Bakkerijmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bakkerijmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bakkerijmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bakkerijmedewerker wordt.

 

Wat is een Bakkerijmedewerker?

Een bakkerijmedewerker werkt in een bakkerij of supermarkt en is verantwoordelijk voor de productie en of verkoop van brood en banket producten.

De bakkerijmedewerker assisteert in het maken van de verschillende producten die in de bakkerij worden gemaakt. Dit kunnen allerlei producten zijn zoals: broden, koeken, taart, bonbons of gebak. Welke producten er gemaakt worden hangt af van het type bakkerij.

Doorgaands zijn er grofweg twee type bakkerijen te onderscheiden, de broodbakkerij en de banketbakkerij. Daarnaast zijn er nog de bakkerijen die zowel brood als banket voeren.  Naast het fabriceren van de producten kan een bakkerijmedewerker ook assisteren bij de verkoop van deze producten. Dit komt vaak voor in supermarkten. De verschillende producten worden hier eerst gebakken en vervolgens verkocht achter de balie door dezelfde medewerkers. 

De bakkerijmedewerker assisteert in het productieproces. Dit betekend dat de bakkerijmedewerker opdracht krijgt om volgens een bepaald receptuur bakkerij producten te maken. Dit productieproces is bij grote bakkerijen dikwijls geautomatiseerd en dan heeft de bakkerijmedewerker meer een controlefunctie. De bakkerijmedewerker moet dan goed in de gaten houden of het bakproces juist en volgens schema verloopt. Bij kleinere ambachtelijke bakkerijen doet de bakkerijmedewerker vaak meer zelf.

 
 
 


Wil je werken als Bakkerijmedewerker?

Werk je al als Bakkerijmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bakkerijmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bakkerijmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bakkerijmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Filiaalchef
  • Hoofdbakker
  • Verkoopmedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

252


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bakkerijmedewerker

Wat verdient een Bakkerijmedewerker?

Het loon van de bakkerijmedewerker is afhankelijk van de type werkzaamheden van de medewerker en de verantwoordelijkheid die de medewerker heeft. Een bakkerijmedewerker die werkzaam is in een geautomatiseerd proces, bijvoorbeeld bij een broodfabriek, verdient doorgaands minder dan een bakkerijmedewerker die bij een ambachtelijke bakker werkt. Banketbakkers en specialisten verdienen doorgaands het meest. Bakkerijmedewerkers die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het maken van bruilofttaarten kunnen veel meer verdienen dan een bakkerijmedewerker in een broodfabriek. 

 

 
 

Salarisschaal Bakkerijmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bakkerijmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bakkerijmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bakkerijmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bakkerijmedewerker vacatures

Vacature Mechanisch Monteur | Dagdienst | Industriële Bakkerij
Profield
IntroductieWerken aan geavanceerde machines38-urige werkweekRuimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkhedenOrganisatieDit bedrijf heeft inmiddels 3 generaties met familieleden met trots aan het roer heeft staan en dit is goed te merken, Deze …
Vacature Elektromonteur | Dagdienst | Industriële Bakkerij
Profield
IntroductieWerken aan geavanceerde machines38-urige werkweekEnthousiaste collega'sOrganisatieDit bedrijf heeft inmiddels 3 generaties met familieleden met trots aan het roer heeft staan en dit is goed te merken, Deze banketbakker staat bekend …
Vacature Presentatie Bakker Arnhem - Nederlands Openluchtmuseum
Finders Arbeidsmarktcommunicatie
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is dé locatie waar bezoekers oog in oog staan met oude ambachten. Alleen al bij het idee dat jij als parttime Presentatie Bakker jouw bakkersvak
Vacature Medewerker bakkerij, Goedhart
Tempo-Team
Functieomschrijving Werken als bakkerij medewerker in de heerlijke geur van vers brood! Je bent direct beschikbaar voor uur in de 3 ploegen. Je salaris kan rijzen tot wel € Bruto …
Vacature Productiemedewerker Bakkerij
Olympia
Bedrijfsomschrijving Opdrachtgever in Rucphen is een onderdeel van een aantal industriële bakkerijen door heel Europa. Op de locatie in Rucphen gelegen in de regio Etten-leur, Breda en Roosendaal wordt al …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bakkerijmedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Bakkerijmedewerker?

Er zal altijd behoefte zijn aan brood en banketproducten. Daarom zal de functie van bakkerijmedewerker niet snel verdwijnen. Gezien het vele aantal opleidingen voor bakkerijmedewerker is er ook nog steeds veel behoefte aan bakkerijmedewerkers. Afgestudeerden van deze opleidingen komen doorgaands dan ook erg snel aan het werk. Dit komt ook mede door het eerder genoemde beroepsbegeleide leerwegen systeem waardoor de afgestudeerden al erg veel ervaring hebben opgedaan en daarom ook direct aan de slag kunnen. Vaak bij dezelfde bakkerij als waar zij tijdens hun studie bij hebben gewerkt. 

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Bakkerijmedewerker

Het beroep Bakkerijmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers brood- en banketbakkerij. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers brood- en banketbakkerij is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

252

Baankans Bakkerijmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bakkerijmedewerker worden: Opleidingen tot Bakkerijmedewerker

Wil je Bakkerijmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bakkerijmedewerker.

Hoe word je een Bakkerijmedewerker? 

Een bakkerijmedewerker heeft tenminste een VMBO diploma nodig. Tijdens de VMBO studie kan er in het derde jaar meestal voor de richting bakker worden gekozen. Deze opleiding is een goede vooropleiding voor het werken in een bakkerij. In veel bakkerijen volgt er ook nog een interne opleiding om precies te leren hoe de producten van de desbetreffende bakkerij gemaakt dienen te worden. Iemand met een HAVO of VWO diploma kan ook aan de slag gaan als bakkerijmedewerker. Een andere weg die veel bakkerijmedewerkers gekozen hebben is via het MBO. Het MBO heeft veel specifieke bakkerijopleidingen zoals brood of banketbakker, filiaalchef of bakkerijspecialist.  Deze studies zijn vaak zogenaamde beroepsbegeleidende leerwegen (BBL). Dit betekend dat de student al tijdens zijn of haar studie aan de slag gaat bij een bakkerij als bakkerijmedewerker en zodoende al veel ervaring op kan doen.

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bakkerijmedewerker

Er zijn geen opleidingen Bakkerijmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bakkerijmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Bakkerijmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Bakkerijmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Bakkerijmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bakkerijmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bakkerijmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bakkerijmedewerker

Als je Bakkerijmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bakkerijmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bakkerijmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bakkerijmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Bakkerijmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bakkerijmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bakkerijmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bakkerijmedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Bakkerijmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bakkerijmedewerker. Als Bakkerijmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bakkerijmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bakkerijmedewerker

Vakkennis voor een Bakkerijmedewerker

Het is voor een Bakkerijmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bakkerijmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bakkerijmedewerker


Werkervaring Bakkerijmedewerker

Het is voor een startend Bakkerijmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bakkerijmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chocolatier, Banketbakker .

Iets anders leren?

Is Bakkerijmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bakkerijmedewerker

Met wie werkt een Bakkerijmedewerker samen? 

Een bakkerijmedewerker werkt vaak onder de hoofdbakker. Deze is eindverantwoordelijk voor de gebakken producten en is in feite de productieopzichter. De hoofdbakker is ook verantwoordelijk voor het maken van de recepten van de bakkerijproducten. Deze structuur komt vaak voor in de eerdergenoemde broodfabrieken. In supermarkten en bakkerijen waar zowel producten worden gebakken als verkocht zijn er ook nog verkoopmedewerkers aanwezig. Deze dienen de gebakken producten te verkopen aan de klanten. Soms zijn deze verkoopmedewerkers dezelfde mensen die het brood en banket bakken.  Dit komt vaak voor in kleine bakkerijen met weinig werknemers.

 

 
 

  • Filiaalchef
  • Hoofdbakker
  • Verkoopmedewerkers
Bakkerijmedewerker


Organisaties waar een Bakkerijmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bakkerijmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Bakkerijmedewerker?

Een bakkerijmedewerker komt meestal te werken bij een profit organisatie. Dit wil zeggen een bakkerij, supermarkt of broodfabriek. 

 
 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Bakkerijmedewerker

Waar kun je het beste werken als Bakkerijmedewerker? Hieronder vind je de best door de Bakkerijmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bakkerijmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bakkerijmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bakkerijmedewerker.

Welke competenties heeft een Bakkerijmedewerker nodig?

Een Bakkerijmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bakkerijmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bakkerijmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bakkerijmedewerker nodig? 

De persoonstypes die het beste bij een bakkerijmedewerker passen zijn de succesvolle werker en de perfectionist.

Omdat de bakkerijmedewerker elke dag volgens een vast recept brood en of banket producten dient te maken moet er een zekere mate van perfectionisme aanwezig zijn bij de bakkerijmedewerker.  De bakkerijmedewerker dient erg gedisciplineerd te werk te gaan en moet een goed oog voor detail hebben. Werken in een bakkerij kan zwaar zijn. Vaak dient er in een rap tempo gewerkt te worden om alles in goede banen te leiden. Dit zorgt ervoor dat een bakkerijmedewerker ook energiek en gedreven moet zijn. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker. 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bakkerijmedewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bakkerijmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bakkerijmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bakkerijmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bakkerijmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bakkerijmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bakkerijmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bakkerijmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bakkerijmedewerker iets voor je?

Zou je graag Bakkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bakkerijmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bakkerijmedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bakkerijmedewerker

Vacature Bakker, Goedhart
Tempo-Team
Functieomschrijving De lekkerste verse broden bakken met een startsalaris van €10,95 en met meer ervaring gaat dit ‘rijzen’. Klinkt als een broodje aap verhaal? Snappen we, maar bij Goedhart is …
Vacature Operator Bakkerij
Olympia
Bedrijfsomschrijving Voor een familiebedrijf in Uden, opgericht eind 1963, zoeken we operators. Het bedrijf groeit erg snel en hierdoor zijn er extra plekken vrij gekomen in het team. Het bedrijf …
Vacature Medewerker Bakkerij
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een bekende organisatie in de regio Almelo. Het uitgangspunt van deze organisatie is oog voor kwaliteit. Na jaren ervaring opdoen om de beste kwaliteit van de …
Vacature Broodbakker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een bakker die naast brood ook banket en chocola produceert en verkoopt. Ze leveren aan bakkers, horeca en supermarkten.Functieomschrijving Als nachtbakker start je de nacht …
Vacature Werkvoorbereider | Technische Dienst | Dagdienst | Industriële Bakkerij
Profield
IntroductieZorgen dat het gehele proces op en top georganiseerd isFlexibele indeling tussen uren op kantoor en op de werkvloerWerken in een hechte technische dienstOrganisatieDeze bakkerij verzorgt elke dag het brood …

Actuele blogposts


reacties op Bakkerijmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar