Bandenmonteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bandenmonteur worden: Opleidingen tot Bandenmonteur

Wil je Bandenmonteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bandenmonteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bandenmonteur.

Hoe word je een Bandenmonteur? 

Er bestaan geen specifieke bandenmonteuren opleidingen in Nederland. Dit komt omdat het verwisselen van banden makkelijk en ongeschoold werk is. Veel garages en autoservicecentra’s leiden de bandenmonteuren zelf intern op. Bij algemene automonteur opleidingen (veelal MBO) is het verwisselen van banden een vast onderdeel van het les programma. Mensen met deze opleiding kunnen dan ook goed aan de slag als bandenmonteur

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bandenmonteur

Er zijn geen opleidingen Bandenmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bandenmonteur in werkt

Bekijk meer opleidingen Automotive

Is het verstandig om Bandenmonteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Bandenmonteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bandenmonteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bandenmonteur?

Naar bandenmonteurs is vaak vraag. Nu is er om bandenmonteur te worden geen specifieke opleiding vereist. Dit betekend dat veel mensen bandenmonteur kunnen worden. Dit gecombineerd met het feit dat veel garages en autoservicecentra’s vaak alleen in bepaalde periodes van het jaar extra bandenmonteurs aannemen zorgt ervoor dat het arbeidsperspectief gemiddeld is. Een baan als bandenmonteur krijgen is niet moeilijk maar het gaat hier vaak om seizoenswerk. Een vaste aanstelling krijgen is lastiger.  Eenmaal vast begonnen als bandenmonteur kan er vaak binnen een garage of autoservicecentrum doorgegroeid worden naar fullservice monteur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de inzet en de kwaliteiten van de desbetreffende medewerker. 

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Bandenmonteur

Het beroep Bandenmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Automonteurs (personen-/bedrijfswagens). De kans op werk voor de beroepsfamilie Automonteurs (personen-/bedrijfswagens) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

208

Baankans Bandenmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bandenmonteur

Als je je wilt omscholen tot Bandenmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bandenmonteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bandenmonteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bandenmonteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bandenmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Truckbandenmonteur
Intro Personeel
Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: je wordt meegenomen in het werk als leerling truckbandenmonteur. En dit is niet zomaar een functie als bandenmonteur, maar truckbanden. Echt …
Vacature Leerling Bandenmonteur
Intro Personeel
Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: door jouw ervaring als Leerling Bandenmonteur loopt alles letterlijk op rolletjes! Als Leerling Bandenmonteur ben je dagelijks aan het werk met …
Vacature (Leerling) bandenmonteur
Luba
Werk jij het liefst met je handen en ben jij per direct beschikbaar? Dan is dit jouw kans!Over het werkAls bandenmonteur in Naaldwijk wordt alles jou aangeleerd. Je hoeft geen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bandenmonteur

Als je Bandenmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bandenmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bandenmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bandenmonteur?

Competenties en Vaardigheden Bandenmonteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bandenmonteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bandenmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bandenmonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Bandenmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bandenmonteur. Als Bandenmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bandenmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bandenmonteur

Vakkennis voor een Bandenmonteur

Het is voor een Bandenmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bandenmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bandenmonteur


Werkervaring Bandenmonteur

Het is voor een startend Bandenmonteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bandenmonteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bandenmonteur, maar iets anders?

Is een opleiding Bandenmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Bandenmonteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bandenmonteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bandenmonteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bandenmonteur te worden?

Zou je graag Bandenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bandenmonteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar