Chemisch en Fysisch Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chemisch en Fysisch Analist? Lees de functieomschrijving.

De chemisch en fysisch analist is een onderzoeker die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de kwaliteit van nieuw ontwikkelde producten. Dit doet de chemisch en fysisch analist door middel van verschillende testjes in het chemisch en fysisch kader. De producten die worden geproduceerd varieren van chemische stoffen tot geautomatiseerde apparaten en high-performance materialen. Door deze producten te testen op kwaliteit waarborgt de chemisch en fysisch analist de kwaliteit van het product en dus de geloofwaardigheid van het concern waarin hij werkzaam is. 

Naast deze werkzaamheden is de chemisch en fysisch analist ook verantwoordelijk voor het invoeren van alle cijfers in een geautomatiseerd systeem die alles bijhoudt in een database. Zo zorgt de chemisch en fysisch analist voor een overzichtelijk eindresultaat. 

Over alle werkzaamheden moet verantwoordelijkheid afgelegd worden tegenover de directie en de afdelingschef. Dit zorgt voor een transparante communicatie tussen beide groepen en zorgt ook voor een overzichtelijk werkproces. 

Wil je werken als Chemisch en Fysisch Analist?

Werk je al als Chemisch en Fysisch Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chemisch en Fysisch Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chemisch en Fysisch Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Chemisch en Fysisch Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Onderzoeker
 • Laboratorium Analist
 • Klinisch Chemicus
 • Klinisch Moleculair Geneticus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2050 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chemisch en Fysisch Analist

Wat verdient een Chemisch en Fysisch Analist?

De chemisch en fysisch analist kan tussen de 2050 euro bruto per maand en de 3200 euro bruto per maand verdienen. Dit is een modaal inkomen. Veel meer kan er niet verdient worden in dit beroep, tenzij je bijscholing neemt en een leidinggevende functie aanneemt. 

Secundaire Arbeidsvoorwaarden; Vakantietoeslag van 8%, reiskostenvergoeding, 13de maand etc.

Salarisschaal Chemisch en Fysisch Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chemisch en Fysisch Analist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chemisch en Fysisch Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Chemisch en Fysisch Analist? 

Het arbeidsmarktperspectief is ronduit slecht voor deze beroepsgroep op het moment. Veel mensen die de studie klinische chemie hebben gestudeerd laten zich omscholen tot een ander, in dezelfde sector, soort analist. De oorzaak is onbekend, maar het is noodzakelijk eerst goed de werkgelegenheid uit te zoeken voordat gekozen wordt voor deze baan. 

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van leidinggevende eigenschappen aanleren of zoals hierboven aangegeven een complete omscholing. 

Baankans Chemisch en Fysisch Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chemisch en Fysisch Analist worden: Opleidingen tot Chemisch en Fysisch Analist

Hoe word je een Chemisch en Fysisch Analist? 

Om als chemisch en fysisch analist op te treden moet er een MLO opleiding klinische chemie gevolgd worden. Deze duurt 4 jaar in totaal en is een HBO opleiding. Het is een opleiding met veel exacte vakken zoals Biologie, Scheikunde, Chemie etc. Een moeizame studie voor mensen die niet lang in de boeken kunnen blijven. Belangrijk is wel dat veel mensen worden gevraagd pas als ze enige ervaring opgedaan hebben.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chemisch en Fysisch Analist

FT-IR spectrometrie
FT-IR spectrometrie Wil je uitgebreid kennismaken met de Mid Infra Rood (MIR)-spectrometrie? In 3 dagen tijd leer je de theorie en principes van spectruminterpretatie. Je doet meteen ervaring op tijdens …
Meer opleidingen Chemisch en Fysisch Analist

Weet je nog niet of je Chemisch en Fysisch Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chemisch en Fysisch Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chemisch en Fysisch Analist

Met wie werkt een Chemisch en Fysisch Analist samen? 

Geheel afhankelijk van waar de chemisch en fysisch analist werkt zal hij in een team van andere laboratorium medewerkers fungeren. Het contact tussen deze partijen zorgt voor een compleet beeld na het onderzoek omdat er van verschillende kanten gekeken wordt naar de geteste producten. Ook komt de chemisch en fysisch analist in aanraking met afdelingschef en directie om de uitslagen van de onderzoeken voor te leggen.


 • Onderzoeker
 • Laboratorium Analist
 • Klinisch Chemicus
 • Klinisch Moleculair Geneticus
Chemisch en Fysisch Analist


Organisaties waar een Chemisch en Fysisch Analist werkzaam is

Waar werkt een Chemisch en Fysisch Analist meestal? 
 • Laboratorium
 • Onderzoekscentrum
 • Ziekenhuislab
 • Huisartslab

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Chemisch en Fysisch Analist

Waar kun je het beste werken als Chemisch en Fysisch Analist? Hieronder vindt je de best door de Chemisch en Fysisch Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chemisch en Fysisch Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chemisch en Fysisch Analist:

Welke competenties heeft een een Chemisch en Fysisch Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chemisch en Fysisch Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chemisch en Fysisch Analist nodig? 

De chemisch en fysisch analist moet een perfectionist zijn omdat er in de onderzoekswereld geen fouten gemaakt mogen worden. De analist zorgt voor een transparant, overzichtelijk resultaat dat de vragen die gesteld worden tijdens het onderzoek grotendeels beantwoord. Een analist moet geduld hebben en zich houden aan strikte veiligheidsnormen en gezondheidsregels. (Perfectionist)

De chemisch en fysisch analist moet een waarnemer zijn omdat er tijdens het onderzoek veel details langskomen die opgemerkt moeten worden door de chemisch en fysisch analist. Wanneer er testen worden gebruikt om bepaalde chemische substanties te testen op veiligheid mogen er geen dingen onopgemerkt blijven wat uiteindelijk fataal kan blijken wanneer het product de markt op is gegaan. (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Chemisch en Fysisch Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Chemisch en Fysisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chemisch en Fysisch Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chemisch en Fysisch Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chemisch en Fysisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chemisch en Fysisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chemisch en Fysisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chemisch en Fysisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chemisch en Fysisch Analist iets voor je?

Zou je graag Chemisch en Fysisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chemisch en Fysisch Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chemisch en Fysisch Analist

Ben

Hallo Jur,kijk eens op de NationaleVacaturebank,Sucses

Jur goumansi

Ik ben afgestudeerd chemisch fysisch analist ik ben super gemotiveerd en geweldig goed en zeer perfectionistisch in gesteld

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar