Badminton trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Badminton trainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep badminton trainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je badminton trainer wordt.

Wat is een Badminton trainer?

 

Als badmintontrainer train je een of meerder groepen in badminton. De Badmintontrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Badmintontrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de Badmintontrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De Badmintontrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Badmintontrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Wil je werken als Badminton trainer?

Werk je al als Badminton trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Badminton trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Badminton trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Badminton trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Badmintontrainers
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Badminton trainer

Wat verdient een Badminton trainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Badmintontrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Badmintontrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Badmintontrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Badmintontrainer. Als de Badmintontrainer al jaren lesgeeft in Badminton dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Badmintontrainers. Dan zal de Badmintontrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Badminton trainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Badminton trainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Badminton trainer

Wat is de toekomst van Badminton trainer?

 

Voor de Badmintontrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Badmintontrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Badmintontrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Badmintontrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Badmintontrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Badmintontrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

 

Baankans Badminton trainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Badminton trainer worden: Opleidingen tot Badminton trainer

Wil je badminton trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Badminton trainer? 

 

De Badmintontrainer kan in principe les geven in Badminton als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Badmintontrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Badmintontrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Badmintontrainer, hoe hoger het niveau van de Badmintontrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de Badmintontrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Badmintontrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Badmintontrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Badmintontrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Badminton trainer

Meer opleidingen Badminton trainer

Weet je nog niet of je Badminton trainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Badminton trainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Badminton trainer

Met wie werkt een Badminton trainer samen? 

 

 

De Badmintontrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Badmintontrainers. Zeker als de Badmintontrainer werkzaam is op een Badmintonclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Badmintontrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Badmintontrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Badmintontrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    


  • Leerlingen
  • Badmintontrainers
  • Clubvoorzitter
Badminton trainer


Organisaties waar een Badminton trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Badminton trainer meestal werkt.

Waar werkt een Badminton trainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Badmintontrainer werkzaam is. Als de Badmintontrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Badmintonteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Badmintontrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Badminton trainer

Waar kun je het beste werken als Badminton trainer? Hieronder vind je de best door de Badminton trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Badminton trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Badminton trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Badminton trainer.

Welke competenties heeft een Badminton trainer nodig?

Een Badminton trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Badminton trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Badminton trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Badminton trainer nodig? 

Als Badmintontrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Badmintontrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Badmintontrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Badmintontrainer ook zien als leider. Bij Badminton wordt er ook meestal in een zaal getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de Badmintontrainer een goede waarnemer is. De Badmintontrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Badmintontrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.      

Bekijk de persoonstypen voor Badminton trainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Badminton trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Badminton trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Badminton trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Badminton trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Badminton trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Badminton trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Badminton trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Badminton trainer iets voor je?

Zou je graag Badminton trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Badminton trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Badminton trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar