Storingsmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Storingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep storingsmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je storingsmonteur wordt.

 

Wat is een Storingsmonteur?

Een storingsmonteur is iemand die zelfstandig of in een team storingen verhelpt, preventieve onderhoudswerkzaamheden verricht en soms ook machines en dergelijke installeert. Bijna ieder bedrijf dat met grote hoeveelheden machines werkt heeft een storingsmonteur nodig, want installaties kunnen nu eenmaal uitvallen en het is meestal van belang dat deze weer snel in werking gesteld worden zodra dit gebeurt.

De storingsmonteur is dus veelal bezig met controleren, onderhouden en repareren. Het repareren gebeurt zonder regelmaat, omdat natuurlijk niet te voorzien is wanneer en hoe vaak defecten zich voordoen. Hierbij hoort bijna altijd het schriftelijk rapporteren van de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, zodat anderen de grote lijn in de gaten kunnen houden. Voor de storingsmonteur is het vooral belangrijk snel ter plekke te zijn, snel in te zien waar de fout zit en deze te verhelpen, en daarbij te begrijpen wat er mis is gegaan om het te kunnen rapporteren. Stressbestendigheid is dus zeker een competentie die een goede storingsmonteur moet hebben. Ook flexibiliteit is belangrijk, want de storingsmonteur werkt vaak in ploegendienst en heeft dus geen vaste werktijden.Wil je werken als Storingsmonteur?

Werk je al als Storingsmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Storingsmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Storingsmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Storingsmonteur in één oogopslag

Netwerk:

 • Hoofdmonteur
 • Shift operator
 • Installatiebeheerder
 • Machine-operator
 • Procesoperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

379


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Storingsmonteur

Wat verdient een Storingsmonteur?

Een beginnend storingsmonteur verdient meestal tussen de 1700 en 2000 per maand, en kan doorgroeien naar rond de 3000 per maand. In verband met de ploegendienst die bij het werk hoort kent het beroep vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook is soms een bonusregeling van toepassing.

Salarisschaal Storingsmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Storingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Storingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Storingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Storingsmonteur vacatures

Vacature Storingsmonteur
Raaak personeel
Wat ga je doenBen jij een enthousiaste vakspecialist en wil je werken als allround storingsmonteur? Heb je kennis van hydrauliek, pneumatiek en PLC besturingstechniek? Dan zoeken we jou! Salaris €2800,- …
Vacature Storingsmonteur (Mechanisch) - 3-ploegen
Raaak personeel
Wat ga je doenBen jij een ervaren Storingsmonteur-W en wil jij werken in de 3-ploegen? Aanbod: een jaarcontract, salaris tot 3.050 + 19% toeslag. Lees verder! Als Storingsmonteur kom je …
Vacature Onderhouds- Storingsmonteur | Deventer | €40 - €55 K
Four Life Sciences
Onderhouds- Storingsmonteur | Waalwijk | €40 - €55 K Wat ga je doen als Onderhouds- Storingsmonteur ? Als Onderhouds- en storingsmonteur ben je samen met je team verantwoordelijk voor het …
Vacature Allround storingsmonteur technische dienst
Luba
Functieomschrijving Dit is een functie waarbinnen je jezelf uiteindelijk kan ontwikkelen naar coördinator van de technische dienst op 1 van de locaties. Dit betekent dat je volop meewerkt in de …
Vacature Storingsmonteur spoorwissels
Luba
Door middel van een intern opleidingstraject wordt je opgeleid tot "allround medewerker mobiele baan service". In eerste instantie ben je altijd samen met een collega op pad. Wat ga je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Storingsmonteur

Wat is de toekomst van Storingsmonteur?

Het arbeidsmarktperspectief voor storingsmonteurs is momenteel goed. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Zou een storingsmonteur genoeg technische kennis hebben en ook over leidinggevende kwaliteiten beschikken, dan zou hij kunnen doorgroeien naar de functie van hoofdmonteur, teamcoördinator of procesleider. Vanuit die functies valt er vanzelfsprekend ook weer door te groeien.

Baankans Storingsmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

379


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Storingsmonteur worden: Opleidingen tot Storingsmonteur

Wil je Storingsmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Storingsmonteur.

Hoe word je een Storingsmonteur? 

Voor de storingsmonteur liggen de mbo-opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en dergelijke voor de hand. Meestal wordt gevraagd om minimaal mbo-werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in een technisch beroep.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Storingsmonteur

Storingsmonteur HFC Hoofdnet (Klict 41341)
Doelgroep De technicus, die zich bezighoudt met het beheren en onderhouden (preventief en correctief) van WAN netwerkinfrastructuren in een kabeltelevisienet. Hierbij wordt kennis van de onderwerpen uit de cursus SECT …
Storingsmonteur HFC Hoofdnet (Klict 41341)
Storingsmonteur Coax Wijknet (Klict 41321)
Doelgroep Monteurs die een kabeltelevisie wijknet gaan beheren en onderhouden. (preventief en correctief) Cursusopbouw Interpreteren en lezen van de documentatie zoals in de cursusdoelen is omschreven Coaxkabels, de opbouw ervan …
Storingsmonteur Coax Wijknet (Klict 41321)
Storingsmonteur In-home (incl. IP) (Klict 31341)
Doelgroep De monteur, die zich bezighoudt met het beheren en onderhouden (preventief en correctief) van de binnenhuisinstallatie in een woning of gebouw. Cursusopbouw Tijdens deze training zal de deelnemer eenvoudige …
Storingsmonteur In-home (incl. IP) (Klict 31341)
Meet- en regeltechniek (Dag)
Heb je in jouw werk regelmatig te maken met meet- en regeltechniek? Vergroot jouw vakkennis en volg de ROVC cursus Meet- en regeltechniek! Werk jij als storingsmonteur of onderhoudsmonteur? Heb …
Meet- en regeltechniek (Dag)
Netwerken - Modbus (Dag)
Deze training is geschikt wanneer je werkt als installateur, storingsmonteur of onderhoudsmedewerker. De training is ook geschikt voor engineers of medewerkers die de praktische aspecten van Modbus moeten of willen …
Netwerken - Modbus (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot Storingsmonteur

Als je Storingsmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Storingsmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Storingsmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Storingsmonteur?

Competenties en Vaardigheden Storingsmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Storingsmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Storingsmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Storingsmonteur

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Storingsmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Storingsmonteur. Als Storingsmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Storingsmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Storingsmonteur

Vakkennis voor een Storingsmonteur

Het is voor een Storingsmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Storingsmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Storingsmonteur

Basis VCA e-learning
Ben je medewerker van een bedrijf in de procesindustrie, service- of storingsmonteur en vind je werk plaats bij externe bedrijven? Of houd je je bezig met Arbo-wetgeving? Dan is deze …
Basis VCA e-learning

Werkervaring Storingsmonteur

Het is voor een startend Storingsmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Storingsmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderhoudsmonteur, Installatiebeheerder .

Iets anders leren?

Is Storingsmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Storingsmonteur

Met wie werkt een Storingsmonteur samen? 

Een storingsmonteur heeft het meeste contact met andere storingsmonteurs. Storingsmonteurs werken vaak in grote organisaties, waar communicatie van groot belang is. Naast de storingsmonteurs en andere monteurs, installatiebeheerders, installatietechnici enzovoorts staat de storingsmonteur altijd in contact met een leidinggevende, en natuurlijk een shift coördinator of shift operator. Alle verdere contacten zijn afhankelijk van het soort bedrijf waar hij werkt. Werkt hij in een metaalfabriek, dan zal hij in contact komen met machine operators en procesoperators, werkt hij bij een voedingsmiddelenconcern, dan zal zijn netwerk er geheel anders uitzien.


 • Hoofdmonteur
 • Shift operator
 • Installatiebeheerder
 • Machine-operator
 • Procesoperator
Storingsmonteur


Organisaties waar een Storingsmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Storingsmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Storingsmonteur?

Storingsmonteurs zijn nodig in organisaties die werken met grote aantallen machines/installaties die bovengemiddelde technische kennis vereisen om bediend en gerepareerd te worden. Dit kunnen spoorbedrijven of fabrieken zijn, maar ook bijvoorbeeld een gevangenis of ziekenhuis. Ook op festivals, om maar een voorbeeld te noemen, zijn storingsmonteurs aanwezig, hoewel deze mogelijk onder een andere titel werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Storingsmonteur

Waar kun je het beste werken als Storingsmonteur? Hieronder vind je de best door de Storingsmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Storingsmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Storingsmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Storingsmonteur.

Welke competenties heeft een Storingsmonteur nodig?

Een Storingsmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Storingsmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Storingsmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Storingsmonteur nodig? 

Storingsmonteur is een zeer prestatie-gericht beroep. Wanneer er iets kapot is moet de storingsmonteur snel en effectief handelen: hoe langer een machine kapot is hoe meer geld er doorgaans verloren gaat. De storingsmonteur moet dus een zeer doelgerichte mentaliteit hebben. Deze eigenschap hoort bij het persoonstype Succesvolle Werker. Vanwege de technische aard van het werk is de storingsmonteur ook een Waarnemer: hij (of zij) houdt zich bezig met problemen die vaak veroorzaakt worden door minimale details, en het vinden van de oorzaak van een probleem en het verhelpen ervan geeft de storingsmonteur voldoening.

Bekijk de persoonstypen voor Storingsmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Storingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Storingsmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Storingsmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Storingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Storingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Storingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Storingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Storingsmonteur iets voor je?

Zou je graag Storingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Storingsmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Storingsmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Storingsmonteur

Vacature Storingsmonteur
Luba
Als storingsmonteur in de fabriek van jouw nieuwe werkgever is geen dag hetzelfde! Zodra er een melding binnenkomt ga jij direct aan de slag om deze zo snel mogelijk op …
Vacature Allround storingsmonteur technische dienst
Luba
Dit is een functie waarbinnen je jezelf uiteindelijk kan ontwikkelen naar coördinator van de technische dienst op 1 van de locaties. Dit betekent dat je volop meewerkt in de technische …
Vacature Storingsmonteur Noord Brabant, Oss
Ardagh Metal Beverages Netherlands
Dagelijks rollen er meer dan 7 miljoen blikjes van de band die later gevuld worden met frisdrank, bier of energydrink. Volledig geautomatiseerd dankzij indrukwekkende machines waar hydrauliek en pneumatiek samenkomen. …
Vacature Storingsmonteur
Ardagh Metal Beverages Netherlands
Dagelijks rollen er meer dan 7 miljoen blikjes van de band die later gevuld worden met frisdrank, bier of energydrink. Volledig geautomatiseerd dankzij indrukwekkende machines waar hydrauliek en pneumatiek samenkomen. …
Vacature Storingsmonteur Uden
Ardagh Metal Beverages Netherlands
Dagelijks rollen er meer dan 7 miljoen blikjes van de band die later gevuld worden met frisdrank, bier of energydrink. Volledig geautomatiseerd dankzij indrukwekkende machines waar hydrauliek en pneumatiek samenkomen. …

Actuele blogposts


reacties op Storingsmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar