Bos- en Landschapsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bos- en Landschapsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bos- en landschapsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bos- en landschapsadviseur wordt.

Wat is een Bos- en Landschapsadviseur?

De Bosbouwadviseur is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Hij leest hiervoor de vakbladen, onderhoudt contacten met diverse deskundigen zoals onderzoekers en ambtenaren van het ministerie. Daarnaast bezoekt de Bos- en Landschapsadviseur congressen en schrijft hij zo nu en dan ook zelf voor de vakbladen. Hij richt zich hierin op bosbouw of op landbouw. Onder deze laatste vallen onder andere akkerbouw, veeteelt en bloemteelt.

Wat je als Bosbouwadviseur voornamelijk doet is voorlichting en advies geven aan mensen die in de genoemde sectoren werkzaam zijn. Je bezoekt bijvoorbeeld boeren en tuinders op locatie, maar geeft ook lezingen en cursussen.

Wil je werken als Bos- en Landschapsadviseur?

Werk je al als Bos- en Landschapsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bos- en Landschapsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bos- en Landschapsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bos- en Landschapsadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bosbouwadviseur
 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Redacteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bos- en Landschapsadviseur

Wat verdient een Bos- en Landschapsadviseur?

Het salaris van een Bosbouwadviseur ligt ergens tussen de €1800 voor een Adviseur die nog niet zo lang in het werkveld actief is tot €3200 voor een Bosbouwadviseur die veel ervaring heeft opgedaan.

Niet alleen is het salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van opleiding en werkgever. Als je in loondienst werkt is een veel voorkomende secundaire voorwaarde bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Bos- en Landschapsadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bos- en Landschapsadviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bos- en Landschapsadviseur

Wat is de toekomst van Bos- en Landschapsadviseur?

Het is moeilijk om een vacature te vinden die aansluit op de functie van Bosbouwadviseur. Dat komt omdat er niet heel veel functies zijn in deze richting en er is ook geen bijzonder hoog verloop. Een Bosbouwadviseur kan een groot klantenbestand onderhouden en veel curussen geven en op die manier verzadigt de markt redelijk snel.

Als je eenmaal werkt als Bosbouwadviseur zijn de doorgroeimogelijkheden niet heel divers. Je kunt grotere of meer klanten aan het bestand toevoegen en op die manier groeien of je kunt meer leiding gaan geven over andere Bosbouwadviseurs. Maar omdat het een functie is die al redelijk hoog op de ladder staat, is er niet heel veel groei mogelijk.

Baankans Bos- en Landschapsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bos- en Landschapsadviseur worden: Opleidingen tot Bos- en Landschapsadviseur

Wil je bos- en landschapsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bos- en Landschapsadviseur? 

Om Bosbouwadviseur te kunnen worden dien je een HBO of WO opleiding te hebben gevolgd die aandacht besteedt aan de productie in de landbouw en bosbouw en mogelijke verbeteringen en vernieuwingen hierin.

Een HBO opleiding die als goede basis kan dienen is de opleiding richting Tuinbouw en Akkerbouw, Landschapsarchitectuur, Bos- en Natuurbeheer of Plattelandsvernieuwing.

Op WO niveau vind je een goede basis in de opleidingen Bos- en Natuurbeheer, Forest and Nature Conservation en Landscape, Architecture and Planning.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bos- en Landschapsadviseur

Meer opleidingen Bos- en Landschapsadviseur

Weet je nog niet of je Bos- en Landschapsadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bos- en Landschapsadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bos- en Landschapsadviseur

Met wie werkt een Bos- en Landschapsadviseur samen? 

Als Bosbouwadviseur in loondienst werk je veelal onder een leidinggevende en bij grotere projecten werk je mogelijk ook samen met andere Bos- en Landschapsadviseurs.

Daarnaast werk je op locatie met de klanten of opdrachtgevers. Dat kunnen voor een Landschapsadviseur bijvoorbeeld tuinders of boeren zijn die verbeteringen willen doorvoeren. En wanneer je les geeft heb je contacten met cursisten.

Voor het onderhouden van je eigen kennis zal je te maken krijgen met deskundigen uit diverse stromingen van het vakgebied en als je zelf werkt voor een vakblad krijg je tevens met de daar aanwezige redacteuren te maken.


 • Bosbouwadviseur
 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Redacteur
Bos- en Landschapsadviseur


Organisaties waar een Bos- en Landschapsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bos- en Landschapsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Bos- en Landschapsadviseur?

In de functie van Bosbouwadviseur of Landschapsadviseur kun je zo zowel werkzaam zijn in de profit als aan de non-profit sector. Bosbouwadviseurs komen bijvoorbeeld terecht bij klanten uit het natuurbeheer, wat vaak non-profit bedrijven of overheidsinstellingen zijn. Als je een keuze maakt meer richting de landbouw dan krijg je te maken met bijvoorbeeld boeren en tuinders die dus onder de profit vallen.

Het werk van de Bosbouwadviseur opzich is veelal bedoeld om winsten te vergroten, maar kan dus in beide sectoren vallen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bos- en Landschapsadviseur

Waar kun je het beste werken als Bos- en Landschapsadviseur? Hieronder vind je de best door de Bos- en Landschapsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bos- en Landschapsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bos- en Landschapsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bos- en Landschapsadviseur.

Welke competenties heeft een Bos- en Landschapsadviseur nodig?

Een Bos- en Landschapsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bos- en Landschapsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bos- en Landschapsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bos- en Landschapsadviseur nodig? 

Een Bosbouwadviseur moet zelfverzekerd genoeg zijn om mensen tijdens persoonlijke bezoeken en tijdens cursussen en lezingen te kunnen overtuigen van nieuwe productiemethoden of ontwikkelingen in bedrijfsvoering en economie. Een goede energie en doelgerichte aanpak zullen daar zeker bij helpen (Succesvolle werker).

Als Adviseur is het belangrijk dat je oog hebt voor de behoeftes van de mensen die je adviseert. Wat je aandraagt moet voor hen haalbaar en nuttig zijn. Door betrokken te zijn kun je voor de specifieke gevallen een passende oplossing of verbetering voorstellen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Bos- en Landschapsadviseur


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bos- en Landschapsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bos- en Landschapsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bos- en Landschapsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bos- en Landschapsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bos- en Landschapsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bos- en Landschapsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bos- en Landschapsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bos- en Landschapsadviseur iets voor je?

Zou je graag Bos- en Landschapsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bos- en Landschapsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bos- en Landschapsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar