Chemisch Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chemisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

De Chemisch Technoloog houdt zich bezig met chemische technologie. Dit is een toegepaste wetenschap die zich richt op technologische toepassingen van chemie, maar ook van natuurkunde, informatica en wiskunde. Chemische technologie wordt ook wel scheikundige technologie genoemd.

De Chemisch Technoloog richt zich op het ontwerp en onderhoud van industriële chemische processen. De Chemisch Technoloog zoekt de veiligste en meeste economische oplossingen voor deze processen. De Chemisch Technoloog optimaliseert de volledige productieketen. De Chemisch Technoloog onderzoekt hoe chemische processen beter, sneller en schoner kunnen worden. Ook ontwikkelt de Chemisch Technoloog nieuwe producten en ontwerpt instrumentarium en machinerie waarmee de producten op grote schaal geproduceerd kunnen worden.

De Chemisch Technoloog beschikt over een goed analytisch inzicht en weet hoe een laboratoriumexperiment wordt omgezet naar een grootschalig industrieel productieproces. De Chemisch Technoloog moet in het klein kunnen denken, maar dit ook om kunnen zetten naar het groot. De Chemisch Technoloog overziet de productieprocessen in een fabriek of werkt bijvoorbeeld op een booreiland. De Chemisch Technoloog analyseert en ontwerpt nieuwe en technologische processen voor de industrie.

Wil je werken als Chemisch Technoloog?

Werk je al als Chemisch Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chemisch Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chemisch Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chemisch Technoloog in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chemisch Technoloog

Wat verdient een Chemisch Technoloog?

Het startsalaris van de Chemisch Technoloog ligt rond de €1900,-. Afhankelijk van de organisatie waar de Chemisch Technoloog werkzaam is en de specialisatie van de Chemisch Technoloog kan het salaris snel oplopen tot maximaal €3500,-.

Salarisschaal Chemisch Technoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chemisch Technoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chemisch Technoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Chemisch Technoloog? 

Er is vraag naar Chemisch Technologen. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook gunstig. Vaak zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor de Chemisch Technoloog, bijvoorbeeld naar een functie met meer verantwoordelijkheden.

Baankans Chemisch Technoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chemisch Technoloog worden: Opleidingen tot Chemisch Technoloog

Hoe word je een Chemisch Technoloog? 

Om aan de slag te kunnen als Chemisch Technoloog kan het beste de opleiding Chemische Technologie gevolgd worden. Deze opleiding kan zowel op HBO als op WO niveau gevolgd worden en duurt ongeveer vier jaar. Tijdens de opleiding doet de Chemisch Technoloog alle kennis en vaardigheden op die de Chemisch Technoloog later nodig heeft. Binnen de opleiding zijn verschillende afstudeerrichtingen mogelijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chemisch Technoloog

Meer opleidingen Chemisch Technoloog

Weet je nog niet of je Chemisch Technoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chemisch Technoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chemisch Technoloog

Met wie werkt een Chemisch Technoloog samen? 

De Chemisch Technoloog werkt samen met andere medewerkers van de organisatie, heeft te maken met een leidinggevende en werkt met andere onderzoekers in het vakgebied.


Chemisch Technoloog


Organisaties waar een Chemisch Technoloog werkzaam is

Waar werkt een Chemisch Technoloog meestal? 

De Chemisch Technoloog komt vaak in de industriële sector terecht. De Chemisch Technoloog ontwerpt en analyseert hier nieuwe en technologische processen voor de industrie. Ook kan de Chemisch Technoloog op bijvoorbeeld een booreiland werkzaam zijn. De Chemisch Technoloog werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Chemisch Technoloog

Waar kun je het beste werken als Chemisch Technoloog? Hieronder vindt je de best door de Chemisch Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chemisch Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chemisch Technoloog:

Welke competenties heeft een een Chemisch Technoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chemisch Technoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chemisch Technoloog nodig? 

De Chemisch Technoloog moet beschikken over een gedegen analytisch inzicht en de processen goed kunnen overzien. De Chemisch Technoloog moet deze kunnen analyseren en nieuwe processen kunnen ontwerpen (Waarnemer). Hierbij moet de Chemisch Technoloog klein kunnen denken, maar dit ook om kunnen zetten in het groot. De Chemisch Technoloog moet daarnaast doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Chemisch Technoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Chemisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chemisch Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chemisch Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chemisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chemisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chemisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chemisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chemisch Technoloog iets voor je?

Zou je graag Chemisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chemisch Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chemisch Technoloog

anoniem

Dit is een oude pagina. Ben zelf chemisch technoloog 23Jaar oud. qua inhoud heb je super veel kansen. je kunt bijna in elke technische sector aan het werk in de meest veelzijdige functies. Je mag uitgaan van gem. 2400 startsalaris in het noorden met in het westen gem 2700 bij een HBO functie. In de productie zal dit 2700-3000 zijn. kansen zijn er genoeg. volgens groeitabbellen zit je binnen 10 jaar op 5000 bruto als senior process, of project manager. groet.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar