Bloementeler Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bloementeler? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bloementeler. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bloementeler wordt.

Wat is een Bloementeler?

Als Bloementeler het je de leiding over de werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de bloemteelt, de teelt zelf en het oogsten van de producten. Je werkt met teeltplannen en werkschema's en stuurt de medewerkers op het bedrijf aan.

Ook het in de gaten houden van de kwaliteit en de werkzaamheden vallen onder de taken van de Bloementeler. Je beoordeelt de bodem, houdt de groei van de bloemen in de gaten en bent degene die initiatief neemt in verbeteringen, gewasbescherming en oogsten. De Bloementeler is ook verantwoordelijk voor administratie, personeelsbeheer en het naleven van regels. Als zich problemen voordoen is hij het aanspreekpunt voor de medewerkers.

Wanneer de Bloementeler geen eigen baas is rapporteert hij over het verloop van teelt en werkzaamheden en adviseert hij degene voor wie hij werkt.

Wil je werken als Bloementeler?

Werk je al als Bloementeler en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bloementeler worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bloementeler, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bloementeler in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bloementeler
 • Medewerker Bloementeelt
 • Leverancier
 • Bloemist
 • Medewerker Bloemenveiling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bloementeler

Wat verdient een Bloementeler?

Wat een Bloementeler precies verdient is moeilijk te zeggen. Dat komt omdat bloementelers vaak zelf een bedrijfje starten en de inkomsten dan sterk afhangen van hoe dat bedrijf loopt, maar ook van de afzetmarkt van het product. Gemiddeld zal het salaris net als voor telers in andere sectoren liggen tussen de €1400 en de €1900.

Overige arbeidsvoorwaarden als bonusregelingen en een 13de maand zijn er in deze sector niet.

Salarisschaal Bloementeler

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bloementeler

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bloementeler

Wat is de toekomst van Bloementeler?

Ondanks dat er een daling zichtbaar is geweest halverwege de jaren 90 in de inkomsten van akkerbouwers, is gebleken dat het juist met de 'Bloementelers destijds beter ging. De markt lijkt dus niet heel sterk mee te veranderen tijdens probleemjaren. Daarnaast worden in Nederland gekweekte bloemen ook vaak geëxporteerd naar het buitenland. Dat levert extra werk op en naast de vrijkomende functies bij bestaande bedrijven worden ook nieuwe bedrijven opgestart.

Als Bloementeler kun je mogelijk beginnen bij een ander bedrijf in dienst en later kun je een eigen bedrijf beginnen. Ook kun je groeien door meer taken op je te nemen of door bijvoorbeeld uit te breiden met andere bloemen of planten dan wel door meer export.

Baankans Bloementeler

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bloementeler worden: Opleidingen tot Bloementeler

Wil je bloementeler worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bloementeler? 

Om Bloementeler te worden kun je een speciale opleiding volgen op MBO niveau. Te denken valt aan bijvoorbeeld een opleiding Sierteelt.

Tijdens de studie leer je veel over planten en bloemen en hoe je daarmee om moet gaan. Maar ook is er aandacht voor wat er nog meer komt kijken bij een dergelijk bedrijf en hoe je al die dingen moet regelen en plannen. Uiteindelijk kan je als kweker of manager aan de slag gaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bloementeler

Meer opleidingen Bloementeler

Weet je nog niet of je Bloementeler wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bloementeler of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bloementeler

Met wie werkt een Bloementeler samen? 

Als Bloementeler geef je leiding aan verschillende medewerkers van het bedrijf. Daarnaast kan het zijn dat je verantwoording aflegt aan een leidinggevende, maar vaak bekleed je die functie zelf.

Daarnaast moet een Bloementeler contact onderhouden met de leveranciers van grondstoffen en materialen en de afnemers van de bloemen. Vaak worden bloemen aan bloemisten verkocht via bloemenveilingen.


 • Bloementeler
 • Medewerker Bloementeelt
 • Leverancier
 • Bloemist
 • Medewerker Bloemenveiling
Bloementeler


Organisaties waar een Bloementeler werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bloementeler meestal werkt.

Waar werkt een Bloementeler?

Het telen van bloemen is bedoelt voor het maken van winst. Er wordt zo goedkoop mogelijk opgekweekt en dan zo goed mogelijk verkocht. Als Bloementeler ben je dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Bloementeler

Waar kun je het beste werken als Bloementeler? Hieronder vind je de best door de Bloementeler beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bloementeler.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bloementeler:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bloementeler.

Welke competenties heeft een Bloementeler nodig?

Een Bloementeler heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bloementeler

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bloementeler passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bloementeler nodig? 

Omdat je als Bloementeler leiding geeft aan verschillende medewerkers is het goed als je van nature overwicht hebt en leiderschapskwaliteiten. Je moet zelfverzekerd keuzes maken zodat mensen je beslissingen niet snel in twijfel trekken. Tevens moeten ze naar je toe kunnen en durven komen bij problemen en dus moet je ze een veilig gevoel kunnen bieden (Baas).

Een Bloementeler moet doelgericht te werk gaan en productief zijn. De wil om goede kwaliteit af te leveren in korte tijd moet aanwezig zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bloementeler


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bloementeler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bloementeler

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bloementeler

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bloementeler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bloementeler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bloementeler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bloementeler. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bloementeler iets voor je?

Zou je graag Bloementeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bloementeler bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bloementeler

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar