Banketbakker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Banketbakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep banketbakker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je banketbakker wordt.

Wat is een Banketbakker?

De Banketbakker is een bakker die gespecialiseerd is in het maken van zoete producten zoals gebak, koek en suikerwerk. Een zelfstandig Banketbakker kan zelf beslissen wat hij maakt en moet daarvoor zelf de benodigde ingrediënten bij elkaar verzamelen. In een bakkerij met een baas wordt de Banketbakker veteld wat hij moet maken, en worden de ingrediënten door iemand anders besteld, gekocht en aangeleverd.

De kern van het werk van de  Banketbakker is natuurlijk de voorbereiding en het bakken zelf. Voor dit proces heeft men zowel lichamelijke kracht nodig als discipline. De Banketbakker moet er goed voor zorgen dat de ingrediënten in de juiste combinaties worden gebruikt en dat het baksel een soepele consistentie heeft. Ook moet het mengsel goed gevormd worden, zodat het er uiteindelijk uit komt te zien zoals het hoort. Als dit goed zit, wordt alles (indien nodig) gebakken. Er moet dan goed opgelet worden dat alle apparatuur goed werkt, en dat het product precies goed gebakken is. Dit alles gebeurt in de vroege ochtend, zodat alle zoetwaren op tijd klaar staan voor de opening van de winkel. Nadien is het vaak ook nog de taak van de Banketbakker om de gebruikte apparatuur schoon te maken.

Een goede Banketbakker verzint zelf nieuwe recepten en producten.

Wil je werken als Banketbakker?

Werk je al als Banketbakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Banketbakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Banketbakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Banketbakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Banketbakker

Wat verdient een Banketbakker?

Als Banketbakker begint men vaak met een salaris dat gelijkstaat aan het minimumloon, wat (afhankelijk van leeftijd) ongeveer rond de €1000 zal uitkomen. In een eigen bakkerij bestaat de kans dat de Banketbakker wel €2250 of meer per maand gaat verdienen, afhankelijk van de klanten die men binnen weet te halen en vast te houden.

Salarisschaal Banketbakker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Banketbakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Banketbakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Banketbakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Banketbakker vacatures

QA Officer bij De Aviateur Banketbakkerijen BV
DUPP – Food Recruitment
De Aviateur Banketbakkerijen BV (www.aviateur.nl) is sinds eind 2019 onderdeel van Biscuit International. De Aviateur heeft moderne industriële banketbakkerijen in Ochten, Middelstum, Dalfsen, Alkmaar, Dokkum en Broek op Langedijk. Het …
Banketbakker
Als banketbakker creëer jij het gebak, de gevulde koeken, cakejes en overige zoetigheden. Dit alles mag jij gaan doen in een ambachtelijke bakkerij waar men oog heeft voor detail en …
Banketbakker, Oldenzaal
Attract Uitzendbureau
Als banketbakker creëer jij het gebak, de gevulde koeken, cakejes en overige zoetigheden. Dit alles mag jij gaan doen in een ambachtelijke bakkerij waar men oog heeft voor detail en …
Medewerker brood- en banketbakkerij
Tempo-Team
Locatie ROOSENDAAL Functieomschrijving Wil je fulltime aan de slag bij een familiebedrijf? Wil jij graag een baan waar je mogelijkheden hebt om door te groeien? Lees dan snel verder. Als …
banketbakker
Van Nes + Plaisier personeelsdiensten b.v.
Jij bent gek op het bereiden van heerlijk banket, gebak, taarten en vlaaien! Met grote nauwkeurigheid en toewijding streef jij altijd naar de hoogste kwaliteit, zodat elke dag honderden klanten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Banketbakker

Wat is de toekomst van Banketbakker?

De arbeidsmarkt voor de Banketbakker is gunstig, aangezien er altijd wel Bakkers nodig zijn en men vaak vanuit de opleiding al goed werk kan vinden. Doorgroeien kan alleen als men besluit zelfstandig ondernemer te worden.

Baankans Banketbakker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Banketbakker worden: Opleidingen tot Banketbakker

Wil je banketbakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Banketbakker? 

Om Banketbakker te worden heeft men een MBO diploma in Bakkerij nodig. Zonder zo'n soort diploma moet men zich langzaam opwerken tot positie van Banketbakker in een bakkerij en eerst langere tijd ander bakkerswerk doen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Banketbakker

9-weekse Patisserie
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken. De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime …
Meer opleidingen Banketbakker

Weet je nog niet of je Banketbakker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Banketbakker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Banketbakker

Met wie werkt een Banketbakker samen? 

Als hij voor een bakkerij werkt, heeft een Banketbakker bijna alleen contact met de andere bakkers in het bedrijf. Als hij voor zichzelf werkt is er ook veel contact met leveranciers, eventueel andere bakkers en met de klanten die langskomen. Het netwerk van een Banketbakker kan dus erg verschillen, afhankelijk van de positie die hij heeft.


  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten
Banketbakker


Organisaties waar een Banketbakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Banketbakker meestal werkt.

Waar werkt een Banketbakker?

De Banketbakker werkt in een bakkerij die door een gerund wordt eigenaar wordt, door de Banketbakker zelf of onderdeel is van een keten. Als de waren op dezelfde plaats gemaakt en verkocht worden, is vaak sprake van een ambachtelijke bakkerij. Als men in een productiehal werkt, dan werkt men bij een industriële bakkerij.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Banketbakker

Waar kun je het beste werken als Banketbakker? Hieronder vind je de best door de Banketbakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Banketbakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Banketbakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Banketbakker.

Welke competenties heeft een Banketbakker nodig?

Een Banketbakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Banketbakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Banketbakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Banketbakker nodig? 

De Banketbakker heeft, afhankelijk van de functie, een groot creatief vermogen nodig, om zo lekkere en aantrekkelijke nieuwe zoetwaren te bedenken (Romanticus). Omdat deze zoetwaren er goed (en hetzelfde) uit moeten zien is het belangrijk dat de Banketbakker nauwkeurig en gedisciplineerd te werk gaat, om zo de perfecte zoetwaren te kunnnen creëeren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Banketbakker


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Banketbakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Banketbakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Banketbakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Banketbakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Banketbakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Banketbakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Banketbakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Banketbakker iets voor je?

Zou je graag Banketbakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Banketbakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Banketbakker

jens

cool

Johan

Ik ben het volledig eens met Patrick,H.Gr.

bas

leuk onderwerp :)

Patrick

Als je iets wil bereiken moet men overal en om het even in wat voor sector hard werken. Tegenover lange dagen (indien je dat zou wensen) staat een meer dan gemiddeld loon waarvan de meeste mensen enkel maar van kunnen dromen.  

jan

Hard werken .lange dagen.slecht betaald

Henri

Hard werken,lange dagen,ben ik het mee eens.Slecht betaald,valt reuze mee.Gr.

bamie

Alfred

Banketbakker,heerlijk,smakelijk en creatief beroep.Ik zal niet anders willen 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar