Buurtconciërge Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Buurtconciërge? Lees de functieomschrijving.

Een buurtconciërge houdt toezicht in de aan hem toegekende buurt binnen zijn gemeente en/of stad.

De buurtconciërge is werkzaam binnen de buurt die door de gemeente of stad aan hem is toegekend. De buurtconciërge draagt bij aan het beheer van de woonomgeving (de buurt) en de woningen binnen het woongebied. Hij onderhoudt contacten met zoveel mogelijk bewoners uit de wijk, maakt kennis en controleert de jeugd en spreekt bewoners waar nodig aan op ongewenst gedrag. De buurtconciërge is daarnaast het aanspreekpunt bij conflicten tussen buren of bewoners van de buurt en de wijk. Hij probeert gezamenlijk met de bewoners en de buren de conflicten op te lossen en doet vervolgens verslag aan de mensen bij de gemeente. De buurtconciërge spreekt daarnaast ook de mensen in de buurt aan op hun verantwoordelijkheid. 

De buurtconciërge houdt ook toezicht op de hygiëne in de buurt en zorgt ervoor dat de omgeving in de buurt en het woongebouw er zo schoon en mooi mogelijk uitzien. Hij controleert te fiets en te voet de hele buurt en doet vervolgens verslag aan de gemeente over de hoeveelheid zwerfafval en of er eventuele reparaties nodig zijn of graffiti verwijderd moet worden. De buurtconciërge controleert ook het wijkgebouw en de technische installaties en voert waar nodig kleine reparaties uit. Ook houdt hij, afhankelijk van de buurt of stad, toezicht op de mensen die door de gemeente worden ingehuurd (bijvoorbeeld schoonmakers van schoonmaakbedrijven).

Wil je werken als Buurtconciërge?

Werk je al als Buurtconciërge en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Buurtconciërge worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Buurtconciërge, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Buurtconciërge in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Buurtbewoners
  • Gemeente
  • Mensen van bedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Buurtconciërge

Wat verdient een Buurtconciërge?

Voor het salaris van de buurtconciërge valt geen precieze indicatie te geven; dit verschilt volledig per stad en gemeente. Er zijn steden waar de buurtconciërges maximaal €75,- per maand krijgen, steden waar de buurtconciërge vrijwillig werkt en steden waar de buurtconciërge fulltime werkt en een salaris afspreekt in overleg.

Salarisschaal Buurtconciërge

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Buurtconciërge

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Buurtconciërge

Hoe goed is de toekomst voor de Buurtconciërge? 

Het arbeidsmarktperspectief van de buurtconciërge is gemiddeld. Er is vrij veel werkgelegenheid maar of dit betaald of vrijwillig is hangt af van de stad in kwestie. Daarnaast zijn er weinig doorgroeimogelijkheden.

Baankans Buurtconciërge

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Buurtconciërge worden: Opleidingen tot Buurtconciërge

Hoe word je een Buurtconciërge? 

Voor het beroep van buurtconciërge is geen opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat de buurtconciërge sociaal sterk is, conflicten kan bemiddelen en daarnaast goed kan waarnemen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Buurtconciërge

Meer opleidingen Buurtconciërge

Weet je nog niet of je Buurtconciërge wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Buurtconciërge of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Buurtconciërge

Met wie werkt een Buurtconciërge samen? 

Het netwerk van de buurtconciërge bestaat uit de buurtbewoners uit de buurt waarin hij werkzaam is, de gemeente (aan wie hij verslag doet bij onvolkomenheden) en de werknemers van bedrijven die door de gemeente zijn ingehuurd om bijvoorbeeld de buurt schoon te houden die hij controleert en in de gaten houdt.


  • Buurtbewoners
  • Gemeente
  • Mensen van bedrijven
Buurtconciërge


Organisaties waar een Buurtconciërge werkzaam is

Waar werkt een Buurtconciërge meestal? 

De buurtconciërge werkt zowel non-profit als profit voor de gemeente of stad.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Buurtconciërge

Waar kun je het beste werken als Buurtconciërge? Hieronder vindt je de best door de Buurtconciërge beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Buurtconciërge.

Competenties, Skills en Vaardigheden Buurtconciërge:

Welke competenties heeft een een Buurtconciërge nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Buurtconciërge

Wat voor persoonlijkheid heb je als Buurtconciërge nodig? 

De buurtconciërge werkt accuraat en let op de details in de buurt. Hij let op de mensen van bedrijven die door de gemeente zijn ingehuurd, kijkt of de buurt schoon en netjes is, kijkt of de buurtbewoners zich verantwoordelijk gedragen en ziet en (eventueel repareert) (kleine) technische onvolkomenheden aan technische instellingen in de buurt (waarnemer).

De buurtconciërge is het eerste aanspreekpunt bij conflicten. Hij werkt samen met de buurtbewoners of de mensen die het conflict hebben om deze uit de wereld te helpen en helpt hierin bemiddelen (bemiddelaar).

Daarnaast is de buurtconciërge verantwoordelijk voor de buurt waarin hij werkt en moet hij daarom verantwoordelijk zijn, zichzelf kunnen sturen en succesvol kunnen werken (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Buurtconciërge


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Buurtconciërge

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Buurtconciërge

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Buurtconciërge

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Buurtconciërge

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Buurtconciërge dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Buurtconciërge belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Buurtconciërge. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Buurtconciërge iets voor je?

Zou je graag Buurtconciërge willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Buurtconciërge bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Buurtconciërge

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar