Beatboxer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beatboxer? Lees de functieomschrijving.

Een beatboxer is iemand die met zijn mond melodieën, beats, vocalen en allerlei soorten andere geluiden weet te creëren.

De beatboxer weet met alleen zijn mond, lippen, ademhaling, stem en tong geluiden, melodieën en beats te produceren. Hij denkt na over geluiden die hij wil maken en probeert deze vervolgens (eventueel met een microfoon erbij) uit. De beatboxer kan zo in snel tempo meerdere geluiden en melodieën achter elkaar zetten (en eventueel tussendoor zingen) en is op deze manier zijn eigen muziekapparatuur. 

 De beatboxer kan met zijn zelfgemaakte en bedachte geluiden en beats solo (of in groepsverband met andere beatboxers) optreden. Veel beatboxers treden tijdens evenementen op als special acts. Daarnaast heb je ook beatboxers die hun talent gebruiken om een muzikale comedyshow te creëren. Een groot voorbeeld hiervan is de Engelse Beardyman die zijn beatboxskills met live gemaakte muzikale beats en imitaties combineert en hiermee groot succes heeft op vele comedyfestivals. 

Omdat met name de rapmuziek door zijn vrije stijl uitermate geschikt is om op te beatboxen kan de beatboxer naast solo optredens zijn muziek ook gebruiken om een rapper (of rapgroep) te ondersteunen. Hierbij zijn met name de freestyle optredens (waarin de rapper teksten op het moment zelf improviseert en rapt en de beatboxer er ter plekke een beat bij maakt) vrij populair. Ook kan de beatboxer zijn talent gebruiken om geluiden op te nemen voor muziekproducers of tekenfilms. Ook zijn er toneelstukken waarin een beatboxer de voorstelling live van geluiden, beats en melodieën voorziet

Wil je werken als Beatboxer?

Werk je al als Beatboxer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beatboxer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Beatboxer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Beatboxer in één oogopslag

Netwerk:

  • Beatboxers
  • Rappers
  • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beatboxer

Wat verdient een Beatboxer?

Omdat het geld wat de beatboxer per optreden (of gemaakte track) verdient in principe per persoon verschilt valt hier geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Beatboxer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Beatboxer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beatboxer

Hoe goed is de toekomst voor de Beatboxer? 

Omdat beatboxer een vrij specifiek beroep is en de beatboxer er zelf hard voor moet werken voordat hij geld kan verdienen met het beatboxen is het arbeidsperspectief vrij laag. De beatboxer moet er, overtuigd van zijn eigen talent, hard voor werken om erkent te worden als professionele beatboxer. Om dit te bereiken moet hij hard werken aan zijn podiumpresentatie, zijn talent, zijn show en zijn muziek. Daarnaast moet de beatboxer zoveel mogelijk optredens voor zichzelf proberen te regelen.

Om bekend(er) te worden bij het grote publiek kan de beatboxer meedoen aan beatboxwedstrijden of battles (waarin hij het tegen andere beatboxer opneemt). Als hij hoog in die competitie eindigt is dit goed voor veel publiciteit en dit kan hem meer optredens opleveren.

Daarnaast kan de beatboxer samen gaan werken met (bekende) rappers om zo met het beatboxen geld te kunnen verdienen en naamsbekendheid te genereren. 

 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Beatboxer worden: Opleidingen tot Beatboxer

Hoe word je een Beatboxer? 

Er is geen opleiding tot beatboxer. De beginnende beatboxer kan met hulp van andere beatboxers of informatie in boeken of op het internet leren beatboxen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Beatboxer

Meer opleidingen Beatboxer

Weet je nog niet of je Beatboxer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Beatboxer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Beatboxer

Met wie werkt een Beatboxer samen? 

De beatboxer heeft tijdens zijn werkzaamheden het meest te maken met publiek. Zij reageren op zijn muziek en zijn de indicatie of hij een goed of slecht optreden heeft neergezet. Afhankelijk van de reacties van het publiek weet hij op welke voet hij door moet gaan en welke dingen hij moet verbeteren.

Daarnaast kan de beatboxer samenwerken met andere beatboxers of kan hij geluiden, beats en muziek produceren en creëren voor rappers.

 


  • Beatboxers
  • Rappers
  • Publiek
Beatboxer


Organisaties waar een Beatboxer werkzaam is

Waar werkt een Beatboxer meestal? 

De beatboxer werkt zelfstandig of kan met andere beatboxers en/of rappers samenwerken. De beatboxer treedt (afhankelijk van de kant die hij zelf kiest) tijdens o.a. festivals, theaters, op poppodia en in jeugdhonken op.

Daarnaast zijn er ook theatervoorstellingen waar ze beatboxers zoeken om in de voorstelling de live muziek te verzorgen. Hiervoor kan de beatboxer auditie doen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Beatboxer

Waar kun je het beste werken als Beatboxer? Hieronder vindt je de best door de Beatboxer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beatboxer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beatboxer:

Welke competenties heeft een een Beatboxer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Beatboxer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Beatboxer nodig? 

De beatboxer is iemand die, om van zijn muziek te kunnen leven, mensen moet kunnen overtuigen van zijn talent. Alleen dan kan hij grote publiek bereiken. Daarom is het belangrijk dat hij ambitieus te werk gaat, zijn beats en act tot het uiterste perfectioneert, zich veel bezighoudt met netwerken en zichzelf zoveel mogelijk probeert te onwikkelen tijdens het maken van zijn beats en tijdens het performen van zijn optredens. De beatboxer probeert dingen te verbeteren als ze niet goed gaan en geniet ervan als hij een goed optreden heeft gehad. (perfectionist en levensgenieter).

 

Bekijk de persoonstypen voor Beatboxer


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Beatboxer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beatboxer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beatboxer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beatboxer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beatboxer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beatboxer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beatboxer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beatboxer iets voor je?

Zou je graag Beatboxer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beatboxer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beatboxer

bitch

woowwwww DAT WIST IK NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

roy

Je bent nooit te oud om te leren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar