Bloementeler Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bloementeler worden: Opleidingen tot Bloementeler

Wil je Bloementeler worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bloementeler, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bloementeler.

Hoe word je een Bloementeler? 

Om Bloementeler te worden kun je een speciale opleiding volgen op MBO niveau. Te denken valt aan bijvoorbeeld een opleiding Sierteelt.

Tijdens de studie leer je veel over planten en bloemen en hoe je daarmee om moet gaan. Maar ook is er aandacht voor wat er nog meer komt kijken bij een dergelijk bedrijf en hoe je al die dingen moet regelen en plannen. Uiteindelijk kan je als kweker of manager aan de slag gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bloementeler

Er zijn geen opleidingen Bloementeler aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bloementeler in werkt

Bekijk meer opleidingen Agrarisch & Milieu

Is het verstandig om Bloementeler te worden?

Voordat je aan een opleiding Bloementeler begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bloementeler worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bloementeler?

Ondanks dat er een daling zichtbaar is geweest halverwege de jaren 90 in de inkomsten van akkerbouwers, is gebleken dat het juist met de 'Bloementelers destijds beter ging. De markt lijkt dus niet heel sterk mee te veranderen tijdens probleemjaren. Daarnaast worden in Nederland gekweekte bloemen ook vaak geëxporteerd naar het buitenland. Dat levert extra werk op en naast de vrijkomende functies bij bestaande bedrijven worden ook nieuwe bedrijven opgestart.

Als Bloementeler kun je mogelijk beginnen bij een ander bedrijf in dienst en later kun je een eigen bedrijf beginnen. Ook kun je groeien door meer taken op je te nemen of door bijvoorbeeld uit te breiden met andere bloemen of planten dan wel door meer export.

De actuele kans op werk voor een Bloementeler

Het beroep Bloementeler is onderdeel van de beroepsfamilie Bloemen- en plantentelers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bloemen- en plantentelers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Bloementeler

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bloementeler

Als je je wilt omscholen tot Bloementeler is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bloementeler door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bloementeler zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bloementeler

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bloementeler dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bloementeler

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bloementeler

Als je Bloementeler wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bloementeler zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bloementeler

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bloementeler?

Competenties en Vaardigheden Bloementeler

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bloementeler nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bloementeler nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bloementeler

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bloementeler

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bloementeler. Als Bloementeler wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bloementeler:


zie volledige beschrijving persoonstype Bloementeler

Vakkennis voor een Bloementeler

Het is voor een Bloementeler ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bloementeler zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bloementeler


Werkervaring Bloementeler

Het is voor een startend Bloementeler die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bloementeler is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bloementeler, maar iets anders?

Is een opleiding Bloementeler het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Bloementeler

Als je Bloementeler wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Bloementeler


Weten hoe het is om als Bloementeler te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bloementeler te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bloementeler te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bloementeler te worden?

Zou je graag Bloementeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bloementeler voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar