Category Manager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Category Manager worden: Opleidingen tot Category Manager

Wil je Category Manager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Category Manager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Category Manager.

Hoe word je een Category Manager? 

Een Category Manager wordt op het MBO, HBO en een universiteit opgeleid en hebben vaak een economische, commerciële of management achtergrond. Er is geen specifieke opleidingen tot Category Manager.

Wel zijn er in verschillende sectoren cursussen en bijscholing voor Category Managers.

De 4 best beoordeelde opleidingen Category Manager

bijgewerkt op 24-11-2021

Advanced Category Management
Met de cursus Advanced Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun …
Advanced Category Management
Successful Category Management
Met de cursus Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun klanten
Successful Category Management
Masteropleiding Category Management
Met deze opleiding brengt u uw strategisch en tactisch inzicht en bekwaamheden in category management naar een hoger niveau. Door middel van kennis, vaardigheden en gedrag. Leer werken met standaard …
Masteropleiding Category Management
Category Management voor Online Retail
Leer hoe succesvolle retailers het assortiment in hun webshop managen en hoe zij de online shopper benaderen. Hiervoor is het Category Management-model ontwikkeld. Iets wat de grote retailers al vele
Category Management voor Online Retail

Is het verstandig om Category Manager te worden?

Voordat je aan een opleiding Category Manager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Category Manager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Category Manager?

Het perspectief op de arbeidsmarkt voor een Category Manager is goed, er zijn veel vacatures voor Category Managers.

Omdat een Category Manager bij verschillende bedrijven in verschillende bedrijfstakken terecht kan en daarmaast leidinggevende taken op zich neemt, zijn de doorgroeimogelijkheden uitstekend. Daarnaast kan iemand die van het MBO of HBO komt doorstuderen en meer ervaring opdoen om door te groeien. Bovendien zijn er specifieke cursussen per bedrijfstak om meer de diepte in te gaan.

De actuele kans op werk voor een Category Manager

Het beroep Category Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Sales promotors en productmanagers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sales promotors en productmanagers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

66

Baankans Category Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Category Manager

Als je je wilt omscholen tot Category Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Category Manager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Category Manager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Category Manager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Category Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Category Manager traineeship
Page Personnel
As Category Manager (Jr.) you will enter our Acceleration program for the period of 12 months with the possibility to extend. This program or traineeship enables Supply Chain and Logistics …
Vacature Category Manager traineeship
Page Personnel
As Category Manager (Jr.) you will enter our Acceleration program for the period of months with the possibility to extend. This program or traineeship enables Supply Chain and Logistics graduates …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Category Manager

Als je Category Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Category Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Category Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Category Manager?

Competenties en Vaardigheden Category Manager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Category Manager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Category Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Category Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Category Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Category Manager. Als Category Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Category Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Category Manager

Vakkennis voor een Category Manager

Het is voor een Category Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Category Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Category Manager


Werkervaring Category Manager

Het is voor een startend Category Manager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Category Manager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Category Manager, maar iets anders?

Is een opleiding Category Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Category Manager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Category Manager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Category Manager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Category Manager te worden?

Zou je graag Category Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Category Manager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar