Betontimmerman Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Betontimmerman worden: Opleidingen tot Betontimmerman

Wil je Betontimmerman worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Betontimmerman, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Betontimmerman.

Hoe word je een Betontimmerman? 

Een betontimmerman dient MBO werk- en denkniveau te hebben. Er bestaan in Nederland specifieke opleidingen tot betontimmerman. Ten eerste is er de begin opleiding Betontimmerman Primair en verder is er de voortgezette opleiding Betontimmerman Voortgezet.  Algemene MBO bouwkundige opleidingen zijn over het algemeen ook geschikte vooropleidingen om betontimmerman te kunnen worden.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betontimmerman

Er zijn geen opleidingen Betontimmerman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betontimmerman in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Betontimmerman te worden?

Voordat je aan een opleiding Betontimmerman begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Betontimmerman worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Betontimmerman?

Het arbeidsperspectief is goed te noemen. Net zoals andere beroepen in de bouw is het natuurlijk wel van belang dat er bouwprojecten van start gaan. Het economisch klimaat kan dus van invloed zijn op het werkaanbod voor betontimmermannen. Maar over het algemeen is er voldoende werk te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een betontimmerman

 

 

De actuele kans op werk voor een Betontimmerman

Het beroep Betontimmerman is onderdeel van de beroepsfamilie Timmerlieden burgerlijk en utiliteit. De kans op werk voor de beroepsfamilie Timmerlieden burgerlijk en utiliteit is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

80

Baankans Betontimmerman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Betontimmerman

Als je je wilt omscholen tot Betontimmerman is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Betontimmerman door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Betontimmerman zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Betontimmerman

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Betontimmerman dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature LEERLING BETONTIMMERMAN OOSTERHOUT
Civilion
WIE ZIJN WIJ WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT? Civilion is hèt opleidingscentrum binnen de Civiele Betonbouw, opgericht door aannemers uit heel Nederland. Je combineert …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Betontimmerman

Als je Betontimmerman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Betontimmerman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Betontimmerman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Betontimmerman?

Competenties en Vaardigheden Betontimmerman

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Betontimmerman nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Betontimmerman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Betontimmerman

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Betontimmerman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Betontimmerman. Als Betontimmerman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Betontimmerman:


zie volledige beschrijving persoonstype Betontimmerman

Vakkennis voor een Betontimmerman

Het is voor een Betontimmerman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Betontimmerman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Betontimmerman


Werkervaring Betontimmerman

Het is voor een startend Betontimmerman die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Betontimmerman is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Betontimmerman, maar iets anders?

Is een opleiding Betontimmerman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Betontimmerman te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Betontimmerman te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Betontimmerman te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Betontimmerman te worden?

Zou je graag Betontimmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Betontimmerman voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar