Banketbakker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Banketbakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep banketbakker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je banketbakker wordt.

 

Wat is een Banketbakker?

De Banketbakker is een bakker die gespecialiseerd is in het maken van zoete producten zoals gebak, koek en suikerwerk. Een zelfstandig Banketbakker kan zelf beslissen wat hij maakt en moet daarvoor zelf de benodigde ingrediënten bij elkaar verzamelen. In een bakkerij met een baas wordt de Banketbakker veteld wat hij moet maken, en worden de ingrediënten door iemand anders besteld, gekocht en aangeleverd.

De kern van het werk van de  Banketbakker is natuurlijk de voorbereiding en het bakken zelf. Voor dit proces heeft men zowel lichamelijke kracht nodig als discipline. De Banketbakker moet er goed voor zorgen dat de ingrediënten in de juiste combinaties worden gebruikt en dat het baksel een soepele consistentie heeft. Ook moet het mengsel goed gevormd worden, zodat het er uiteindelijk uit komt te zien zoals het hoort. Als dit goed zit, wordt alles (indien nodig) gebakken. Er moet dan goed opgelet worden dat alle apparatuur goed werkt, en dat het product precies goed gebakken is. Dit alles gebeurt in de vroege ochtend, zodat alle zoetwaren op tijd klaar staan voor de opening van de winkel. Nadien is het vaak ook nog de taak van de Banketbakker om de gebruikte apparatuur schoon te maken.

Een goede Banketbakker verzint zelf nieuwe recepten en producten.Wil je werken als Banketbakker?

Werk je al als Banketbakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Banketbakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Banketbakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Banketbakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Banketbakker

Wat verdient een Banketbakker?

Als Banketbakker begint men vaak met een salaris dat gelijkstaat aan het minimumloon, wat (afhankelijk van leeftijd) ongeveer rond de €1000 zal uitkomen. In een eigen bakkerij bestaat de kans dat de Banketbakker wel €2250 of meer per maand gaat verdienen, afhankelijk van de klanten die men binnen weet te halen en vast te houden.

Salarisschaal Banketbakker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Banketbakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Banketbakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Banketbakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Banketbakker vacatures

Vacature Banketbakker met passie voor kwaliteit
Flexcraft
Banketbakkerij Horizon, gelegen in Velp, is een industriële producent van gebak en desserts. Vanuit deze organisatie vindt een breed assortiment gebak zijn weg naar diverse grootgebruikers in Retail, Foodservice en …
Vacature Banketbakker Goedhart Sevenum
Manpower
Over de functie Ben je gek op gebak en word jij het liefst dagelijks omringt hiermee? Dan ben je bij Goedhart in Sevenum aan het juiste adres. In jouw rol …
Vacature Banketbakker Venlo
Manpower
Over de functie Heb jij ten minste een jaar werkervaring in een bakkerij en ben je op zoek naar een plek waar je jouw talenten kunt toepassen? Zoek dan niet …
Vacature Banketbakker Velp
Manpower
Over de functie Ben jij een enthousiaste (banket)bakker met een mbo niveau 2 diploma op zak? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan gauw verder, want dan is …
Vacature Onderhoudsmonteur Installaties Banketbakkerij | MBO - Sevenum
WR.nl Solliciteren, Sevenum
Installatiemonteur - Wie wordt jouw werkgever?: Wij zijn een grote bakkerij. Wil jij onze machines onderhouden? Heb jij ervaring als monteur in de procesindustrie? Vaste baan: Onderhoudsmonteur Installaties Banketbakkerij | …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Banketbakker

Wat zijn de baankansen voor een Banketbakker?

De arbeidsmarkt voor de Banketbakker is gunstig, aangezien er altijd wel Bakkers nodig zijn en men vaak vanuit de opleiding al goed werk kan vinden. Doorgroeien kan alleen als men besluit zelfstandig ondernemer te worden.

De actuele kans op werk voor een Banketbakker

Het beroep Banketbakker is onderdeel van de beroepsfamilie Brood- en banketbakkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Brood- en banketbakkers is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

43

Baankans Banketbakker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Banketbakker worden: Opleidingen tot Banketbakker

Wil je Banketbakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Banketbakker.

Hoe word je een Banketbakker? 

Om Banketbakker te worden heeft men een MBO diploma in Bakkerij nodig. Zonder zo'n soort diploma moet men zich langzaam opwerken tot positie van Banketbakker in een bakkerij en eerst langere tijd ander bakkerswerk doen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Banketbakker

9-weekse Patisserie
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken. De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime …
9-weekse Patisserie

Omscholen tot Banketbakker

Als je je wilt omscholen tot Banketbakker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Banketbakker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Banketbakker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Banketbakker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Banketbakker

Als je Banketbakker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Banketbakker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Banketbakker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Banketbakker?

Competenties en Vaardigheden Banketbakker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Banketbakker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Banketbakker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Banketbakker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Banketbakker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Banketbakker. Als Banketbakker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Banketbakker:


zie volledige beschrijving persoonstype Banketbakker

Vakkennis voor een Banketbakker

Het is voor een Banketbakker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Banketbakker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Banketbakker


Werkervaring Banketbakker

Het is voor een startend Banketbakker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Banketbakker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bakker .

Iets anders leren?

Is Banketbakker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Banketbakker

Met wie werkt een Banketbakker samen? 

Als hij voor een bakkerij werkt, heeft een Banketbakker bijna alleen contact met de andere bakkers in het bedrijf. Als hij voor zichzelf werkt is er ook veel contact met leveranciers, eventueel andere bakkers en met de klanten die langskomen. Het netwerk van een Banketbakker kan dus erg verschillen, afhankelijk van de positie die hij heeft.


  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten
Banketbakker


Organisaties waar een Banketbakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Banketbakker meestal werkt.

Waar werkt een Banketbakker?

De Banketbakker werkt in een bakkerij die door een gerund wordt eigenaar wordt, door de Banketbakker zelf of onderdeel is van een keten. Als de waren op dezelfde plaats gemaakt en verkocht worden, is vaak sprake van een ambachtelijke bakkerij. Als men in een productiehal werkt, dan werkt men bij een industriële bakkerij.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Banketbakker

Waar kun je het beste werken als Banketbakker? Hieronder vind je de best door de Banketbakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Banketbakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Banketbakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Banketbakker.

Welke competenties heeft een Banketbakker nodig?

Een Banketbakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Banketbakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Banketbakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Banketbakker nodig? 

De Banketbakker heeft, afhankelijk van de functie, een groot creatief vermogen nodig, om zo lekkere en aantrekkelijke nieuwe zoetwaren te bedenken (Romanticus). Omdat deze zoetwaren er goed (en hetzelfde) uit moeten zien is het belangrijk dat de Banketbakker nauwkeurig en gedisciplineerd te werk gaat, om zo de perfecte zoetwaren te kunnnen creëeren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Banketbakker


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Banketbakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Banketbakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Banketbakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Banketbakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Banketbakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Banketbakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Banketbakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Banketbakker iets voor je?

Zou je graag Banketbakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Banketbakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Banketbakker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Banketbakker

Vacature Allround Banketbakker
Brood & Banket Bakkerij Stam
Wij zijn een brood en banketbakkerij met een vrij groot assortiment brood en banket producten. Wij zoeken een flexibele en allround Banketbakker om ons kleine team te versterken. De werkzaamheden …
Vacature Allround Banketbakker
Bakkerij Klok
Voor ons jonge en snel groeiende bakkers bedrijf zijn wij op zoek naar een Allround Banketbakker met minimaal 1 jaar werkervaring in een bakkerij. Je zal voornamelijk het banket verzorgen …
Vacature Onderhoudsmonteur Installaties Banketbakkerij | MBO
WR.nl Solliciteren
Wie wordt jouw werkgever?: Wij zijn een grote bakkerij.Wil jij onze machines onderhouden?Heb jij ervaring als monteur in de procesindustrie?Vaste baan: Onderhoudsmonteur Installaties Banketbakkerij | MBO | 2.500 - 3.250 …
Vacature Bijbaan inpakafdeling banketbakkerij
Banketbakkerij van Strien
Voor onze bakkerij zijn wij op zoek naar collega's vanaf jaar die als oproepkracht op onze inpakafdeling willen werken.Als inpakmedewerker pak je samen met je collega’s de geproduceerde koekjes of …
Vacature Medewerker expeditie gezocht voor banketbakkerij
Banketbakkerij van Strien
Koekjes en soesjes bakken waar je verslingerd aan raakt. Dat is wat de Van Strien banketbakkers het liefste doen! En daar hebben we een lange traditie in. Al sinds komen …

Actuele blogposts


reacties op Banketbakker

jens

cool

Johan

Ik ben het volledig eens met Patrick,H.Gr.

bas

leuk onderwerp :)

Patrick

Als je iets wil bereiken moet men overal en om het even in wat voor sector hard werken. Tegenover lange dagen (indien je dat zou wensen) staat een meer dan gemiddeld loon waarvan de meeste mensen enkel maar van kunnen dromen.  

jan

Hard werken .lange dagen.slecht betaald

Henri

Hard werken,lange dagen,ben ik het mee eens.Slecht betaald,valt reuze mee.Gr.

bamie

Alfred

Banketbakker,heerlijk,smakelijk en creatief beroep.Ik zal niet anders willen 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar