Bloemenverkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bloemenverkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bloemenverkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bloemenverkoper wordt.

Wat is een Bloemenverkoper?

 

Een Bloemenverkoper is iemand die bloemen en planten los verkoopt of er boeketten en bloemstukken van maakt.

De Bloemenverkoper koopt bloemen en planten in op een veiling (of laat dat doen), of kweekt thuis zelf bloemen en planten en verkoopt die vervolgens in de winkel en/of op de markt. Hij maakt zelf boeketten en bloemstukken of doet dat op aanvraag, bijvoorbeeld voor een huwelijk of een begrafenis. De Bloemenverkoper overlegt met de klant over het soort bloemen, de prijs en de datum waarop het stuk of de stukken klaar moeten zijn. Vervolgens levert hij de stukken af of laat ze ophalen door de klant.

De Bloemenverkoper kan decoratie toevoegen aan de stukken, zoals takjes, mos en lampjes. Een Bloemenverkoper houdt de markt in de gaten en speelt in op trends. Bovendien kan een Bloemenverkoper advies geven aan klanten over het onderhoud van de bloemen en planten.

Ook richt een Bloemenverkoper met een eigen zaak zijn ruimte mooi in. Zo maakt hij gebruik van meubelen, natuurlijke materialen, mooie potten en stoffen. Tevens doet hij de administratie. 

Wil je werken als Bloemenverkoper?

Werk je al als Bloemenverkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bloemenverkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bloemenverkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bloemenverkoper in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Inkopers
 • Leveranciers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bloemenverkoper

Wat verdient een Bloemenverkoper?

 

Een Bloemenverkoper in loondienst kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bloemenverkoper.

Een Bloemenverkoper heeft verder recht op een overwerktoeslag, een vakantietoeslag van 8% van het loon per jaar en soms een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Bloemenverkoper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bloemenverkoper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bloemenverkoper

Wat is de toekomst van Bloemenverkoper?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Bloemenverkoper is redelijk. Door de recessie geven veel mensen minder uit aan ‘onnodige’ dingen als bloemen, en dus zijn er minder Bloemenverkopers nodig dan in economisch goede tijden.

Als een Bloemenverkoper zijn werk goed doet, enkele jaren ervaring heeft en de zaak goed kent, kan hij Leidinggevende worden. Eventueel kan hij zich specialiseren, bijvoorbeeld in etalage-inrichting of PR. Ook zou een Bloemenverkoper in loondienst uiteindelijk zijn eigen winkel kunnen beginnen. 

Baankans Bloemenverkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bloemenverkoper worden: Opleidingen tot Bloemenverkoper

Wil je bloemenverkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bloemenverkoper? 

 

Om Bloemenverkoper te worden, kan onder andere de MBO-opleiding Bloem en Design worden gedaan. Tijdens deze opleiding leer je alles over bloemen en planten, maar ook krijg je les in etaleren, trends en presenteren. Als je de MBO-opleiding Interieur en Vormgeving volgt, leer je veel over styling, planning, financiën en reclame. Ook de MBO-opleiding Florist is zeer geschikt om Bloemenverkoper te worden. Deze opleiding duurt twee jaar. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bloemenverkoper

Meer opleidingen Bloemenverkoper

Weet je nog niet of je Bloemenverkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bloemenverkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bloemenverkoper

Met wie werkt een Bloemenverkoper samen? 

 

Een Bloemenverkoper werkt samen met collega’s en kan, als hij zelf niet de eigenaar is van de zaak, bij vragen en problemen terecht bij een Leidinggevende. Ook heeft de Bloemenverkoper contact met de inkoper van de bloemen en planten op de veiling, als hij dat niet zelf doet. Ook komt de Bloemenverkoper in aanraking met Leveranciers, die bloemen, vazen en decoraties leveren. Natuurlijk heeft een Bloemenverkoper ook veel contact met klanten. Hij kan hen advies geven over een bloemstuk voor een bepaalde gelegenheid of over de verzorging van de planten.


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Inkopers
 • Leveranciers
 • Klanten
Bloemenverkoper


Organisaties waar een Bloemenverkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bloemenverkoper meestal werkt.

Waar werkt een Bloemenverkoper?

 

Een Bloemenverkoper werkt bij een bloemenwinkel. Het is de bedoeling om winst te maken, dus een Bloemenverkoper is werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Bloemenverkoper

Waar kun je het beste werken als Bloemenverkoper? Hieronder vind je de best door de Bloemenverkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bloemenverkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bloemenverkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bloemenverkoper.

Welke competenties heeft een Bloemenverkoper nodig?

Een Bloemenverkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bloemenverkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bloemenverkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bloemenverkoper nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Bloemenverkoper zijn Succesvolle Werker, Levensgenieter en als hij een eigen zaak heeft, ook Baas.

Een Bloemenverkoper moet hard kunnen en willen werken. Hij heeft energie, is ambitieus en zelfverzekerd (Succesvolle Werker).

Ook moet een Bloemenverkoper heel creatief zijn. Hij moet risico’s durven nemen om boven de concurrentie uit te steken en dat vergt creativiteit. Ook is hij nieuwsgierig naar trends en wil hij hier in mee gaan (Levensgenieter).

Als een Bloemenverkoper zijn eigen zaak heeft, moet hij goed leiding kunnen geven (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bloemenverkoper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bloemenverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bloemenverkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bloemenverkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bloemenverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bloemenverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bloemenverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bloemenverkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bloemenverkoper iets voor je?

Zou je graag Bloemenverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bloemenverkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bloemenverkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar