverkoper nodig?

Een Autoverkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Autoverkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Autoverkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Autoverkoper nodig? 

De Autoverkoper moet beschikken over goede sociale vaardigheden en mensenkennis. Contact met de klant is erg belangrijk en de Autoverkoper moet de klant goed kunnen adviseren en overtuigen om de auto aan te schaffen.

Verkooptalent is ook belangrijk als Autoverkoper, evenals het kunnen signaleren van de wensen en behoeften van de klant. De Autoverkoper moet zowel interesse hebben in mensen als in auto’s.

Bekijk de persoonstypen voor Autoverkoper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Autoverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Autoverkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Autoverkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Autoverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Autoverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Autoverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Autoverkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Autoverkoper iets voor je?

Zou je graag Autoverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Autoverkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Autoverkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar