Basfluit leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Basfluit leraar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep basfluit leraar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je basfluit leraar wordt.

 

Wat is een Basfluit leraar?

 

De basfluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument basfluit bespelen. De basfluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De basfluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de basfluit leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de basfluit leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De basfluit leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de basfluit leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de basfluit leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een basfluit leraar gaat die op een hoger niveau zit.               Wil je werken als Basfluit leraar?

Werk je al als Basfluit leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Basfluit leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Basfluit leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Basfluit leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Basfluit leraar
  • Muziek leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Basfluit leraar

Wat verdient een Basfluit leraar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de basfluit leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De basfluit leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een basfluit leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De basfluit leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als basfluit leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de basfluit leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Salarisschaal Basfluit leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Basfluit leraar

Er zijn geen vacatures Basfluit leraar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Basfluit leraar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Basfluit leraar in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Basfluit leraar

Wat is de toekomst van Basfluit leraar?

 

Het is voor de basfluit leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van basfluit  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de basfluit leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De basfluit leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans Basfluit leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Basfluit leraar worden: Opleidingen tot Basfluit leraar

Wil je basfluit leraar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Basfluit leraar? 

 

Als de basfluit leraar de basfluit goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de basfluit leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de basfluit leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de basfluit leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel basfluit leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de basfluit leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de basfluit leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat basfluit leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De basfluit leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Basfluit leraar

Er zijn geen opleidingen Basfluit leraar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Basfluit leraar in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Basfluit leraar

Met wie werkt een Basfluit leraar samen? 

 

Elke basfluit leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de basfluit leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de basfluit leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de basfluit leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere basfluit leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de basfluit leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de basfluit leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega basfluit leraar.  

Op een muziekschool heeft de basfluit leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever basfluit wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Basfluit leraar
  • Muziek leraar
Basfluit leraar


Organisaties waar een Basfluit leraar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Basfluit leraar meestal werkt.

Waar werkt een Basfluit leraar?

 

De basfluit leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De basfluit leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de basfluit  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Basfluit leraar

Waar kun je het beste werken als Basfluit leraar? Hieronder vind je de best door de Basfluit leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Basfluit leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Basfluit leraar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Basfluit leraar.

Welke competenties heeft een Basfluit leraar nodig?

Een Basfluit leraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Basfluit leraar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Basfluit leraar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Basfluit leraar nodig? 

 

De basfluit leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de basfluit leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de basfluit leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de basfluit leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de basfluit leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

 

Bekijk de persoonstypen voor Basfluit leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Basfluit leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Basfluit leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Basfluit leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Basfluit leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Basfluit leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Basfluit leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Basfluit leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Basfluit leraar iets voor je?

Zou je graag Basfluit leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Basfluit leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Basfluit leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar