Beheertechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beheertechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beheertechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beheertechnicus wordt.

 

Wat is een Beheertechnicus?

Een beheertechnicus beheert (complexe) industriële installaties van bedrijven en ondernemingen. Dit kunnen installaties zijn zoals rioolsystemen, klimaatinstallaties en andere gebouwautomatiseringssystemen of industriële installaties zoals productie en automatiseringssystemen.

Een beheertechnicus is verantwoordelijk voor het uitvoeren en controleren van de onderhoudscontracten van de technische installaties. Sommige technische installaties zijn zo complex van aard dat de bedrijven die ze gebruiken onvoldoende kennis bezitten om deze installaties zelf adequaat te kunnen onderhouden. Of is het efficiënter om de onderhoudswerkzaamheden uit te besteden aan een externe partij. Het onderhoud van de installaties wordt dan uitbesteed aan installatietechniek- en onderhoudbureaus of aan de fabrikant van de technische installatie. Soms is een beheertechnicus zelf verantwoordelijk voor het verrichten van de onderhoudswerkzaamheden echter in sommige gevallen stuurt de beheertechnicus een team van monteurs aan. Dit is voornamelijk het geval bij grote industriële installaties en in deze gevallen heeft de beheertechnicus meer een coördineerde functie. Een andere veel voorkomende rol van een beheertechnicus is die van storingsmonteur. Op het moment dat een technische installatie mankementen vertoond en het niet meer doet dan kan de beheertechnicus ingeschakeld worden om als storingsdienst te fungeren. 

Een beheertechnicus is doorgaands in dienst van een installatie- of onderhoudsbureau of werkt voor een fabrikant van technische installaties. Grote fabrieken of ondernemingen waar veel technische installaties in voor komen kunnen ook zelf beheertechnici in dienst hebben.

 

 

 
 
 


Wil je werken als Beheertechnicus?

Werk je al als Beheertechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beheertechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beheertechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beheertechnicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Monteurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beheertechnicus

Wat verdient een Beheertechnicus?

Het gemiddelde salaris van een beheertechnicus ligt tussen de circa 1.500 en 3.000 euro per maand. De type werkzaamheden van de beheertechnicus zijn erg bepalend voor het salaris. Op het moment dat een beheertechnicus een meer coördinerende rol heeft en verantwoordelijk is voor meerdere monteurs en installaties dan verdient deze doorgaands een hoger salaris. Verder is de complexiteit van de te beheren installaties van invloed op het salaris. Een beheertechnicus van een geavanceerde installatie in een kerncentrale verdient doorgaands meer dan een beheertechnicus van een klimaatsysteem in een klein kantoorpand. 

 

 
 
 

Salarisschaal Beheertechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Beheertechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Beheertechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beheertechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beheertechnicus vacatures

Vacature Senior Beheertechnicus, Zoetermeer
Engie Nederland
Als (senior) beheertechnicus bij ENGIE Services ben je werkzaam op de industriële productielocaties van onze klanten. Op deze locaties heeft ENGIE Services de totale verantwoordelijkheid van, en beheer over, alle …
Vacature Beheertechnicus, Schiphol
Engie Nederland
Beheertechnicus, Schiphol Word jij enthousiast van het feit dat jij als beheertechnicus de verantwoordelijkheid hebt voor het technisch beheer en onderhoud bij onze klant KLM? Lees snel verder, wie weet …
Vacature Senior Beheertechnicus Industrie, Hengelo
Engie Nederland
Vanuit onze vestiging in Hengelo zoeken we een Senior Beheertechnicus Industrie. ENGIE Services Noord doet vanuit Hengelo het onderhoud en beheer aan alle gebouwgebonden technische installaties bij diverse klanten in …
Vacature Beheertechnicus, Oisterwijk
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Regelen, organiseren, collega's en onderaannemers aansturen, overleggen met de klant en regelmatig zelf de handen uit de mouwen steken. Als Beheertechnicus bij ENGIE ben je een echte allrounder. Jou …
Vacature Beheertechnicus E/ W
Krosto Techniek
Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van derde partijen.  Je bent het eerstelijns aanspreekpunt op enkele locaties in directe omgeving.  Je verricht inspecties op locatie, verhelpt storingen en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beheertechnicus

Wat is de toekomst van Beheertechnicus?

Het algemene arbeidsperspectief is goed voor een beheertechnicus. Technische installaties komen in alle soorten branches veel voor en er is ook altijd vraag naar mensen die ze kunnen onderhouden. Het worden van een beheertechnicus is dan ook niet moeilijk. Er zijn dan over het algemeen ook veel vacatures voor beheertechnicus te vinden. Er zijn geen directe doorgroeimogelijkheden voor een beheertechnicus.

 
 
 

Baankans Beheertechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Beheertechnicus worden: Opleidingen tot Beheertechnicus

Wil je Beheertechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Beheertechnicus.

Hoe word je een Beheertechnicus? 

Een beheerstechnicus heeft doorgaands MBO werk- en denkniveau. Veel algemene technische, werktuigbouwkundige of mechanische MBO opleidingen zijn geschikt om beheertechnicus te worden. Een beheertechnicus krijgt veelal nog een interne opleiding van het bedrijf waarbij de beheertechnicus in dienst is. Zo leert de beheertechnicus alle specificaties van de installaties waarmee de beheertechnicus moet werken. 

 

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beheertechnicus

Er zijn geen opleidingen Beheertechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beheertechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Beheertechnicus

Als je Beheertechnicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beheertechnicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beheertechnicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beheertechnicus?

Competenties en Vaardigheden Beheertechnicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Beheertechnicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Beheertechnicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beheertechnicus

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Beheertechnicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beheertechnicus. Als Beheertechnicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beheertechnicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Beheertechnicus

Vakkennis voor een Beheertechnicus

Het is voor een Beheertechnicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Beheertechnicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Beheertechnicus


Werkervaring Beheertechnicus

Het is voor een startend Beheertechnicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beheertechnicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderhoudsmonteur .

Iets anders leren?

Is Beheertechnicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Beheertechnicus

Met wie werkt een Beheertechnicus samen? 

Een beheertechnicus heeft veel extern klant contact met de eigenaren van de installaties die de beheertechnicus beheert.  De beheertechnicus kan verder ook contact hebben met de monteurs die de onderhoudswerkzaamheden verrichten en de gebruikers van de technische installaties.

 

 
 
 

  • Monteurs
Beheertechnicus


Organisaties waar een Beheertechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beheertechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Beheertechnicus?

Een beheertechnicus is doorgaands in dienst van een installatie- of onderhoudsbureau. Dit zijn profit organisaties. Sommige beheertechnici zijn intern in dienst bij bijvoorbeeld een fabriek maar ook de defensie heeft beheertechnici in dienst.

 

 
 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Beheertechnicus

Waar kun je het beste werken als Beheertechnicus? Hieronder vind je de best door de Beheertechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beheertechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beheertechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beheertechnicus.

Welke competenties heeft een Beheertechnicus nodig?

Een Beheertechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beheertechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beheertechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beheertechnicus nodig? 

Een beheertechnicus moet een goed oog voor detail hebben. De beheertechnicus is immers verantwoordelijk voor de installaties en moet dus op tijd kunnen ingrijpen als er iets niet klopt. Oog voor detail en een goed observatievermogen zijn dus van belang. Eigenschappen die passen bij de waarnemer. Technische installaties zijn vaak complex van aard en hebben een strikte gebruiksaanwijzing. Veel van deze installaties zijn van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van de ondernemingen die ze gebruiken. Het beheren van deze installaties is dan ook een taak met veel verantwoordelijkheid. Discipline en het streven naar een optimale prestatie zijn dan ook verreist. Beiden eigenschappen die passen bij het persoonstype de perfectionist

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Beheertechnicus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Beheertechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beheertechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beheertechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beheertechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beheertechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beheertechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beheertechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beheertechnicus iets voor je?

Zou je graag Beheertechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beheertechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Beheertechnicus?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Beheertechnicus

Vacature Beheertechnicus
Krosto Techniek
Je bent het aanspreekpunt voor één of meerdere klanten. Jij zorgt ervoor dat de gebouwgebonden installaties ten alle tijden in topconditie zijn. Je beheert het beheersproces van deze installaties en …
Vacature Beheertechnicus Justitiële Complexen
ABC Professionals
Bedrijfsprofiel:De werkzaamheden zullen worden verricht voor een multifunctionele dienstverlener als het gaat om het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van technische installaties voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de …

Actuele blogposts


reacties op Beheertechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar