Cateraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cateraar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cateraar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cateraar wordt.

 

Wat is een Cateraar?

De Cateraar verzorgt de catering voor bedrijven, feesten en evenementen. Catering is een Engelse term voor de levering van maaltijden of maaltijdverzorging. Het houdt in dat de Cateraar het eten voor een bedrijf of evenement bereidt en levert. Dit kan variëren van kleine hapjes bij een borrel tot een compleet buffet op een feest.

 

Vanuit huis en op locatie

De Cateraar bespreekt samen met de klant wat de wensen zijn, wat het voor evenement is, voor hoeveel mensen eten verzorgt moet worden en wat er geserveerd moet worden. Met deze informatie gaat de Cateraar aan de slag. De Cateraar bereidt vaak veel voor in grootkeukens, maar kan ook op locatie dingen bereiden. Dit is afhankelijk van de opdracht. Zo kan een Cateraar broodjes voor de lunch vaak in de eigen keuken bereiden en dan enkel leveren, maar voor een buffet zal de Cateraar op locatie moeten werken.

 

Culinair en smaakvol

De Cateraar moet over een goede kennis van voeding beschikken en naar de wensen en behoeften van de klant goed eten kunnen leveren. De Cateraar moet de klant het werk uit handen nemen en zorgen dat de klant hier tevreden over is. Er zijn veel verschillende soorten catering die elk hun eigen aanpak vragen en hier moet de Cateraar voldoende inzicht hebben. Zo is er catering in een vliegtuig of ziekenhuis, op een festival, in de VIP-box van een voetbalstadion of actiecatering. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Maar voor alle situaties geldt dat de Cateraar smaakvol eten moet leveren.Wil je werken als Cateraar?

Werk je al als Cateraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cateraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cateraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cateraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cateringmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cateraar

Wat verdient een Cateraar?

Het salaris van de Cateraar hangt af van het aantal opdrachten en de grootte van deze opdrachten. Gemiddeld ligt het salaris van de cateraar tussen de €1600,- en €2500,-.

Salarisschaal Cateraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cateraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cateraar vacatures

Logistiek voorman - festival cateraar
Speyz BV
Neem jij de leiding bij het opbouwen en afbreken van foodcourts?Wij zijn Speyz, een dynamisch bedrijf met een jong team. We verzorgen toonaangevende publiekscatering die aansluit bij grootschalige festivals, …
Ga als cateraar aan de slag op het Mediapark te Hilversum
LINQ
Ga aan de slag als Lunch cateraar bij één van de grote bedrijven die zich op het mediapark in Hilversum in Hilversum. Waar ga jij werken? Je komt te werken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cateraar

Wat is de toekomst van Cateraar?

Er is voldoende vraag naar Cateraars. Veel bedrijven zijn op zoek naar Cateraars die lunches en het eten voor evenementen kunnen verzorgen. Door klein te beginnen en zo een steeds grotere klantenkring en grotere opdrachten te krijgen, kan de Cateraar doorgroeien.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cateraar worden: Opleidingen tot Cateraar

Wil je cateraar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cateraar? 

De Cateraar heeft vaak een opleiding of cursus gevolgd op het gebied van eten en/of catering. Er zijn speciale (thuis)cursussen om alles te leren over het starten van je eigen cateringbedrijf. Deze opleidingen worden meestal aangeboden op MBO-niveau.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cateraar

Eigen Catering Starten
De kans is groot dat jij een Bourgondische fijnproever bent. Maar behalve jezelf voed jij nóg liever de mensen om je heen. Zou jij dit op grotere schaal willen doen? …
Cateraar Thuisstudie
Keukenprins(es)? Volg deopleiding Cateraar en begin voor jezelf Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In deopleiding Cateraar leer je de …
Cateraar E-Learning
Keukenprins(es)? Volg deopleiding Cateraar en begin voor jezelf Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In deopleiding Cateraar leer je de …
Meer opleidingen Cateraar

Weet je nog niet of je Cateraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cateraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Cateraar

Met wie werkt een Cateraar samen? 

De Cateraar werkt soms samen met andere Cateraars of cateringmedewerkers. Verder heeft de Cateraar voornamelijk contact met klanten, maar ook met leveranciers van producten en eigenaren van locaties.


  • Cateringmedewerker
Cateraar


Organisaties waar een Cateraar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cateraar meestal werkt.

Waar werkt een Cateraar?

De Cateraar werkt als zelfstandig ondernemer of voor een cateringbedrijf. De Cateraar is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Cateraar

Waar kun je het beste werken als Cateraar? Hieronder vind je de best door de Cateraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cateraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cateraar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cateraar.

Welke competenties heeft een Cateraar nodig?

Een Cateraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cateraar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cateraar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cateraar nodig? 

De Cateraar moet energiek te werk gaan, hard kunnen werken en goed naar de wensen en behoeften van de klant kunnen luisteren (Gever). De Cateraar moet loyaal en betrouwbaar zijn en afspraken nakomen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Cateraar


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Cateraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cateraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cateraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cateraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cateraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cateraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cateraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cateraar iets voor je?

Zou je graag Cateraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cateraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cateraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar