Barbediende worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Barbediende? Lees de functieomschrijving.

De Barbediende werkt in een horecagelegenheid. De Barbediende werkt hier achter de bar en serveert drankjes. Dit kunnen zowel alcoholische als non-alcoholische drankjes zijn. De barbediende kan vaak ook cocktails en shakes maken. De Barbediende heeft een goede kennis van de beschikbare alcoholische en non-alcoholische dranken, hoe zij geserveerd moeten worden en hoe zij bereid moeten worden.

De Barbediende neemt bestelling op van klanten die direct aan de bar zitten of van obers en serveersters die de bestellingen van de klant hebben opgenomen en de drankjes vervolgens aan de klant serveren. Niet alle barbedienden hebben dus direct contact met de klant. Toch moet de Barbediende wel klantvriendelijk zijn en aan de wensen en behoeften van de klant willen voldoen.

De Barbediende moet affiniteit hebben met de horeca. De Barbediende kan bij diverse horecagelegenheden werkzaam zijn. Denk hierbij aan de bar in een restaurant of hotel, een kroeg of in een uitgaansgelegenheid.

Wil je werken als Barbediende?

Werk je al als Barbediende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Barbediende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Barbediende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Barbediende in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Barbediende

Wat verdient een Barbediende?

De Barbediende verdient tussen de €1600,- en €2200,-.

Salarisschaal Barbediende

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Barbediende

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Barbediende

Hoe goed is de toekomst voor de Barbediende? 

Er is veel vraag naar horecapersoneel. Het arbeidsmarktperspectief voor de Barbediende is dan ook gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Barbediende vaak in de vorm van meer verantwoordelijkheden, zoals het afsluiten.

Baankans Barbediende

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Barbediende worden: Opleidingen tot Barbediende

Hoe word je een Barbediende? 

Om aan de slag te kunnen als Barbediende is geen specifieke opleiding nodig. De Barbediende leert in de praktijk alles wat de barbediende nodig heeft. Ervaring in de horeca is vaak wel een pre.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Barbediende

Meer opleidingen Barbediende

Weet je nog niet of je Barbediende wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Barbediende of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Barbediende

Met wie werkt een Barbediende samen? 

De Barbediende heeft contact met de klant of heeft contact met de obers en serveersters die de bestellingen opnemen en de drankjes bij de klant brengen. Daarnaast heeft de Barbediende ook te maken met een leidinggevende of manager.


Barbediende


Organisaties waar een Barbediende werkzaam is

Waar werkt een Barbediende meestal? 

De Barbediende werkt bij een horecagelegenheid. Dit kan een bar in een hotel of restaurant zijn, maar ook in een kroeg of andere uitgaansgelegenheid. De Barbediende is altijd werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Barbediende

Waar kun je het beste werken als Barbediende? Hieronder vindt je de best door de Barbediende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Barbediende.

Competenties, Skills en Vaardigheden Barbediende:

Welke competenties heeft een een Barbediende nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Barbediende

Wat voor persoonlijkheid heb je als Barbediende nodig? 

De Barbediende moet klantvriendelijk zijn en aan de wensen en behoeften van de klant willen voldoen (Gever). Wel moet de Barbediende een harde werker zijn en energiek en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Werken in de horeca is vaak zwaar en de Barbediende maakt soms lange dagen.

Bekijk de persoonstypen voor Barbediende


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Barbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Barbediende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Barbediende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Barbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Barbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Barbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Barbediende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Barbediende iets voor je?

Zou je graag Barbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Barbediende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Barbediende

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar