Biofysicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biofysicus? Lees de functieomschrijving.

De Biofysicus is een onderzoeker die werkzaam is op het gebied van de biofysica. De Biofysica is een wetenschap die verschillende theorieën en methoden uit de natuurkunde toepast op biologische systemen. De biofysica is hiermee een interdisciplinaire wetenschap. De Biofysicus doet onderzoek dat overlapt met de biochemie, nanotechnologie, systeembiologie en biomedische technologie.

De Biofysicus houdt zich bezig met onderwerpen die het complete spectrum van de biologie bestrijken, van enkele moleculen tot complete ecosystemen. Het grootste deel van het onderzoek van de Biofysicus richt zich op de processen in de cel en de interactie tussen cellen. De Biofysicus is op zoek naar een kwantitatieve beschrijving van deze processen. De Biofysicus maakt vaak een beschrijving in termen van deelsystemen en de interacties daartussen.

Doordat de biofysica een interdisciplinaire wetenschap is, kan de Biofysicus kennis en ervaring van diverse wetenschappelijke disciplines toepassen om metingen te doen aan structuren en interacties van cellen en deze soms zelf te manipuleren. De Biofysicus houdt zich dus voornamelijk bezig met het doen van onderzoek en is dan ook werkzaam bij een universiteit of ander onderzoeksinstituut.

Wil je werken als Biofysicus?

Werk je al als Biofysicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biofysicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Biofysicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Biofysicus in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biofysicus

Wat verdient een Biofysicus?

Het salaris van de Biofysicus hangt af van het type onderzoek waar de Biofysicus zich mee bezig houdt en waar de Biofysicus dit onderzoek uitvoert.

Salarisschaal Biofysicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Biofysicus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biofysicus

Hoe goed is de toekomst voor de Biofysicus? 

De Biofysicus stroomt meestal vanuit de opleiding door naar een functie als onderzoeker. Door het doen van goed en vernieuwend onderzoek kan de Biofysicus successen behalen en doorgroeien.

Baankans Biofysicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Biofysicus worden: Opleidingen tot Biofysicus

Hoe word je een Biofysicus? 

De Biofysicus houdt zich bezig met een breed scala aan wetenschappelijke disciplines. Hoofdzakelijk richt de Biofysicus zich op de natuurkunde en de biologie. Een WO opleiding op één van deze vakgebieden ligt dan ook het meest voor de hand. Binnen deze opleiding kunnen vakken richting de biofysica gevolgd worden en kan de Biofysicus zich specialiseren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Biofysicus

Meer opleidingen Biofysicus

Weet je nog niet of je Biofysicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Biofysicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Biofysicus

Met wie werkt een Biofysicus samen? 

De Biofysicus werkt vaak voor een leidinggevende. Ook heeft de Biofysicus contact met andere onderzoekers, zowel in de biofysica als in andere wetenschappelijk disciplines.


Biofysicus


Organisaties waar een Biofysicus werkzaam is

Waar werkt een Biofysicus meestal? 

De Biofysicus richt zich voornamelijk op het doen van onderzoek en het zoeken naar een kwantitatieve omschrijving van de processen in de cel en de interactie tussen cellen. De Biofysicus is hiervoor werkzaam bij een onderzoeksinstituut, zoals bijvoorbeeld een universiteit. De Biofysicus is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Biofysicus

Waar kun je het beste werken als Biofysicus? Hieronder vindt je de best door de Biofysicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biofysicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biofysicus:

Welke competenties heeft een een Biofysicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Biofysicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Biofysicus nodig? 

De Biofysicus moet over een gedegen analytisch inzicht hebben om goed onderzoek te kunnen doen. De Biofysicus moet nauwkeurig kunnen werken en leergierig zijn (Waarnemer).  De Biofysicus moet processen willen begrijpen en omschrijven. Als het even tegenzit, moet de Biofysicus door kunnen zetten en resultaatgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Biofysicus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Biofysicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biofysicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biofysicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biofysicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biofysicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biofysicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biofysicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biofysicus iets voor je?

Zou je graag Biofysicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biofysicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Biofysicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar