Bioprocestechnoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bioprocestechnoloog? Lees de functieomschrijving.

De Bioprocestechnoloog is een procestechnoloog op het gebied van bio-energie en groene grondstoffen.  De Bioprocestechnoloog richt zich op het optimaliseren en bedrijven van pilotapparatuur op het gebied van co-vergisting, productie van bio-ethanol, algenteelt en vergelijkbare technieken.

De Bioprocestechnoloog optimaliseert de productieomstandigheden van micro-organismen. Denk bij deze micro-organismen aan gisten, bacteriën en schimmels. De Bioprocestechnoloog doet dit om het eindproduct of de eindproducten te kunnen optimaliseren.  De taak van de Bioprocestechnoloog is om een zo efficiënt mogelijke syntheseweg te ontwerpen en bestaande processen te verbeteren. Met efficiënt wordt bedoeld dat het energiezuinig, grondstofzuinig, weinig milieuvervuilend moet zijn om een zo zuiver mogelijk eindproduct te leveren.

De Bioprocestechnoloog werkt voornamelijk in de fabriek. De Bioprocestechnoloog neemt monsters en analyseert deze in het lab of achter de computer. De Bioprocestechnoloog heeft een gedegen kennis van microbiologische processen nodig. De Bioprocestechnoloog moet zich tijdens de werkzaamheden wel aan de opgestelde veiligheidsmaatregelen houden. De Bioprocestechnoloog moet de gevolgen van besmettingen en vergiftigingen kennen en daarom voorzichtig en zorgvuldig te werk gaan.

Wil je werken als Bioprocestechnoloog?

Werk je al als Bioprocestechnoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bioprocestechnoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bioprocestechnoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bioprocestechnoloog in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3932

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bioprocestechnoloog

Wat verdient een Bioprocestechnoloog?

Het salaris van de Bioprocestechnoloog ligt gemiddeld tussen de €2000,- en €3932,-. De overige arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie.

Salarisschaal Bioprocestechnoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bioprocestechnoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bioprocestechnoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Bioprocestechnoloog? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de Bioprocestechnoloog is niet heel ruim. Er zijn vacatures, maar het is een tamelijk specialistisch beroep. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak naar de een meer leidinggevende functie.

Baankans Bioprocestechnoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bioprocestechnoloog worden: Opleidingen tot Bioprocestechnoloog

Hoe word je een Bioprocestechnoloog? 

Om aan de slag te kunnen als Bioprocestechnoloog moet de Bioprocestechnoloog verstand hebben van microbiologische processen. Om aan de kennis te komen, kan de Bioprocestechnoloog de HBO opleiding Biologie en medisch laboratoriumonderzoek volgen. Hier leert de Bioprocestechnoloog de benodigde kennis en hoe onderzoek gedaan wordt. Ook een andere opleiding die gericht is op Biologie is denkbaar als vooropleiding voor de Bioprocestechnoloog.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bioprocestechnoloog

Meer opleidingen Bioprocestechnoloog

Weet je nog niet of je Bioprocestechnoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bioprocestechnoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bioprocestechnoloog

Met wie werkt een Bioprocestechnoloog samen? 

De Bioprocestechnoloog heeft op de werkvloer contact met leidinggevenden en andere werknemers.


Bioprocestechnoloog


Organisaties waar een Bioprocestechnoloog werkzaam is

Waar werkt een Bioprocestechnoloog meestal? 

De Bioprocestechnoloog is vaak in dienst van een biochemisch concern, een farmaciebedrijf, waterzuiveringbedrijf, brouwer of voedingsmiddelenproducent. De Bioprocestechnoloog werkt veelal in een laboratorium of een kantoor waar de Bioprocestechnoloog metingen kan uitvoeren. De Bioprocestechnoloog werkt hoofdzakelijk in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Bioprocestechnoloog

Waar kun je het beste werken als Bioprocestechnoloog? Hieronder vindt je de best door de Bioprocestechnoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bioprocestechnoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bioprocestechnoloog:

Welke competenties heeft een een Bioprocestechnoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bioprocestechnoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bioprocestechnoloog nodig? 

De Bioprocestechnoloog moet een gedegen kennis van microbiologische processen hebben. Daarnaast moet de Bioprocestechnoloog nauwkeurig kunnen werken, analytisch sterk zijn en een goed ruimtelijk en technisch inzicht hebben (Waarnemer). De Bioprocestechnoloog moet ook nauwkeurig en resultaatgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De Bioprocestechnoloog moet bij de werkzaamheden altijd goed de veiligheidsvoorschriften in acht houden.

Bekijk de persoonstypen voor Bioprocestechnoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bioprocestechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bioprocestechnoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bioprocestechnoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bioprocestechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bioprocestechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bioprocestechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bioprocestechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bioprocestechnoloog iets voor je?

Zou je graag Bioprocestechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bioprocestechnoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bioprocestechnoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar