Breakdance trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Breakdance trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Breakdance trainer  train je een of meerdere groepen in Breakdance . De Breakdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Breakdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Breakdance trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Breakdance trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Breakdance trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Breakdance trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Breakdance trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Breakdance trainer het niveau weet te verbeteren.

Wil je werken als Breakdance trainer?

Werk je al als Breakdance trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Breakdance trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Breakdance trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Breakdance trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Breakdance trainers
 • Dans trainers
 • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Breakdance trainer

Wat verdient een Breakdance trainer?

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Breakdance trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Breakdance trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Breakdance trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Breakdance trainer. Als de Breakdance trainer al jaren lesgeeft in Breakdance  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Breakdance trainers. Dan zal de Breakdance trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Breakdance trainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Breakdance trainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Breakdance trainer

Hoe goed is de toekomst voor de Breakdance trainer? 

 

Voor de Breakdance trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Breakdance trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Breakdance trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Breakdance trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Breakdance trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Breakdance trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Baankans Breakdance trainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Breakdance trainer worden: Opleidingen tot Breakdance trainer

Hoe word je een Breakdance trainer? 

 

De Breakdance trainer kan in principe les geven in Breakdance  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Breakdance trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Breakdance trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Breakdance trainer, hoe hoger het niveau van de  Breakdance trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Breakdance trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Breakdance trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Breakdance trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Breakdance trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Breakdance trainer

Meer opleidingen Breakdance trainer

Weet je nog niet of je Breakdance trainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Breakdance trainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Breakdance trainer

Met wie werkt een Breakdance trainer samen? 

 

De Breakdance trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Breakdance trainer. Zeker als de Breakdance trainer  werkzaam is op een Breakdance club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Breakdance trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Breakdance trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Breakdance trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 


 • Leerlingen
 • Breakdance trainers
 • Dans trainers
 • Club voorzitter
Breakdance trainer


Organisaties waar een Breakdance trainer werkzaam is

Waar werkt een Breakdance trainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Breakdance trainer  werkzaam is. Als de Breakdance trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Breakdance teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Breakdance trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Breakdance trainer

Waar kun je het beste werken als Breakdance trainer? Hieronder vindt je de best door de Breakdance trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Breakdance trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Breakdance trainer:

Welke competenties heeft een een Breakdance trainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Breakdance trainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Breakdance trainer nodig? 

 

Als Breakdance trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Breakdance trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Breakdance trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Breakdance trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Breakdance trainer  een goede waarnemer is. De Breakdance trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Breakdance trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Breakdance trainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Breakdance trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Breakdance trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Breakdance trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Breakdance trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Breakdance trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Breakdance trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Breakdance trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Breakdance trainer iets voor je?

Zou je graag Breakdance trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Breakdance trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Breakdance trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar