Bakkerijmedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bakkerijmedewerker worden: Opleidingen tot Bakkerijmedewerker

Wil je Bakkerijmedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bakkerijmedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bakkerijmedewerker.

Hoe word je een Bakkerijmedewerker? 

Een bakkerijmedewerker heeft tenminste een VMBO diploma nodig. Tijdens de VMBO studie kan er in het derde jaar meestal voor de richting bakker worden gekozen. Deze opleiding is een goede vooropleiding voor het werken in een bakkerij. In veel bakkerijen volgt er ook nog een interne opleiding om precies te leren hoe de producten van de desbetreffende bakkerij gemaakt dienen te worden. Iemand met een HAVO of VWO diploma kan ook aan de slag gaan als bakkerijmedewerker. Een andere weg die veel bakkerijmedewerkers gekozen hebben is via het MBO. Het MBO heeft veel specifieke bakkerijopleidingen zoals brood of banketbakker, filiaalchef of bakkerijspecialist.  Deze studies zijn vaak zogenaamde beroepsbegeleidende leerwegen (BBL). Dit betekend dat de student al tijdens zijn of haar studie aan de slag gaat bij een bakkerij als bakkerijmedewerker en zodoende al veel ervaring op kan doen.

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bakkerijmedewerker

Er zijn geen opleidingen Bakkerijmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bakkerijmedewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Algemeen

Is het verstandig om Bakkerijmedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Bakkerijmedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bakkerijmedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bakkerijmedewerker?

Er zal altijd behoefte zijn aan brood en banketproducten. Daarom zal de functie van bakkerijmedewerker niet snel verdwijnen. Gezien het vele aantal opleidingen voor bakkerijmedewerker is er ook nog steeds veel behoefte aan bakkerijmedewerkers. Afgestudeerden van deze opleidingen komen doorgaands dan ook erg snel aan het werk. Dit komt ook mede door het eerder genoemde beroepsbegeleide leerwegen systeem waardoor de afgestudeerden al erg veel ervaring hebben opgedaan en daarom ook direct aan de slag kunnen. Vaak bij dezelfde bakkerij als waar zij tijdens hun studie bij hebben gewerkt. 

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Bakkerijmedewerker

Het beroep Bakkerijmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers brood- en banketbakkerij. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers brood- en banketbakkerij is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

290

Baankans Bakkerijmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bakkerijmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Bakkerijmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bakkerijmedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bakkerijmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bakkerijmedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bakkerijmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Brood- of Banketbakker
Bakkerij Soeteman
Wij zijn op zoek naar een Leerling brood- of banketbakker Wil jij door ons begeleid worden om brood- en/of banket bakker te worden? Bakkerij Soeteman heeft diverse mogelijkheden in assortiment …
Vacature Leerling Brood- of Banketbakker
Bakkerij Soeteman
Wij zijn op zoek naar een .... Leerling brood- of banketbakkerWil jij door ons begeleid worden om brood- en/of banket bakker te worden?Bakkerij Soeteman heeft diverse mogelijkheden in assortiment om …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bakkerijmedewerker

Als je Bakkerijmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bakkerijmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bakkerijmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bakkerijmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Bakkerijmedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bakkerijmedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bakkerijmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bakkerijmedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Bakkerijmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bakkerijmedewerker. Als Bakkerijmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bakkerijmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bakkerijmedewerker

Vakkennis voor een Bakkerijmedewerker

Het is voor een Bakkerijmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bakkerijmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bakkerijmedewerker


Werkervaring Bakkerijmedewerker

Het is voor een startend Bakkerijmedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bakkerijmedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bakkerijmedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Bakkerijmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Bakkerijmedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bakkerijmedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bakkerijmedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bakkerijmedewerker te worden?

Zou je graag Bakkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bakkerijmedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar