Cabaretier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cabaretier? Lees de functieomschrijving.

Een cabaretier is iemand die met een zelfgeschreven theaterprogramma mensen aan het lachen probeert te krijgen. Met dit theaterprogramma reist hij langs de Nederlandse theaters om mensen te amuseren, vermaken, en/of aan het denken te zetten.

Er zijn verschillende soorten cabaretiers. Zo heb je cabaretiers die door middel van verhalen, liedjes en gedichten mensen aan het lachen proberen te maken (de traditionele cabaretier), cabaretiers die met fysieke humor en slapstick mensen amuseren (fysieke cabaretiers), cabaretiers die zich op de maatschappij en politiek richten en mensen met hun visie op deze onderwerpen aan het lachen en denken willen brengen (maatschappijkritische cabaretiers) en cabaretiers die alleen grappen vertellen en met rare kwinkslagen en nonsens het publiek willen vermaken (nonsens en absurdische cabaretiers).

Daarnaast heb je ook cabaret op maat. Dit betekent dat cabaretiers met speciaal voor de gelegenheid geschreven materiaal bij een bedrijf of instelling komt optreden.

Wil je werken als Cabaretier?

Werk je al als Cabaretier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cabaretier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Cabaretier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Cabaretier in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Impresariaat/boekingskantoor
  • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cabaretier

Wat verdient een Cabaretier?

Elke situatie (van loon tot arbeidsvoorwaarden) verschilt per cabaretier, daarom valt hier geen precieze inschatting van en over te maken.

Salarisschaal Cabaretier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cabaretier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cabaretier

Hoe goed is de toekomst voor de Cabaretier? 

Het arbeidsperspectief en de doorgroeimogelijkheden liggen aan de ambitie en het talent van de desbetreffende cabaretier. De cabaretier met talent en ambitie kan ervoor zorgen dat hij binnen enkele jaren in steeds meer theaters kan spelen. Alleen door zoveel mogelijk te spelen kan hij zich ontwikkelen, en een goede ontwikkeling is cruciaal in de stap naar een echte theatertoernee. Belangrijk is dat de cabaretier een boekingskantoor of impresariaat weet te overtuigen van zijn talent. Ook moet hij het grote publiek aan zich weten te binden.

Om dit voor elkaar te krijgen doen de meeste beginnende cabaretiers mee aan een cabaretfestival. Tijdens zo'n festival strijden meerdere cabaretiers om een plek in de finale.
De eerste, tweede en derde prijswinnaar van het festival krijgen (voornamelijk bij de grotere festivals) door grote belangstelling van de pers landelijke bekendheid en een korte theatertoernee langs Nederlandse theaters zodat ze het publiek kennis kunnen laten maken met hun werk en hun theaterprogramma's.

Daarnaast werken veel cabaretiers ook als tekstschrijvers voor collega's, muzikanten en tv-programma's om zo aan extra inkomsten te komen.

Ook heb je cabaretiers op maat. Dit zijn cabaretiers die met een speciaal voor de gelegenheid geschreven materiaal bij bedrijven en instellingen optreden.

Baankans Cabaretier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cabaretier worden: Opleidingen tot Cabaretier

Hoe word je een Cabaretier? 

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die cabaretiers op de weg kunnen helpen en ze door middel van lessen in bijvoorbeeld stemexpressie en lessen tekstschrijven helpen zich in het cabaretvak te onwikkelen. Zo heb je verschillende MBO opleidingen waarin de cursist tot artiest wordt opgeleid. In deze opleidingen speelt ook het cabaret een grote rol.

Daarnaast heb je ook HBO opleidingen voor cabaretiers en zijn er verschillende cursussen die vaak door bekendere cabaretiers worden gegeven. 

Zowel de MBO als HBO opleidingen duren meestal 4 jaar.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cabaretier

Presenteren vanuit zelfvertrouwen en ontspanning
Presentatievaardigheden. Presenteren vanuit zelfvertrouwen en ontspanning.  Donderdag 24 januari. 10:00 - 17:00Sta je regelmatig voor groepen (of ga je dat doen) als leerkracht/trainer/ workshopleider of moet je af en …
Jam Cultures
Over dit seminar Inclusie gaat over wie mee mag doen en wie vooral niet. Over wie wat beslist, wie zich aan wie moet aanpassen, over wat we wel en niet …
Meer opleidingen Cabaretier

Weet je nog niet of je Cabaretier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cabaretier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cabaretier

Met wie werkt een Cabaretier samen? 

De cabaretier werkt voor en met zijn publiek. Daarnaast kan hij ook teksten en liedjes schrijven voor collega cabaretiers (of kan hij in groepsverband optreden), tv-programma's en muzikanten en hebben de bekendere cabaretiers ook te maken met theaters en impresariaten/boekingskantoren die hem door theaters laten boeken en hem laten programmeren.


  • Collega's
  • Impresariaat/boekingskantoor
  • Publiek
Cabaretier


Organisaties waar een Cabaretier werkzaam is

Waar werkt een Cabaretier meestal? 

De cabaretier treedt op in theaters of tijdens festivals. Daarnaast kan de cabaretier als ''cabaretier op maat'' ook optreden bij instellingen en bedrijven.

Ook kan de cabaretier werkzaam zijn als tekstschrijver voor o.a. collega's, tv-programma's en/of muzikanten.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Cabaretier

Waar kun je het beste werken als Cabaretier? Hieronder vindt je de best door de Cabaretier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cabaretier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cabaretier:

Welke competenties heeft een een Cabaretier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Cabaretier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Cabaretier nodig? 

De cabaretier is een waarnemer; hij kijkt om zich heen en bedenkt situaties en schrijft grappen, liedjes en verhalen over zijn eigen leven en de maatschappij. Hiervoor moet hij goed blijven opletten, nadenken en om zich heen blijven kijken.

Daarnaast werkt de cabaretier elke avond om zijn theaterprogramma nog beter te maken. Hij schrijft en schaaft aan zijn werktafel en op het toneel om grappen steeds scherper te maken, steeds beter te kunnen spelen en werkt elke avond aan zijn timing om zijn voorstelling te perfectioneren. De cabaretier is hierdoor een echte perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Cabaretier


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cabaretier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cabaretier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cabaretier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cabaretier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cabaretier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cabaretier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cabaretier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cabaretier iets voor je?

Zou je graag Cabaretier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cabaretier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cabaretier

Bianca

een goeie tip van Carla.En heeft Ik al opgetreden?

ik

Dit wil ik graag worden 

Carla

Begin in kleine kring,b.v.verjaardagen.Als ze je  vragen,hoe laat je thuis moet zijn,de rest begrijp je wel.H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar