Belastingadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Belastingadviseur worden: Opleidingen tot Belastingadviseur

Wil je Belastingadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Belastingadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Belastingadviseur.

Hoe word je een Belastingadviseur? 

Om Belastingadviseur te worden moet je de WO opleiding Rechtsgeleerdheid hebben afgerond in de richting van Fiscaal Recht. Hierna krijg je vaak binnen de organisatie waar je werkt nog bijscholing binnen en buiten het bedrijf. Dit is de Beroepsopleiding NOB (Nederlandse Orde van  Belastingadviseurs) en duurt drie jaar. Je bent tijdens deze opleiding aspirant-lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en na de afronding van de Beroepsopleiding ben je volwaardig lid.

De meeste Belastingadviseurs zijn lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Je bent dus de eerste paar jaren vooral vaktechnisch bezig, onder toezicht van senior Belastingadviseurs, om te zorgen dat je het vak goed onder de knie krijgt.  Je leert dan bijvoorbeeld hoe je een brief moet opstellen en met de belastinginspectie om moet gaan. Na het afronden van deze bijscholing kun je als zelfstandig Belastingadviseur aan de slag. De NOB verzorgt overigens ook een traject voor adviseurs met de nodige  jaren ervaring; de permanente educatie.

De 5 best beoordeelde opleidingen Belastingadviseur

bijgewerkt op 16-09-2021

Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Over de examentraining Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Examentraining Certified Financial Planner (CFP) Praktijk iets …
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) iets voor …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie iets …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie
Congres BelastingZaken 2021, Fiscaal Recht
Op vrijdag 12 november vindt het Congres BelastingZaken 2021 plaats. Tijdens het congres praten maar liefst zeven specialisten u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de btw, …
Congres BelastingZaken 2021, Fiscaal Recht
Fiscaal Adviseur
Breng uw fiscale expertise op niveau Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van …
Fiscaal Adviseur

Is het verstandig om Belastingadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Belastingadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Belastingadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Belastingadviseur?

Voor de Belastingadviseur is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Al vele jaren is er een grote vraag naar afgestudeerde Fiscalisten. Het duurt ongeveer zo'n drie maanden voordat een net afgestudeerde Fiscalist een baan heeft. Belastingadviseur is ook een beroep waarop de economische crisis weinig invloed heeft. Vaak daalt de vraag wel een beetje, maar zakt de arbeidsmarkt nooit helemaal in en blijft de vraag redelijk constant. Ook bestaan er redelijk wat doorgroeimogelijkheden. Zo kun je gaan werken als inspecteur bij de Belastinginspectie of ga je aan de slag als wetgevingsjurist en help je mee met het maken van nieuwe fiscale wetten of het aanpassen van de bestaande fiscale wetten.

De actuele kans op werk voor een Belastingadviseur

Het beroep Belastingadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Fiscalisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fiscalisten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

164

Baankans Belastingadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Belastingadviseur

Als je je wilt omscholen tot Belastingadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Belastingadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Belastingadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Belastingadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Belastingadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Belastingadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Belastingadviseur

Als je Belastingadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Belastingadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Belastingadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Belastingadviseur?

Competenties en Vaardigheden Belastingadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Belastingadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Belastingadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Belastingadviseur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Belastingadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Belastingadviseur. Als Belastingadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Belastingadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Belastingadviseur

Vakkennis voor een Belastingadviseur

Het is voor een Belastingadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Belastingadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Belastingadviseur


Werkervaring Belastingadviseur

Het is voor een startend Belastingadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Belastingadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Belastingadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Belastingadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Belastingadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Belastingadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Belastingadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Belastingadviseur te worden?

Zou je graag Belastingadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Belastingadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Belastingadviseur

Fiscaal Adviseur

Fiscaal Adviseur

Breng uw fiscale expertise op niveau Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van de onderneming van uw cliënt. Soms kan het zijn dat …

  • Onderwerp opleiding Belastingadviseur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 4.602,10
  • Duur 10 maanden
Fiscaal Adviseur

Fiscaal Adviseur

Werk je in de financiële sector en heb je veel te maken met belastingrecht? Wil je je carrière upgraden naar fiscaal adviseur? Of wil je gewoon meer weten over het (complexe) belastingrecht? Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op …

  • Onderwerp opleiding Belastingadviseur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 3.850,00
  • Duur 10 maanden

Ga direct naar