Cabaretier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cabaretier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cabaretier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cabaretier wordt.

 

Wat is een Cabaretier?

Een cabaretier is iemand die met een zelfgeschreven theaterprogramma mensen aan het lachen probeert te krijgen. Met dit theaterprogramma reist hij langs de Nederlandse theaters om mensen te amuseren, vermaken, en/of aan het denken te zetten.

Er zijn verschillende soorten cabaretiers. Zo heb je cabaretiers die door middel van verhalen, liedjes en gedichten mensen aan het lachen proberen te maken (de traditionele cabaretier), cabaretiers die met fysieke humor en slapstick mensen amuseren (fysieke cabaretiers), cabaretiers die zich op de maatschappij en politiek richten en mensen met hun visie op deze onderwerpen aan het lachen en denken willen brengen (maatschappijkritische cabaretiers) en cabaretiers die alleen grappen vertellen en met rare kwinkslagen en nonsens het publiek willen vermaken (nonsens en absurdische cabaretiers).

Daarnaast heb je ook cabaret op maat. Dit betekent dat cabaretiers met speciaal voor de gelegenheid geschreven materiaal bij een bedrijf of instelling komt optreden.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Cabaretier?

Werk je al als Cabaretier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cabaretier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cabaretier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cabaretier in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Impresariaat/boekingskantoor
  • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cabaretier

Wat verdient een Cabaretier?

Elke situatie (van loon tot arbeidsvoorwaarden) verschilt per cabaretier, daarom valt hier geen precieze inschatting van en over te maken.

Salarisschaal Cabaretier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Cabaretier

Er zijn geen vacatures Cabaretier aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Cabaretier in werkt.

Meer weten over de sector waar een Cabaretier in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cabaretier

Wat zijn de baankansen voor een Cabaretier?

Het arbeidsperspectief en de doorgroeimogelijkheden liggen aan de ambitie en het talent van de desbetreffende cabaretier. De cabaretier met talent en ambitie kan ervoor zorgen dat hij binnen enkele jaren in steeds meer theaters kan spelen. Alleen door zoveel mogelijk te spelen kan hij zich ontwikkelen, en een goede ontwikkeling is cruciaal in de stap naar een echte theatertoernee. Belangrijk is dat de cabaretier een boekingskantoor of impresariaat weet te overtuigen van zijn talent. Ook moet hij het grote publiek aan zich weten te binden.

Om dit voor elkaar te krijgen doen de meeste beginnende cabaretiers mee aan een cabaretfestival. Tijdens zo'n festival strijden meerdere cabaretiers om een plek in de finale.
De eerste, tweede en derde prijswinnaar van het festival krijgen (voornamelijk bij de grotere festivals) door grote belangstelling van de pers landelijke bekendheid en een korte theatertoernee langs Nederlandse theaters zodat ze het publiek kennis kunnen laten maken met hun werk en hun theaterprogramma's.

Daarnaast werken veel cabaretiers ook als tekstschrijvers voor collega's, muzikanten en tv-programma's om zo aan extra inkomsten te komen.

Ook heb je cabaretiers op maat. Dit zijn cabaretiers die met een speciaal voor de gelegenheid geschreven materiaal bij bedrijven en instellingen optreden.

De actuele kans op werk voor een Cabaretier

De kans op werk voor het beroep Cabaretier is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Cabaretier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Cabaretier worden: Opleidingen tot Cabaretier

Wil je Cabaretier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cabaretier.

Hoe word je een Cabaretier? 

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die cabaretiers op de weg kunnen helpen en ze door middel van lessen in bijvoorbeeld stemexpressie en lessen tekstschrijven helpen zich in het cabaretvak te onwikkelen. Zo heb je verschillende MBO opleidingen waarin de cursist tot artiest wordt opgeleid. In deze opleidingen speelt ook het cabaret een grote rol.

Daarnaast heb je ook HBO opleidingen voor cabaretiers en zijn er verschillende cursussen die vaak door bekendere cabaretiers worden gegeven. 

Zowel de MBO als HBO opleidingen duren meestal 4 jaar.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Cabaretier

Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Hoe krijg je meer plezier in wat je doet en kun je tegelijk anderen versterken? Heel …
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Volg nu Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ …
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt

Omscholen tot Cabaretier

Als je je wilt omscholen tot Cabaretier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Cabaretier zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cabaretier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cabaretier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cabaretier

Als je Cabaretier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cabaretier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cabaretier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cabaretier?

Competenties en Vaardigheden Cabaretier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cabaretier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cabaretier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cabaretier

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Cabaretier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cabaretier. Als Cabaretier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cabaretier:


zie volledige beschrijving persoonstype Cabaretier

Vakkennis voor een Cabaretier

Het is voor een Cabaretier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cabaretier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cabaretier

Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Hoe krijg je meer plezier in wat je doet en kun je tegelijk anderen versterken? Heel …
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt
Volg nu Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ …
Waar een wiel is, is een weg: Hoe je met kleine dingen het verschil maakt

Werkervaring Cabaretier

Het is voor een startend Cabaretier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cabaretier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Cabaretier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cabaretier

Met wie werkt een Cabaretier samen? 

De cabaretier werkt voor en met zijn publiek. Daarnaast kan hij ook teksten en liedjes schrijven voor collega cabaretiers (of kan hij in groepsverband optreden), tv-programma's en muzikanten en hebben de bekendere cabaretiers ook te maken met theaters en impresariaten/boekingskantoren die hem door theaters laten boeken en hem laten programmeren.


  • Collega's
  • Impresariaat/boekingskantoor
  • Publiek
Cabaretier


Organisaties waar een Cabaretier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cabaretier meestal werkt.

Waar werkt een Cabaretier?

De cabaretier treedt op in theaters of tijdens festivals. Daarnaast kan de cabaretier als ''cabaretier op maat'' ook optreden bij instellingen en bedrijven.

Ook kan de cabaretier werkzaam zijn als tekstschrijver voor o.a. collega's, tv-programma's en/of muzikanten.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Cabaretier

Waar kun je het beste werken als Cabaretier? Hieronder vind je de best door de Cabaretier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cabaretier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cabaretier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cabaretier.

Welke competenties heeft een Cabaretier nodig?

Een Cabaretier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cabaretier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cabaretier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cabaretier nodig? 

De cabaretier is een waarnemer; hij kijkt om zich heen en bedenkt situaties en schrijft grappen, liedjes en verhalen over zijn eigen leven en de maatschappij. Hiervoor moet hij goed blijven opletten, nadenken en om zich heen blijven kijken.

Daarnaast werkt de cabaretier elke avond om zijn theaterprogramma nog beter te maken. Hij schrijft en schaaft aan zijn werktafel en op het toneel om grappen steeds scherper te maken, steeds beter te kunnen spelen en werkt elke avond aan zijn timing om zijn voorstelling te perfectioneren. De cabaretier is hierdoor een echte perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Cabaretier


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cabaretier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cabaretier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cabaretier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cabaretier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cabaretier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cabaretier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cabaretier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cabaretier iets voor je?

Zou je graag Cabaretier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cabaretier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cabaretier

Bianca

een goeie tip van Carla.En heeft Ik al opgetreden?

ik

Dit wil ik graag worden 

Carla

Begin in kleine kring,b.v.verjaardagen.Als ze je  vragen,hoe laat je thuis moet zijn,de rest begrijp je wel.H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar