Bakkerijmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bakkerijmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bakkerijmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bakkerijmedewerker wordt.

 

Wat is een Bakkerijmedewerker?

Een bakkerijmedewerker werkt in een bakkerij of supermarkt en is verantwoordelijk voor de productie en of verkoop van brood en banket producten.

De bakkerijmedewerker assisteert in het maken van de verschillende producten die in de bakkerij worden gemaakt. Dit kunnen allerlei producten zijn zoals: broden, koeken, taart, bonbons of gebak. Welke producten er gemaakt worden hangt af van het type bakkerij.

Doorgaands zijn er grofweg twee type bakkerijen te onderscheiden, de broodbakkerij en de banketbakkerij. Daarnaast zijn er nog de bakkerijen die zowel brood als banket voeren.  Naast het fabriceren van de producten kan een bakkerijmedewerker ook assisteren bij de verkoop van deze producten. Dit komt vaak voor in supermarkten. De verschillende producten worden hier eerst gebakken en vervolgens verkocht achter de balie door dezelfde medewerkers. 

De bakkerijmedewerker assisteert in het productieproces. Dit betekend dat de bakkerijmedewerker opdracht krijgt om volgens een bepaald receptuur bakkerij producten te maken. Dit productieproces is bij grote bakkerijen dikwijls geautomatiseerd en dan heeft de bakkerijmedewerker meer een controlefunctie. De bakkerijmedewerker moet dan goed in de gaten houden of het bakproces juist en volgens schema verloopt. Bij kleinere ambachtelijke bakkerijen doet de bakkerijmedewerker vaak meer zelf.

 
 
 


Wil je werken als Bakkerijmedewerker?

Werk je al als Bakkerijmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bakkerijmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bakkerijmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bakkerijmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Filiaalchef
  • Hoofdbakker
  • Verkoopmedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bakkerijmedewerker

Wat verdient een Bakkerijmedewerker?

Het loon van de bakkerijmedewerker is afhankelijk van de type werkzaamheden van de medewerker en de verantwoordelijkheid die de medewerker heeft. Een bakkerijmedewerker die werkzaam is in een geautomatiseerd proces, bijvoorbeeld bij een broodfabriek, verdient doorgaands minder dan een bakkerijmedewerker die bij een ambachtelijke bakker werkt. Banketbakkers en specialisten verdienen doorgaands het meest. Bakkerijmedewerkers die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het maken van bruilofttaarten kunnen veel meer verdienen dan een bakkerijmedewerker in een broodfabriek. 

 

 
 

Salarisschaal Bakkerijmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bakkerijmedewerker

Er zijn geen vacatures Bakkerijmedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bakkerijmedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bakkerijmedewerker in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bakkerijmedewerker

Wat is de toekomst van Bakkerijmedewerker?

Er zal altijd behoefte zijn aan brood en banketproducten. Daarom zal de functie van bakkerijmedewerker niet snel verdwijnen. Gezien het vele aantal opleidingen voor bakkerijmedewerker is er ook nog steeds veel behoefte aan bakkerijmedewerkers. Afgestudeerden van deze opleidingen komen doorgaands dan ook erg snel aan het werk. Dit komt ook mede door het eerder genoemde beroepsbegeleide leerwegen systeem waardoor de afgestudeerden al erg veel ervaring hebben opgedaan en daarom ook direct aan de slag kunnen. Vaak bij dezelfde bakkerij als waar zij tijdens hun studie bij hebben gewerkt. 

 

 
 

Baankans Bakkerijmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bakkerijmedewerker worden: Opleidingen tot Bakkerijmedewerker

Wil je Bakkerijmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bakkerijmedewerker.

Hoe word je een Bakkerijmedewerker? 

Een bakkerijmedewerker heeft tenminste een VMBO diploma nodig. Tijdens de VMBO studie kan er in het derde jaar meestal voor de richting bakker worden gekozen. Deze opleiding is een goede vooropleiding voor het werken in een bakkerij. In veel bakkerijen volgt er ook nog een interne opleiding om precies te leren hoe de producten van de desbetreffende bakkerij gemaakt dienen te worden. Iemand met een HAVO of VWO diploma kan ook aan de slag gaan als bakkerijmedewerker. Een andere weg die veel bakkerijmedewerkers gekozen hebben is via het MBO. Het MBO heeft veel specifieke bakkerijopleidingen zoals brood of banketbakker, filiaalchef of bakkerijspecialist.  Deze studies zijn vaak zogenaamde beroepsbegeleidende leerwegen (BBL). Dit betekend dat de student al tijdens zijn of haar studie aan de slag gaat bij een bakkerij als bakkerijmedewerker en zodoende al veel ervaring op kan doen.

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bakkerijmedewerker

Er zijn geen opleidingen Bakkerijmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bakkerijmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Bakkerijmedewerker

Als je Bakkerijmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bakkerijmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bakkerijmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bakkerijmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Bakkerijmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bakkerijmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bakkerijmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bakkerijmedewerker

Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bakkerijmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bakkerijmedewerker. Als Bakkerijmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bakkerijmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bakkerijmedewerker

Vakkennis voor een Bakkerijmedewerker

Het is voor een Bakkerijmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bakkerijmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bakkerijmedewerker


Werkervaring Bakkerijmedewerker

Het is voor een startend Bakkerijmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bakkerijmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chocolatier, Banketbakker .

Iets anders leren?

Is Bakkerijmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bakkerijmedewerker

Met wie werkt een Bakkerijmedewerker samen? 

Een bakkerijmedewerker werkt vaak onder de hoofdbakker. Deze is eindverantwoordelijk voor de gebakken producten en is in feite de productieopzichter. De hoofdbakker is ook verantwoordelijk voor het maken van de recepten van de bakkerijproducten. Deze structuur komt vaak voor in de eerdergenoemde broodfabrieken. In supermarkten en bakkerijen waar zowel producten worden gebakken als verkocht zijn er ook nog verkoopmedewerkers aanwezig. Deze dienen de gebakken producten te verkopen aan de klanten. Soms zijn deze verkoopmedewerkers dezelfde mensen die het brood en banket bakken.  Dit komt vaak voor in kleine bakkerijen met weinig werknemers.

 

 
 

  • Filiaalchef
  • Hoofdbakker
  • Verkoopmedewerkers
Bakkerijmedewerker


Organisaties waar een Bakkerijmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bakkerijmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Bakkerijmedewerker?

Een bakkerijmedewerker komt meestal te werken bij een profit organisatie. Dit wil zeggen een bakkerij, supermarkt of broodfabriek. 

 
 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Bakkerijmedewerker

Waar kun je het beste werken als Bakkerijmedewerker? Hieronder vind je de best door de Bakkerijmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bakkerijmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bakkerijmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bakkerijmedewerker.

Welke competenties heeft een Bakkerijmedewerker nodig?

Een Bakkerijmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bakkerijmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bakkerijmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bakkerijmedewerker nodig? 

De persoonstypes die het beste bij een bakkerijmedewerker passen zijn de succesvolle werker en de perfectionist.

Omdat de bakkerijmedewerker elke dag volgens een vast recept brood en of banket producten dient te maken moet er een zekere mate van perfectionisme aanwezig zijn bij de bakkerijmedewerker.  De bakkerijmedewerker dient erg gedisciplineerd te werk te gaan en moet een goed oog voor detail hebben. Werken in een bakkerij kan zwaar zijn. Vaak dient er in een rap tempo gewerkt te worden om alles in goede banen te leiden. Dit zorgt ervoor dat een bakkerijmedewerker ook energiek en gedreven moet zijn. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker. 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bakkerijmedewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bakkerijmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bakkerijmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bakkerijmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bakkerijmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bakkerijmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bakkerijmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bakkerijmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bakkerijmedewerker iets voor je?

Zou je graag Bakkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bakkerijmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bakkerijmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar