Genealoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Genealoog? Lees de functieomschrijving.

De Genealoog spoort de verwantschap en afstamming van families na. De naam Genealoog is afgeleid van het Griekse 'geneā'. Dit betekent geboorte, afkomst of geslacht. Hier is het achtervoegsel ‘loog’ achtergezet. Dit komt van ‘logos’ en betekent kennis of wetenschap.

 

De Genealoog houdt zich bezig met de genealogie (ook wel familiekunde of geslachtskunde genoemd). De genealogie is de wetenschap die de afstamming bestudeert. Het is een discipline van de geschiedkunde en richt zich op de afstamming van een familie en voorouderlijk onderzoek.

 

De Genealoog doet onderzoek naar een bepaalde familie over een aantal generaties. De Genealoog kan uit vier hoofdvormen kiezen voor het doen van dit onderzoek:

-         genealogie

-         stamreeks

-         parenteel

-         kwartierstaat

De vorm genealogie onderzoekt alle nakomelingen in de mannelijke lijn. Bij de vorm stamreeks worden alle voorouders in de mannelijke of de vrouwelijke lijn onderzocht. Dit gebeurt vanaf het heden naar het verleden. Bij de vorm parenteel worden alle nakomelingen in zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn onderzocht. Bij kwartierstaat worden alle voorouders in zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn onderzocht. Dit wordt vanaf het heden naar het verleden gedaan. Om relaties tussen personen te bepalen, maakt de onderzoeker vaak gebruik van DNA-onderzoek.

Wil je werken als Genealoog?

Werk je al als Genealoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Genealoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Genealoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Genealoog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Genealoog

Wat verdient een Genealoog?

Over het salaris van de Genealoog is maar weinig bekend.

Salarisschaal Genealoog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Genealoog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Genealoog

Hoe goed is de toekomst voor de Genealoog? 

Er is weinig tot geen vraag naar Genealogen. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook nog gunstig. Ook de doorgroeimogelijkheden zijn zeer beperkt.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Genealoog worden: Opleidingen tot Genealoog

Hoe word je een Genealoog? 

Er is geen specifieke opleiding voor de functie van Genealoog. Wel worden er door diverse onderwijsinstellingen cursussen en trainingen gegeven op het gebied van genealogie en stamboomonderzoek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Genealoog

Meer opleidingen Genealoog

Weet je nog niet of je Genealoog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Genealoog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Genealoog

Met wie werkt een Genealoog samen? 

De Genealoog werkt samen met andere Genealogen en mensen die de verenigingen werken die zich bezighouden met genealogie en bijvoorbeeld DNA-onderzoek.


Genealoog


Organisaties waar een Genealoog werkzaam is

Waar werkt een Genealoog meestal? 

De Genealoog kan als zelfstandig onderzoeker onderzoek doen naar de afstamming van families. De klant geeft de Genealoog dan de opdracht voor het uitzoeken van bepaalde familiebanden. Ook kan de Genealoog bij een vereniging die zich bezighoudt met genealogie werken of hier op een andere manier aan verbonden zijn. De Genealoog werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Genealoog

Waar kun je het beste werken als Genealoog? Hieronder vindt je de best door de Genealoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Genealoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Genealoog:

Welke competenties heeft een een Genealoog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Genealoog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Genealoog nodig? 

De Genealoog moet geïnteresseerd zijn in familiebanden en het doen van onderzoek naar de stamboom. De Genealoog moet analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Genealoog weten wat de behoeftes van anderen zijn en goed naar de klant kunnen luisteren om zo de juiste informatie te achterhalen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Genealoog


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Genealoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Genealoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Genealoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Genealoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Genealoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Genealoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Genealoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Genealoog iets voor je?

Zou je graag Genealoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Genealoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Genealoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar