Chemisch Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chemisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chemisch technoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chemisch technoloog wordt.

 

Wat is een Chemisch Technoloog?

De Chemisch Technoloog houdt zich bezig met chemische technologie. Dit is een toegepaste wetenschap die zich richt op technologische toepassingen van chemie, maar ook van natuurkunde, informatica en wiskunde. Chemische technologie wordt ook wel scheikundige technologie genoemd.

De Chemisch Technoloog richt zich op het ontwerp en onderhoud van industriële chemische processen. De Chemisch Technoloog zoekt de veiligste en meeste economische oplossingen voor deze processen. De Chemisch Technoloog optimaliseert de volledige productieketen. De Chemisch Technoloog onderzoekt hoe chemische processen beter, sneller en schoner kunnen worden. Ook ontwikkelt de Chemisch Technoloog nieuwe producten en ontwerpt instrumentarium en machinerie waarmee de producten op grote schaal geproduceerd kunnen worden.

De Chemisch Technoloog beschikt over een goed analytisch inzicht en weet hoe een laboratoriumexperiment wordt omgezet naar een grootschalig industrieel productieproces. De Chemisch Technoloog moet in het klein kunnen denken, maar dit ook om kunnen zetten naar het groot. De Chemisch Technoloog overziet de productieprocessen in een fabriek of werkt bijvoorbeeld op een booreiland. De Chemisch Technoloog analyseert en ontwerpt nieuwe en technologische processen voor de industrie.Wil je werken als Chemisch Technoloog?

Werk je al als Chemisch Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chemisch Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chemisch Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chemisch Technoloog in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

54


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chemisch Technoloog

Wat verdient een Chemisch Technoloog?

Het startsalaris van de Chemisch Technoloog ligt rond de €1900,-. Afhankelijk van de organisatie waar de Chemisch Technoloog werkzaam is en de specialisatie van de Chemisch Technoloog kan het salaris snel oplopen tot maximaal €3500,-.

Salarisschaal Chemisch Technoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Chemisch Technoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Chemisch Technoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chemisch Technoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Chemisch Technoloog vacatures

Vacature Betontechnoloog HBO | Gietmortel
wr
Samengevat:Wij leveren oplossingen op het gebied van infra.Wil jij onze betonmortel begeleiden?Heb jij een HBO diploma Bouwkunde?Vaste baan: Beton Technoloog Producent | Bouw | 3.100 - 4.300 | BetontechnoloogWij …
Vacature Procestechnoloog, Wijster
Processionals
We zoeken een enthousiaste en gedreven persoon die zich bezig gaat houden met de continue optimalisatie van de processen. Je gaat je voornamelijk richten op de procesoptimalisatie van kunststofrecycling en …
Vacature Procestechnoloog, Apeldoorn
Processionals
Ben jij een technicus die dolgraag een bijdrage levert aan een duurzame wereld? Voor een producent van biologische voedingsmiddelen zoeken we een procestechnoloog die zich helemaal thuis voelt in deze …
Vacature Energie & Proces Technoloog, Zaltbommel
Wienerberger
Energie & Proces Technoloog Fulltime | Zaltbommel Als Energie & Proces Technoloog bij Wienerberger ken jij de kracht van keramiek. Met jouw technische kennis en resultaatgerichtheid geef je richting aan …
Vacature Bouwtechnoloog Onderhoud & Renovatie
Kracht Recruitment
Als Bouwtechnoloog ben je kwaliteits -en resultaatgericht en zorg je ervoor dat de planning en voortgang van onderhoud en renovatie projecten goed op elkaar zijn afgestemd. Je houdt van dynamiek, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chemisch Technoloog

Wat is de toekomst van Chemisch Technoloog?

Er is vraag naar Chemisch Technologen. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook gunstig. Vaak zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor de Chemisch Technoloog, bijvoorbeeld naar een functie met meer verantwoordelijkheden.

Baankans Chemisch Technoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

54


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Chemisch Technoloog worden: Opleidingen tot Chemisch Technoloog

Wil je Chemisch Technoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Chemisch Technoloog.

Hoe word je een Chemisch Technoloog? 

Om aan de slag te kunnen als Chemisch Technoloog kan het beste de opleiding Chemische Technologie gevolgd worden. Deze opleiding kan zowel op HBO als op WO niveau gevolgd worden en duurt ongeveer vier jaar. Tijdens de opleiding doet de Chemisch Technoloog alle kennis en vaardigheden op die de Chemisch Technoloog later nodig heeft. Binnen de opleiding zijn verschillende afstudeerrichtingen mogelijk.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Chemisch Technoloog

Chemie (Basis)
Ben je nieuwsgierig naar wat ‘de mol’ precies is? Ontdek dit onmisbare begrip van de scheikunde en laat je nieuwsgierigheid verder prikkelen. Wil jij altijd alles tot in de kern …
Chemie (Basis)
Toegepaste Chemie
Tijdens deze thuisstudie kom je te weten wat chemie juist inhoudt en wat de invloed van deze wetenschap is op ons dagelijks leven. Dankzij een geïllustreerd cursusboek en de online …
Toegepaste Chemie
Klinische chemie
In het kort Binnen de hedendaagse klinische chemie vinden veel veranderingen plaats. Dit vraagt om nieuwe inzichten. Wil je je kennis verbreden en verdiepen? In deze interactieve cursus word je …
Klinische chemie
Stork Basis ATEX 001 2 daags (ICEX 05)
U bent geen operator, maar werkt wel met regelmaat in  een explosiegevaarlijk gebied. U heeft dan specialistische kennis en bekwaamheden nodig die goed aansluiten op uw functie. Voorafgaand aan die specialisatie …
Stork Basis ATEX 001 2 daags (ICEX 05)
Stork Basis ATEX 001( ICEX05) 1 daags
U bent geen operator, maar werkt wel met regelmaat in  een explosiegevaarlijk gebied. U heeft dan specialistische kennis en bekwaamheden nodig die goed aansluiten op uw functie. Voorafgaand aan die specialisatie …
Stork Basis ATEX 001( ICEX05) 1 daags

Omscholen of doorgroeien tot Chemisch Technoloog

Als je Chemisch Technoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Chemisch Technoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Chemisch Technoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Chemisch Technoloog?

Competenties en Vaardigheden Chemisch Technoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Chemisch Technoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Chemisch Technoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Chemisch Technoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Chemisch Technoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Chemisch Technoloog. Als Chemisch Technoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Chemisch Technoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Chemisch Technoloog

Vakkennis voor een Chemisch Technoloog

Het is voor een Chemisch Technoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Chemisch Technoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Chemisch Technoloog

VMBO Natuur- en Scheikunde 2 E-Learning
Haal het officiële staatsexamen VMBO Natuur- en Scheikunde 2complete lesstof + examentraining De lessen van de cursus Vmbo Natuur- en Scheikunde 2 zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt …
VMBO Natuur- en Scheikunde 2 E-Learning

Werkervaring Chemisch Technoloog

Het is voor een startend Chemisch Technoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Chemisch Technoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Chemisch Technoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Chemisch Technoloog

Met wie werkt een Chemisch Technoloog samen? 

De Chemisch Technoloog werkt samen met andere medewerkers van de organisatie, heeft te maken met een leidinggevende en werkt met andere onderzoekers in het vakgebied.


Chemisch Technoloog


Organisaties waar een Chemisch Technoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chemisch Technoloog meestal werkt.

Waar werkt een Chemisch Technoloog?

De Chemisch Technoloog komt vaak in de industriële sector terecht. De Chemisch Technoloog ontwerpt en analyseert hier nieuwe en technologische processen voor de industrie. Ook kan de Chemisch Technoloog op bijvoorbeeld een booreiland werkzaam zijn. De Chemisch Technoloog werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Chemisch Technoloog

Waar kun je het beste werken als Chemisch Technoloog? Hieronder vind je de best door de Chemisch Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chemisch Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chemisch Technoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chemisch Technoloog.

Welke competenties heeft een Chemisch Technoloog nodig?

Een Chemisch Technoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chemisch Technoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chemisch Technoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chemisch Technoloog nodig? 

De Chemisch Technoloog moet beschikken over een gedegen analytisch inzicht en de processen goed kunnen overzien. De Chemisch Technoloog moet deze kunnen analyseren en nieuwe processen kunnen ontwerpen (Waarnemer). Hierbij moet de Chemisch Technoloog klein kunnen denken, maar dit ook om kunnen zetten in het groot. De Chemisch Technoloog moet daarnaast doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Chemisch Technoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Chemisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chemisch Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chemisch Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chemisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chemisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chemisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chemisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chemisch Technoloog iets voor je?

Zou je graag Chemisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chemisch Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Chemisch Technoloog?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Chemisch Technoloog

Vacature Productontwikkelaar / Vleestechnoloog
Luba
Over de functie Als voedingsmiddelentechnoloog / productontwikkelaar krijg je de verantwoordelijkheid over een aantal productgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten voor vlees en vleeswaren producten van begin …
Vacature Procestechnoloog / productontwikkelaarprocesindustrie
Tetra Pak
With over 700 employees in 8 countries BusinessUnit Cheese and Powder Systems develops, delivers and facilitates acompetitive portfolio of process solutions for the Food Industry inclose cooperation with the Tetra …
Vacature Procestechnoloog / productontwikkelaarprocesindustrie
Deli Home
Als Proces Engineer weet jij iedere keer weer dejuiste collega’s te vinden om de procesverbeteringen teimplementeren. Bij Deli Home in Gorinchem zijn we altijd op zoeknaar enthousiaste collega’s die niet …
Vacature Procestechnoloog / productontwikkelaarprocesindustrie
Yacht Nederland BV
NTS Norma is onderdeel van de NTS Group en iseen first tier supplier van zeer complexe fijnmechanische– enmechatronische modules met fabricage eisen tot 1 duizendstemillimeter nauwkeurig. NTS Norma opereert in uiteenlopendeindustrieën, …
Vacature Procestechnoloog / productontwikkelaarprocesindustrie
Industrie/productie
Dit ga je doenDeelnemen aanmultidisciplinaire teams voor nieuweproductontwikkelingsprogramma’s, om een snelle overgang naar deproductie te verzekeren;Implementeren vannieuwe methodes of procesverbeteringen, die leiden totkostenbesparing enproductieverhoging;Begeleiden vaninvesteringen in productiemiddelen;Signalerenvan kansen op het …

Actuele blogposts


reacties op Chemisch Technoloog

anoniem

Dit is een oude pagina. Ben zelf chemisch technoloog 23Jaar oud. qua inhoud heb je super veel kansen. je kunt bijna in elke technische sector aan het werk in de meest veelzijdige functies. Je mag uitgaan van gem. 2400 startsalaris in het noorden met in het westen gem 2700 bij een HBO functie. In de productie zal dit 2700-3000 zijn. kansen zijn er genoeg. volgens groeitabbellen zit je binnen 10 jaar op 5000 bruto als senior process, of project manager. groet.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar